Arja Saarikoski

Arja Saarikoski | Kiramin henkilöstöesittely

 

Monikielinen vientiekspertti ja tanssilahjakkuus

 

Kirami Oy - Arja Saarikoski on kielellisesti lahjakas
Kirami Oy - Arja Saarikoski on
kielellisesti lahjakas

Arja Saarikoski haki Kiramille töihin silloisen työtoverinsa vinkistä. Työkaveri oli kuullut, että Kiramilla oli äkillinen tarve löytää vientipuolelle toimistotyöntekijä. Arja otti yhteyttä toimitusjohtajaan ja kysyi, voisiko tulla käymään ja hetken päästä hän jo istuikin toimistossa Villiläntiellä.

Arjan työtehtäviin sisältyvät kaikki Kiramin vientiin liittyvät asiat, mikä tarkoittaa muun muassa tarjousten tekoa, yhteydenpitoa ulkomaisiin jälleenmyyjiin, logistiikasta huolehtimista sekä markkinoinnin suunnittelua ja toteutusta yhdessä vientitiimin muiden jäsenten kanssa. Arja on kielellisesti lahjakas – hän taitaa suomea, venäjää, saksaa, ruotsia ja englantia. Harrastuksena hän on lisäksi opiskellut espanjan ja ranskan alkeita. Laajaa kielirepertuaariaan hän pääsee hyödyntämään työssään päivittäin.

Arjan tavanomainen työpäivä sujuu seuraavasti: aamu alkaa useimmiten sähköpostien lukemisella, tilauksia, reklamaatioita ja tarjouspyyntöjä hoitamalla. Arja valmistelee myös päivän lähetykset silloin, kun tehtaalta on lähdössä tavaraa ulkomaille. Olennainen osa työtä on päivittäinen kommunikointi ulkomaisten jälleenmyyjien kanssa. Työtehtävät vaihtelevat tosin laidasta laitaan riippuen päivästä ja kiireellisyydestä. Hänen työssään mukavaa on tehtävien monipuolisuus ja se, että työssä koko ajan oppii uusia asioita ja kohtaa haasteita. Yhteistyö jälleenmyyjien ja työkavereiden kanssa on kuitenkin työn suola. Työyhteisöä Arja kuvailee iloiseksi, rennoksi ja ahkeraksi. Työmoraali on kaikilla korkea ja töitä tehdään, kun on tehtävä. Arja arvostaa sitä, että hänen työtoverinsa kantavat vastuun tekemisistään ja sitä, että jokainen työntekijä omaa monenlaista osaamista.

Arja on vapaa-ajallaan hyvinkin aktiivinen. Hän harrastaa kaikenlaista liikuntaa, mikä toimii vastakohtana hänen istuma- ja seisomatyölleen. Uinti, potkunyrkkeily, jooga ja lavatanssit ovat Arjalle mieluisia harrastelajeja, mutta ehdottomasti rakkain harrastus on itämainen tanssi, jota hän on intohimoisesti harrastanut yli 20 vuotta. Talvella hän käy hiihtämässä säiden salliessa. Hän myös matkustaa mielellään eli uudet paikat ja kokemukset vetävät puoleensa. Arja toimii myös aktiivisesti tamperelaisessa tanssiyhdistyksessä nimeltä Mihrimah. Tulevana syksynä heillä on 20-vuotisjuhlanäytäntö. Lisätietoja ja lippuja voi kysellä Arjalta tai tilata osoitteesta mihrimah.tampere@gmail.com. Hakusanalla ”Mihrimah 20löytyy YouTubesta ”tanssimakupaloja” vuosien varrelta.