Extranet
Kirami

Barnbarnen har badat i baljan ända sedan de var små

 

Vi har haft en badtunna på landet i 3 år. Vi har hittat ett fint läge till den, mellan bastun och sandstranden, där vackra vyer till havet öppnar sig. 


Badtunnan används mycket hos oss. Barnbarnen har badat i den allt sedan den yngsta var 4 år gammal. Nu är de redan 7, 10 och 13 år. Baljan är en trevlig plats för barnen, de tillbringar mycket tid i den, och emellanåt svalkar de sig i havet. Barnen trivs så pass bra i baljan, att man då och då behöver be dem komma ur den.

Det bästa med baljan, enligt barnen, är säkert det att man kan leka och dyka i den. Baljan är inte enorm, och är i en sittmodell för 6-8 vuxna, men barnen har ändå gott om plats att dyka i den. Barn är kapabla till märkliga saker.

 

Säkerheten är viktig

Med barn är det mycket viktigt att övervaka användandet av baljan. Det var extra viktigt när det yngsta barnet inte kunde simma än och då var alltid någon av föräldrarna eller far- och morföräldrarna på plats. Nu när barnen är större och kan simma, behöver de inte övervakas lika noga längre.

Vedkaminen som används för uppvärmning, är inte ett problem med tanke på barnen. Den finns på utsidan av baljan och är isolerad så väl att man inte kan bränna sig på den.

För att kunna klättra in i badtunnan har vi tillverkarens bra trappor i bruk. Till och med kunde 4-åringen stiga in och ut ur badtunnan själv tack vare trappan. 


Hos oss lärde sig barnbarnen mycket snabbt om hur man är säker i baljan - de lärde sig egentligen med en gång, eller åtminstone efter ett par upprepningar. Nuförtiden är det viktigaste i barnens badtunneanvändande, att se till att de kommer  bort ett tag ibland.

 

Med somriga hälsningar

Antti Ahtiainen

Farfar


Läs mer om säkerheten
Kirami

Kirami Oy är ett familjeföretag grundat år 2001 med rötterna i Kikkerlä by i Sastamala, Finland. Kiramis uppvärmda badtunnor ger dig lika sköna badstunder i vinterkyla, som under kalla sommardagar eller i höstrusk. Vi är stolta över våra produkters höga kvalitet och garanterar våra kunder förstklassiga, oförglömliga badstunder. LÄS MER »


Av tekniska skäl kan färgerna på produktexempel skilja sig åt något från produktfärgen i verkligheten. Alla angivna mått är ungefärliga. Vi behåller rätten att göra ändringar hos produkterna.

Kirami Oy
Villiläntie 2
FI-32730 Sastamala
 

Tfn. +358 3 513 5569
Fax +358 3 513 5561 
Epost: info@kirami.fi