Extranet
Kirami

Avotulella grillatessa saa parhaan maun

Kirami Roasty Boss - Corten-TeräsOlen jo pitkään kaivannut grillaukseen tarpeeksi isoa, kestävää ja monikäyttöistä grilliä, joka kestäisi Suomen vaihtelevissa säissä. Toiveideni grilliä ei kuitenkaan ollut saatavilla, joten me Kiramilla päätimme valmistaa sellaisen. Roasty Boss -grillissä syntyy paras maku, sillä siinä voi käyttää puita sekä hiiliä.

Kirami Roasty-Boss halstrausUsein lämmönsäätö on hiiligrilleissä hankalaa, joten päätimme ratkaista senkin ongelman. Roasty Bossissa grilliritilää pystyy helposti siirtämään suhteessa tulipesään nopean lämmönsäädön takaamiseksi. Halusin samasta syystä grilliin myös ritilän portaattoman korkeudensäädön. Roasty Bossissa ritilä on kaksinkertainen, jotta sitä voi käyttää kalahalsterina ja ritilän voi kallistaa halstrausasentoon. Grilli on myös tarpeeksi suuri, jotta siinä voi kerralla grillata ruuat isollekin porukalle.

Roasty Boss -grilli ja Roasty Boss -pata ovat Suomessa valmistettuja corten-terästuotteita, jotka kestävät kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Teräksen pintaan muodostuu tiivis oksidikerros, joka patinoituu ruosteen sävyiseksi. Oksidikerros suojaa terästä ja estää korroosiota pääsemästä syvemmälle, mikä tekee tuotteista säänkestäviä.

 

Keittiömestarilta vinkkejä

Jesse Söderlund _Roasty Boss


Roasty Boss -grillimme oli testissä kokkimaajoukkueen jäsenellä, keittiömestari Jesse Söderlundilla. Hänen mielestään avotulella tehtyjen ruokien makua ei voita mikään – tärkeää on myös avotulen luoma täysin erityinen tunnelmansa. Olen siitä Jessen kanssa ihan samaa mieltä.

Jessen mukaan Roasty Bossissa parasta on se, että se on tarpeeksi iso, joten siihen mahtuu paljon raaka-aineita kerralla ja siitä saa hyvän ja tasaisen lämmön, kun liikuteltava ritilä auttaa lämmön säätelyssä.



 

 

Kyselin Jesseltä muutamia vinkkejä avotulella kokkaamiseen. Hän listasi mm. seuraavat:

  • kun hiillos alkaa muodostua, on sitä hyvä tasoittaa grillin pohjalle, jotta saa tasaisen lämmön
  • jos haluaa nopeasti paahtaa jotain, niin kannattaa hyödyntää liekkejä ennen kuin hiillos muodostuu
  • erilaisia puulaatuja, lehtiä tai yrttejä tuleen lisäämällä saa aikaan erilaisia makuja ruokiin – kannattaa ehdottomasti kokeilla!
  • avotuli tuo myös tunnelmaa, joka on yksi tärkeä elementti kokkaamisessa

Jesse Söderlund kokkaa Roasty-Bossilla


Alta voit vielä kurkata Jessen herkulliset reseptit. Lisää reseptejä saat pienestä reseptikirjasta, jonka annamme kaikille Roasty Boss -grillin ostajille.

 

Käy kurkkaamassa myös Facebook-sivumme ja osallistu kilpailuihin!


Mukavaa grillailukesää!

Terveisin,

Mika Rantanen, toimitusjohtaja

 

Mango-chiliglaseerattua kokonaista kevätkananpoikaa

Mango-chiliglaseerattua kokonaista kevätkananpoikaa

Kokonaisia kevätkananpoikia

Kuusi kanaa kuudelle hengelle

Marinadi:

4 kpl              mangoa

1 kpl              punaista chiliä

1 dl                soijaa

2 rkl               kanafondia

4 oksaa         korianteria

1 kpl              valkosipulinkynsi

  1. Kuori mango ja ota hedelmäliha talteen.
  2. Poista chilistä siemenet ja valkosipulista kuoret.
  3. Laita marinadiainekset tehosekoittimeen ja sekoita.
  4. Hiero marinadia kanoihin, mausta suolalla ja grillaa kanoja kokonaisena. Hiero välillä lisää marinadia päälle.
  5. Lopussa halkaise kokonaiset kanat ja grillaa vielä vähän aikaa.

 

Chiliöljyllä paahdetttuja bataatteja

Kymmenelle hengelle

 Chiliöljyllä paahdetttuja bataatteja

1,5 dl             rypsiöljyä

1 kpl              punainen chili

1 kpl              valkosipulinkynsi

½ tl                suolaa

2 kpl              bataatteja


 

  1. Kuori ja leikkaa bataatit 1 cm paksuisiksi kiekoiksi.
  2. Poista chilistä siemenet ja kuori valkosipuli.
  3. Laita rypsiöljy, chili, valkosipuli ja suola tehosekoittimeen ja sekoita punaiseksi öljyksi.
  4. Sekoita bataatit öljyssä. Säästä vähän öljyä esille laittoa varten.
  5. Grillaa kuumalla lämmöllä molemmilta puolilta niin, että bataatit saavat väriä.
  6. Penslaa vielä öljyllä juuri ennen esille laittoa.


Snickers-banaani 

Kuudelle hengelle

Snickers-banaani

6 kpl              banaaneja

3 kpl              Snickers-patukoita

 

  1. Laita banaani kuorineen leikkuulaudalle.
  2. Tee banaanin kylkeen viilto niin, että se alkaa ja loppuu 1 cm päässä banaanin päistä.
  3. Leikkaa Snickersistä pitkiä siivuja ja työnnä niitä banaaniin koko matkalle.
  4. Grillaa miedolla lämmöllä niin, että suklaa sulaa banaaniin.

 

 

Kirami

Kirami Oy on vuonna 2001 perustettu perheyritys jonka juuret on Sastamalan Kikkerlän kylässä. Kiramin kylpytynnyri suo kylpynautinnon niin talven pakkasilla, kuin kesän kylmillä hetkillä ja syksyn sateisilla säillä. Olemme ylpeitä tuotteidemme huippulaadusta ja takaamme asiakkaillemme ensiluokkaisia, unohtumattomia kylpyhetkiä. Kiramin tarina »


Näyttöteknisistä syistä mallivärit saattavat poiketa tuotteiden todellisista väreistä. Kaikki ilmoitetut mitat ovat noinmittoja. Pidätämme oikeuden tuotemuutoksiin.

Kirami Oy
Villiläntie 2
FI-32730 Sastamala
 

tel. +358 10 574 2170
fax +358 3 513 5561 
info@kirami.fi

 

Tekninen tuki
+358 10 574 2171 

X

Sivustolla käytetään evästeitä. OK