Extranet
Kirami

Kirami altaiden usein kysytyt kysymykset

Q: Millaisen alustan kylpytynnyri vaatii?

A: Kylpytynnyrin alustaksi on hyvä valita altaan täyden painon kantava tasainen alusta. Puutynnyrin alustalle on hyvä asettaa myös muutama korokepuu, jotta tynnyrin pohja pysyisi riittävän kuivana eikä alkaisi lahoamaan. Kylpytynnyrin ympäristö on myös suotavaa pitää puhtaana kasvillisuudesta.

Q: Kauanko kestää, että pääsen kylpyyn (toimituksesta)?

A: Kylpytynnyri toimitetaan valmiiksi kasattuna ja kamiina irrallaan. Käyttöön ottamiseksi tarvitsee siis vain kiinnittää kamiina paikoilleen. Ennen ensimmäistä käyttöä tulee myös perehtyä käyttöohjeisiin huolellisesti.

Q: Kuinka nopeasti kylpyvesi lämpenee?

A: Kylpyveden lämpenemisnopeus riippuu käytetyn kamiinan tehosta, altaan koosta, polttopuiden laadusta, ilman lämpötilasta ja siitä käytetäänkö tynnyrissä kantta. Esimerkiksi nolla asteisessa ilmassa 2000 litran allas vettä lämpenee n. 1,5 – 4 tunnissa. Lämmitykseen kannattaa käyttää pieneksi pilkottuja kuivia puita. Isot ja kosteat puut saattavat jopa kaksinkertaistaa lämmitykseen tarvittavan ajan.

Q: Miten vesi lämpiää?

A: Kylpyvesi lämmitetään altaan mukana toimitetulla täysin puukäyttöisellä kamiinalla, joten lämmitykseen ei tarvita lainkaan sähköä. Lämmitettäessä kamiinan on oltava täynnä vettä, eli lämmitettävän altaan veden tason on oltava ylemmän kiertoputken yläpuolella. Lämmetessään vesi kevenee ja nousee kamiinan yläosaan josta se siirtyy kiertoputkea pitkin altaaseen. Altaassa oleva kylmä vesi painuu pohjalle ja sieltä se siirtyy alempaa kiertoputkea pitkin kamiinaan.

Q: Kuinka kauan vettä voi pitää kylpytynnyrissä talvella?

A: Altaaseen ei saa jättää vettä valvomatta/lämmittämättä pakkasella, koska kamiina ja putkiosat jäätyvät todella helposti. Kovilla pakkasilla kylpemisen jälkeen vesi pysyy sulana n. vuorokauden jos kylpytynnyri on peitetty kannella. Suosittelemme pakkasella tynnyrin tyhjentämistä käytön jälkeen.

Q: Kuinka usein kylpyvesi pitäisi vaihtaa?

A: Vesi suositellaan vaihdettavaksi 1-3 päivän jälkeen. Suodatinta ja kemikaaleja oikein käytettäessä vesi on kylpykelpoista jopa n. 1-3kk. Altaassa on syytä käyttä desinfiointikemikaalia aina, mikälli kylvetään enemmän kuin kerran.

Q: Kuinka veden käyttöikää voidaan pidentää?

A: Veden käyttöikä pitenee huomattavasti kun käytetään suodatinta ja allaskemikaaleja. Tutustu vesihygieniaan tuotesivuilla.

Q: Voiko kylpytynnyrissä käyttää merivettä?

A: Kyllä voi, koska kamiina on valmistettu merialumiinista. Sitä ei edes tarvitse käytön jälkeen huudella makealla vedellä.

Q: Miten kylpytynnyri tyhjennetään vedestä?

A: Kylpytynnyrissä on mallikohtainen veden poistoaukko josta vesi valuu poistoputkea pitkin pois altaasta. Valitse tynnyrin sijoituspaikka siten, että veden tyhjentäminen ei aiheuta ongelmia. Johda vedet tarvittaessa letkulla sivummalle.

Q: Kamiinassa on kosteutta. Onko se rikki?

A: Lämpötilaero kylmän veden ja lämpimän ilman välillä aiheuttaa kondenssivettä tuhkatilaan, joten kamiina ei todennäköisesti ole vuotava vaikka tulipesässä olisi hieman kosteutta. Sytytyksen jälkeen vettä voi tulla reippaasti, mutta vuotoa ei ole, jos altaan vesi ei vähene.

Q: Puutynnyri vuotaa, mitä teen?

A: Lämpöpuusta valmistettu kylpytynnyri saattaa vuotaa vettä jos se on ollut käyttämättä pidemmän aikaa tai sitä käytetään ensimmäistä kertaa. Tämä on aivan normaali ilmiö joka vähenee/loppuu ajan myötä. Säännöllisessä käytössä kylpytynnyristä tulee täysin vesitiivis.

Käsittelemättömästä kuusesta valmistettu tynnyri ravistuu paljonkin ja sitä joutuu turvottamaan aina käyttökatkojen välillä.

Q: Miten kylpytynnyrin sisäpintaa hoidetaan?

A: Sisäpinta kannattaa pestä säännöllisesti pesuaineella (esim. Kirami Biopesulla), huuhdella vedellä ja kuivata hyvin. Alumiinialtaan sisäpintaa ei kuitenkaan kannata hangata liian voimakkaasti, että pinta ei naarmuuntuisi.

Q: Voiko puutynnyrin sisäpintaa käsitellä puuöljyillä?

A: Puutynnyrin sisäpintaa ei suositella käsiteltäväksi öljyillä yms. aineilla, koska ne liukenevat lämmitettäessä kylpyveteen.

Q: Onko muovi- tai alumiinitynnyri helpompi pitää puhtaana kuin puinen kylpytynnyri?

A: Muovi- ja alumiinialtaat ovat helpompia puhdistettavia, koska niiden sileästä sisäpinnasta irtoaa lika ja epäpuhtaudet helpommin.

Q: Miten kylpytynnyrin ulkopintaa hoidetaan?

A: Petsi-, lämpö- ja kuusipinnat voidaan käsitellä puuöljyillä, kunhan ne eivät jätä pintaan minkäänlaista kerrosta joka saattaisi aiheuttaa paneeleihin vaurioita puun turvotessa ja supistuessa. Lämpöpuuhun sopiva sävy on esimerkiksi Teknoksen Woodex puuöljy Aqua, sävyllä 7817/09 Mutta vaalentunut lämpöpuu kannattaa käsitellä sopivalla ruskealla sävyllä. Petsattuun pintaan sopii hyvin Teknoksen Woodex Aqua, sävynä tumma pähkinä. Komposiittipaneelit eivät kaipaa muuta hoitoa kuin pesun silloin tällöin. Tuijapaneelien käsittelyyn käytetään parafiiniöljyä

Q: Miten kylpytynnyri säilytetään käyttämättömänä esim. talvella?

A: Kylpytynnyri kannattaa pestä, huuhdella ja kuivata hyvin sekä katsoa, että huuhtelun jälkeen altaaseen/poistoputkeen ei jää vettä. Muovialtaissa poistoputken päässä olevaa hanaa ei kannata jättää talveksi paikalleen vaan kannattaa käyttää mukana toimitettua hattua. Alumiinialtaissa oleva palloventtiili kannattaa jättää puoliksi auki ettei se jäädy rikki. Myös suodatin kannattaa ottaa irti talveksi. Säilytä tynnyriä peitettynä.

Q: Kylpytynnyri on jäätynyt, mitä teen?

A: Mikäli poistoletku/hana on päässyt jäätymään , voidaan allas tyhjentää irrottamalla kamiina paikaltaan, jolloin alaletkusta saadaan vesi pois. Mikäli kamiina on päässyt jäätymään, voidaan koittaa sen sulattamista esim. lämpöpuhaltimella. Jos tämä ei auta niin voidaan kamiina irrottaa ja viedä johonkin lämmitettyyn tilaan sulamaan. Älä missään nimessä sytytä tulta kamiinaan, jos epäilet sen jäätyneen.

Q: Miksi lämpöpuu ei ravistu?

A: Lämpöpuun eläminen on paljon vähäisempää verrattuna käsittelemättömään puuhun. Tällöin se ei niin helposti ravistu ja ala vuotaa kuin perinteinen kuusinen tynnyri. Vähäisen elämisen vuoksi tietyt paikat on tiivistetty silikonilla.

Q: Mikä on kylpytynnyrin käyttöikä?

A: Puisen kylpytynnyrin käyttöikä on n. 5 – 10 vuotta riippuen siitä kuinka hyvin sitä hoidetaan (pesu, öljyäminen ja hyvä tuuletus). Muovi- ja alumiinialtaiden käyttöikä on pidempi, mutta näissäkin puuosat vanhenevat/kuluvat samalla tavalla ajan mittaan.

Q: Kuumeneeko kamiina?

A: Kamiinan ulkopinta kuumenee ainoastaan yhtä lämpimäksi kuin kylpyvesi. Huomaa kuitenkin, että savupiippu ja kamiinan luukku kuumenevat kylpyvettä lämpimämmiksi, koska ne eivät ole suorassa kosketuksessa veden kanssa.

Q: Tarvitseeko kamiinaa nuohota koskaan?

A: Kamiinan sisäseinät ja putket pitää nuohota aina tarpeen vaatiessa. Jos käytössäsi on kipinähattu on sekin syytä puhdistaa aika ajoin.

Q: Kuinka usein tuhkat täytyy tyhjentää?

A: Tuhkat täytyy tyhjentää jokaisen lämmityskerran jälkeen, jotta rostit eivät pala puhki.

Kirami

Kirami Oy on vuonna 2001 perustettu perheyritys jonka juuret on Sastamalan Kikkerlän kylässä. Kiramin kylpytynnyri suo kylpynautinnon niin talven pakkasilla, kuin kesän kylmillä hetkillä ja syksyn sateisilla säillä. Olemme ylpeitä tuotteidemme huippulaadusta ja takaamme asiakkaillemme ensiluokkaisia, unohtumattomia kylpyhetkiä. Kiramin tarina »


Näyttöteknisistä syistä mallivärit saattavat poiketa tuotteiden todellisista väreistä. Kaikki ilmoitetut mitat ovat noinmittoja. Pidätämme oikeuden tuotemuutoksiin.

Kirami Oy
Villiläntie 2
FI-32730 Sastamala
 

tel. +358 10 574 2170
fax +358 3 513 5561 
info@kirami.fi

 

Tekninen tuki
+358 10 574 2171 

X

Sivustolla käytetään evästeitä. OK