Extranet
Kirami

Historia

Hur det började

Vårt företags historia sträcker sig tillbaka till år 2001, då de första tunnorna importerades från Sverige. Den egna produktionen kom igång en kort tid senare, då vi konstaterade att det fanns mycket att utveckla på produkterna. Vi började med ett litet sortiment, bestående av två aluminiumkar samt en grantunna med invändig kamin. De första lokalerna hittades i en gammal maskinhall, där vi byggde en liten uppvärmd avdelning för produktionen.

Kuopion maatalousnäyttelu 2001.

Det tog tid innan försäljningen kom igång på allvar - inte hade ju folk sett eller ens hört talas om badtunnor. Till en början misstänktes produkten bl.a. vara en bastu utan tak, det blev många roliga stunder när vi skulle reda ut saken på olika mässor. Vi har ändå från första början fokuserat enbart på tillverkning och marknadsföring av badtunnor och tillbehör.

Traktorilla tynnyriä kärryn kyytiin.

Tillväxt och utveckling

År 2006 flyttade vi till större lokaler, och produktutvecklingen tog ett stort kliv framåt. Året därpå utökades vårt sortiment av gran- och aluminiumtunnor till att omfatta även badtunnor i värmebehandlat trä och de effektivare utvändiga TUBE kaminerna. På samma gång skaffade vi ytterligare en hall, för komponentproduktionen och administrationen.

Uppvärmd simbassäng och priskonkurrens

Därnäst utvecklade vi en markmonterad simbassäng i trä och en poolvärmare till den, som lanserades våren 2009. Efter ett långt utvecklingsarbete har vi nu lanserat en ny pool-kaminmodell, TUBE XL mark II.

Då priskonkurrensen hårdnade lanserade vi inför säsongen 2010 produktnamnet kylpytynnyri.fi, till vilket hörde olika förmånliga badtunnor, både i värmebehandlat trä och vanlig gran. Till dessa utvecklades även den förmånliga utvändiga CULT kaminen, som svar på den hårda konkurrensen.. 

En större hall, kemikalier och plastkar

I slutet av år 2010 gjorde vi den största investeringen i företagets historia, då vi skaffade vårt nuvarande verksamhetsställe. På vårvintern 2011 flyttade vi och koncentrerade all vår verksamhet till de nuvarande lokalerna, där vi har över 3000 kvadratmeter för betjäningen av våra kunder.

Kirami hallissa valmiita tuotteita  2013

Samma vår lanserade vi en badtunna med innerkar i plast, som genast blev mycket populär. Sedan dess har försäljningen av tunnor gjorda helt i trä gått ned, samtidigt som efterfrågan på aluminium- och plastkar har ökat betydligt. Plastkaren hör helt klart till de mest sålda modellerna. Vid samma tid lanserade vi även Kirami Poolvårdsprodukter, med ett brett urval kvalitetsprodukter, kemikalier för renhållning av badtunnor och simbassänger.

Nya ytmaterial

Som första badtunnetillverkare tog vi i bruk träplastkompositen, som vi lanserade som panelalternativ för badtunnor år 2012. Vi kompletterade även vårt poolvårdssortiment med nödvändiga mätare, så att man kan övervaka kemikaliehalterna i vattnet på vederbörligt sätt.

Inför säsongen 2013 presenterar vi vår nya företagsprofil, och passar på att förenkla urvalet genom att dela in produkterna i tre produktfamiljer, som du kan bekanta dig med här på våra hemsidor. Samtidigt upphör användningen av produktnamnet kylpytynnyri.fi, eftersom produkterna införlivats i nämnda produktfamiljer.

På produktsidan är nyheterna Comfort seriens Cozy tunna samt Red Cedar -träpanel, som finns att få till plastkaret Cozy och aluminiumkaret Ultima.

Kirami nu

Työn tohinaa

För produkternas kvalitet och utseende svarar kunnig personal: vårt företag sysselsätter närmare 20 personer vid fabriken i Sastamala, samt 10 personer vid vår förädlingsanläggning för aluminium. Utöver detta har vi ett omfattande nätverk av underleverantörer. Vår framgång bygger på kontinuerlig produktutveckling med kundens behov i fokus: tunnans enkla ibruktagande och användning, brett sortiment och tillgång till utrustning och reservdelar. Vi söker hela tiden efter nya material, som håller länge i användningen. Under årens lopp har återvinning blivit ett viktigt kriterium i valet av material.

År 2013 är Kirami Oy Europas största tillverkare av badtunnor. Vi levererar årligen ca 3000 tunnor runt om i Finland och Europa. Vår omsättning år 2012 var 5,8 m €, varav exportens andel var ca 25%. Vårt nätverk av återförsäljare täcker hela Finland, och vi arbetar arbetar målmedvetet med att utvidga vårt nätverk i Europa.

 

Kirami

Kirami Oy är ett familjeföretag grundat år 2001 med rötterna i Kikkerlä by i Sastamala, Finland. Kiramis uppvärmda badtunnor ger dig lika sköna badstunder i vinterkyla, som under kalla sommardagar eller i höstrusk. Vi är stolta över våra produkters höga kvalitet och garanterar våra kunder förstklassiga, oförglömliga badstunder. LÄS MER »


Av tekniska skäl kan färgerna på produktexempel skilja sig åt något från produktfärgen i verkligheten. Alla angivna mått är ungefärliga. Vi behåller rätten att göra ändringar hos produkterna.

Kirami Oy
Villiläntie 2
FI-32730 Sastamala
 

Tfn. +358 3 513 5569
Fax +358 3 513 5561 
Epost: info@kirami.fi