Åbo är porten till Europa

Världens största tillverkare av badtunnor sköter nu sin export också via Åbo

Kirami behöver fler export- och logistikproffs till sitt nya exportkontor

Världens största tillverkare av badtunnor, Kirami Oy, har öppnat ett exportkontor i Åbo. I de nya lokalerna på Varvsstranden jobbar för närvarande fem personer, men tanken är att rekrytera fler proffs på export och logistik. Över 40 procent av Kiramis badtunnor går redan på export.

Tanken på ett exportkontor i Åbo mognade i fjol.

– En allt större del av vår produktion går på export, och efterfrågan på våra produkter verkar bara öka. Samtidigt ökar också behovet att rekrytera fler export- och logistikproffs till firman. I Sastamala har vi redan en förträffligt kompetent personal. Nu har vi öppnat ett kontor i Åbo för att göra det lättare att rekrytera nya proffs, berättar Mika Rantanen, VD för Kirami.

Kiramis badtunnor och bastun FinVision exporteras särskilt till Centraleuropa och Storbritannien, men de mest fjärran kunderna finns ända borta i Japan. Arbetet med att främja exporten har drivits målmedvetet i många år.

– Eftersom vår marknad är så bred behöver vi fler erfarna, språkkunniga logistik- och speditionsproffs som är förtrogna med exportverksamhet och den internationella marknaden. Det är viktigt för oss att finna medarbetare som utöver engelska också pratar särskilt tyska eller svenska. Också personer med kunskaper i spanska, italienska och andra mer sällsynta språk behövs.

Läs mer i nyhetsbrevet

 

Julien Chaigneau Kiramis Fransk exportförsäljare | Kirami
Julien Chaigneau Kiramis Fransk exportförsäljare - Kirami behöver fler export- och logistikproffs till sitt nya exportkontor

Nyheter i finska media:

Aamuset

Paljuvalmistaja Kirami Oy avasi vientikonttorin Turkuun

Alueviesti

Paljuvalmistaja Kirami Oy avasi vientikonttorin Turkuun

Kokemäenjokilaakson Uutiset

Kirami avasi uuden myyntikonttorin, tuotanto pysyy Sastamalassa

Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti

Maailman suurimman paljuvalmistajan vientiä hoidetaan myös Turusta

Åbo Underrättelser

Världens största tillverkare av badtunnor öppnar kontor i Åbo – söker nu språkkunnig personal

Lauttakylä

Kiramin toimitusjohtaja Mika Rantanen: "Vuonna 2006 mahdoton alkoi tuntua mahdolliselta"