Arja Saarikoski

Arja Saarikoski | Kirami personal presentation

 

Flerspråkig exportexpert och danstalang

 

Arja Saarikoski | Kirami personal presentation
Kirami Oy - Arja är språkligt begovad

Arja Saarikoski sökte jobbet till Kirami genom ett tips från hennes dåvarande kollega. Kollegan hade hört att Kirami var i akut behov av exportpersonal. Arja kontaktade verkställande direktören och bad att få träffas. Plötsligt satt hon på nya jobbet I Kirami kontoret.

Arja har som arbetsuppgift alla I export förekommande saker såsom framställa offerter, hålla kontakt med återförsäljare, ta hand om logistik med mera tillsamman med resten av export team. Arja är språkligt begovad- hon behärskar Finska,ryska,tyska,svenska samt engelska. Som hobby har hon även studerat spanska samt franska för nybörjare. Arja kan nyttja sin språkbegovning I sitt vardagliga arbetet.

Så här ser Arjas arbetsdag vanligtvis ut: Hon börjar morgonen med att läsa genom epost och ta hand om order, reklamation osv. Som finns där.  Arja förbereder också dagens varuleveranser till utlandet. Ett betydande arbetsuppgift är att kommunicera med återförsäljare runt om I Europa.Arbetsuppgifterna varierar från dag till dag beroende hur hektiskt det är. Arja tycker att fördelar med arbetet på Kirami är att det är mångsidigt samt man lär sig någonting nytt varje dag och är tillräkligt krävande. Det som ändå är mest givande med jobbet är samarbete med kollegor samt kunder. Arbetslaget beskriver Arja som glad, hårt arbetande men avslappnad. Arbetsmoralen är hög  och jobbet utförs när det behövs. Arja uppskattar kollegorna förmåga att bära ansvar, samt att alla kollegor har mångsidiga kunskaper.

Arja är mycket aktiv även på sin fritid. Hon utövar mångsidigt sport, vilket fungerar som motvikt till hennes arbete på kontoret. Hon simmar, sparkboxas, jogar  och dansar. Men det absolut käraste hobbyn är östländsk dans som hon utövat mer än 20 år. Arja åker även skidor på vinter när det finns snö. Att resa till nya destinationer hör till Arjas hobby. Hon är även aktiv I danskollektivet Mihrimah som är verksam I Tampere. Du kan hitta det på Youtube med sökord Mihrimah 20 ”tanssimakupaloja” genom gångna åren.