Jani Helenius

 

Luonto antaa energiaa ja omia ennätyksiä rikotaan

 

Jani Helenius, oli 12-vuotta sitten nuorten työpajalla työskentelemässä, kun TE-toimisto vinkkasi häntä käymään Kiramilla. Hän kävikin Mikan juttusilla, ja siitä hänen sanojensa mukaan pyörät lähtivät pyörimään eteenpäin. Jani on näiden vuosien aikana nähnyt Kiramin eri tuotantoyksiköt Länsitieltä, Jussinpellon kautta, nykyisen Villiläntien toimitiloihin. Kehityksen pyörissä on menty mukana ja nähty yhtä sun toista viimeisen 12 vuoden aikana.

Pääasiallisiin tehtäviin Janilla kuuluu tynnyrin pohjien valmistus, mutta vanteiden tekeminen sekä muiden avustaminen ovat myös tuttua puuhaa. Hän huolehtiikin kaikille kolmelle linjalle tynnyrin pohjat, joita valmistuu useita kymmeniä päivittäin. Janista ennätysten rikkominen on mukavaa, mutta aina eivät tavoitteet toteudu, kun kollegat tarvitsevat apua muissa tehtävissä. Janin mielestä työyhteisö on iloinen ja positiivinen.

Harrastukset, joiden parissa Jani viihtyy, ovat luonnon parissa sienien ja marjojen keräily, ja kalastus saa aina miehen mielen rentoutumaan.