Extranet
Kirami

Antänd enkelt, gör det rätt

Uppvärmningen av baljan är enkelt och snabbt när man har de bästa knepen. Det lönar sig att använda liten och torr ved när man tänder eld i kaminen. Fyll kaminen till hälften. Placera tändningsbitar på veden, då sprids elden nedåt och veden brinner mer effektivt och rent. På detta sätt minimerar du antalet skadliga mikropartiklar.

Till en enkel antändning rekommenderar vi tändningsbitar, såsom  Burner-paraffinpåsar. Om du använder antändningsvätska, följ bruksanvisningarna. Använd aldrig annan vätska till antändning, än de som är menade för det.

Då elden brinner ordentligt, tillsätt större ved efter behov, mellan 10-15 minuter. Justera kaminens luftintag med att välja rätt träslag och storlek på veden. På detta sätt kan du minska mängden rök.

Mät vattnets temperatur mellan 2o minuter under uppvärmning och rör om i vattnet innan mätning.

Värm kaminen och vattnet

I kaminen ska det under uppvärmning vara en fortsatt, ordentlig eld, så att veden brinner rejält och tunnan värms med maximal effekt. Under uppvärmning lönar det sig att täcka tunnan  med ett lock, så att värmen inte avdunstar i onödan.

Mät vattnets temperatur mellan 2o minuter under uppvärmning och rör om i vattnet innan mätning. När vattnet är 32-gradigt, tillsätt mindre mängd ved, så att vattnet inte blir för varmt. För att upprätthålla den önskade temperaturen kan du vid behov upprätthålla en liten eld i kaminen.

Det lönar sig att öppna locket 5 minuter innan du badar för att vattnet ska hinna andas.Efter att du badat är det bra att sätta på locket för din säkerhet och för att vattnet ska behålla sin temperatur, speciellt om du ska bada följande dag igen.

Töm askan efter varje gång du eldat i kaminen, så att rosterna eller luftspjällen inte hamnar inuti askan, eftersom det förkortar delarnas livstid rejält..

Tips för hur du rengör badtunnan finns här!

Hälsningar

Kalle Pakkala

Sales manager

Kirami

Kirami

Kirami Oy är ett familjeföretag grundat år 2001 med rötterna i Kikkerlä by i Sastamala, Finland. Kiramis uppvärmda badtunnor ger dig lika sköna badstunder i vinterkyla, som under kalla sommardagar eller i höstrusk. Vi är stolta över våra produkters höga kvalitet och garanterar våra kunder förstklassiga, oförglömliga badstunder. LÄS MER »


Av tekniska skäl kan färgerna på produktexempel skilja sig åt något från produktfärgen i verkligheten. Alla angivna mått är ungefärliga. Vi behåller rätten att göra ändringar hos produkterna.

Kirami Oy
Villiläntie 2
FI-32730 Sastamala
 

Tfn. +358 3 513 5569
Fax +358 3 513 5561 
Epost: info@kirami.fi