Extranet
Kirami

Tarina

Alkutaipale

Yrityksemme historia ulottuu vuoteen 2001, jolloin ensimmäiset kylpytynnyrit tuotiin Ruotsista. Oma tuotanto aloitettiin pian tämän jälkeen, kun todettiin, että tuotteissa on runsaasti kehitettävää. Alkuun lähdettiin pienellä valikoimalla, joka koostui kahdesta alumiinialtaasta ja yhdestä uppokamiinalla varustetusta kuusitynnyristä. Ensimmäiset tilat löytyivät vanhasta konesuojasta, jonne rakennettiin pieni lämmitetty osa tuotannolle.

Kuopion maatalousnäyttelu 2001.

Tuotteiden myynti lähti liikkeelle hitaasti - eiväthän ihmiset olleet kuulleet saati sitten nähneet tai kokeilleet kylpytynnyriä. Tuotetta epäiltiin alussa mm. katottomaksi saunaksi, oli siinä hauskoja hetkiä kun asiaa selvitettiin eri messuilla. Olemme kuitenkin alusta alkaen keskittyneet pelkästään kylpytynnyrien ja oheistuotteiden valmistukseen ja markkinointiin.

Traktorilla tynnyriä kärryn kyytiin.

Kasvua ja kehitystä

Vuonna 2006 siirryimme isompiin tiloihin, ja tuotekehitys eteni kovalla vauhdilla. Oman tuotannon kuusi- ja alumiinitynnyreistä tuotesortimentti laajentui seuraavana vuonna kattamaan lämpöpuiset kylpytynnyrit ja niihin sopivat, entistä tehokkaammat ulkopuoliset TUBE kaminat. Samalla hankittiin toinen halli, jonne keskitettiin osatuotanto ja hallinto.

Lämmitettävä uima-allas ja hintakilpailua

Seuraavaksi kehittelimme puisen, maan pinnalle pystytettävän uima-altaan ja siihen sopivan uima-allaslämmittimen, jotka tulivat markkinoille keväällä 2009. Uima-allaskaminaa onkin tämän jälkeen kehitetty pitkään ja täksi kevääksi siitä saatiin markkinoille täysin uudistettu TUBE XL mark II malli.

Hintakilpailun kiristyessä toimme kaudelle 2010 kylpytynnyri.fi- tuotemerkin, johon kuului useita erilaisia edullisia kylpytynnyrimalleja, niin lämpöpuusta kuin peruskuusesta. Näihin kehitettiin myös edullinen ulkopuolinen CULT kamina, jolla vastattiin kovaan kilpailuun. 

Isompaa hallia, kemikaaleja ja muovisia altaita

Vuoden 2010 lopulla teimme historiamme suurimman investoinnin, kun hankimme nykyisen toimipaikkamme. Kevättalvella 2011 muutimme ja keskitimme kaiken toimintamme näihin nykyisiin tiloihin, joissa meillä on yli 3000 neliötä tilaa palvella asiakkaitamme.

Kirami hallissa valmiita tuotteita  2013

Samana keväänä lanseerasimme muovisella sisäaltaalla varustetun kylpytynnyrimallin, jonka myynti lähti heti huimaan nousuun. Tästä lähtien täyspuisten tynnyrien myynti on vähentynyt, ja vastaavasti alumiini- ja muovialtaiden kysyntä on lisääntynyt merkittävästi. Muovialtaat ovatkin selvästi myydyimpiä malleja. Samaan aikaan toimme markkinoille myös Kirami Allashoitotuotteet, johon kuuluu laadukas ja kattava valikoima kylpytynnyrien ja uima-altaiden puhtaanapitoon soveltuvia kemikaaleja.

Uusia pintamateriaaleja

Ensimmäisenä kylpytynnyrivalmistajana otimme käyttöön puumuovikomposiitin, jonka lanseerasimme tynnyrin ulkoverhoilumateriaalina vuonna 2012. Täydensimme myös allashoitotuotteitamme tarvittavilla mittareilla, joilla veden kemikaalipitoisuuksia voi seurata asiaan kuuluvalla tavalla.

Kaudelle 2013 esittelemme uuden yritysilmeen, ja samalla yksinkertaistimme tuoterakennetta kolmeen tuoteperheeseen, johon voi tutustua täällä kotisivuillamme. Samalla kylpytynnyri.fi tuotemerkin käyttö loppuu, kun tuotteet sulautettiin näihin tuoteperheisiin.

Tuotepuolelle uutuutena on Comfort sarjan Cozy tuoteperhe sekä Red Cedar –puupanelointi, joka on saatavissa muovisiin Cozy ja alumiinisiin Ultima altaisiimme.

Kirami nyt

Työn tohinaa

Tuotteiden laadusta ja ulkonäöstä vastaa osaava henkilökunta: yrityksemme työllistää noin. 20 henkilöä Sastamalan tehtaalla, sekä 10 henkilöä omassa alumiinin jalostuslaitoksessamme. Näiden lisäksi käytämme laajaa alihankkijoiden verkostoa. Menestyksemme perustuu jatkuvaan tuotekehitykseen, jonka perustana on asiakaslähtöinen ajattelutapa: tynnyrin käyttöönoton ja käytön helppous, kattava tuotevalikoima ja varusteiden ja varaosien saatavuus. Etsimme jatkuvasti uusia materiaaleja, jotka kestävät pitkään käytössä. Vuosien saatossa tärkeäksi kriteeriksi valmistusmateriaalien valinnassa on tullut kierrätettävyys.

Vuonna 2014 Kirami Oy on Euroopan suurin kylpytynnyrivalmistaja. Toimitamme vuosittain noin 4000 tynnyriä ympäri Suomea ja Eurooppaa. Liikevaihtomme vuonna 2014 oli 6,8 M€, josta viennin osuus oli noin 20%. Jälleenmyyjäverkostomme kattaa koko Suomen, ja Euroopassa laajennamme jälleenmyyjäverkostoamme määrätietoisesti.

 

Kirami Oy, yritysesittely kesä 2014

Premium Optima

 

 

Kirami

Kirami Oy on vuonna 2001 perustettu perheyritys jonka juuret on Sastamalan Kikkerlän kylässä. Kiramin kylpytynnyri suo kylpynautinnon niin talven pakkasilla, kuin kesän kylmillä hetkillä ja syksyn sateisilla säillä. Olemme ylpeitä tuotteidemme huippulaadusta ja takaamme asiakkaillemme ensiluokkaisia, unohtumattomia kylpyhetkiä. Kiramin tarina »


Näyttöteknisistä syistä mallivärit saattavat poiketa tuotteiden todellisista väreistä. Kaikki ilmoitetut mitat ovat noinmittoja. Pidätämme oikeuden tuotemuutoksiin.

Kirami Oy
Villiläntie 2
FI-32730 Sastamala
 

tel. +358 10 574 2170
fax +358 3 513 5561 
info@kirami.fi

 

Tekninen tuki
+358 10 574 2171 

X

Sivustolla käytetään evästeitä. OK