En badtunne- och bastuexpert i Dresdenområdet

En badtunne- och bastuexpert i Dresdenområdet | Kirami

Agentur Jörg Schmieder: "Skandinaviskt praktiskt och bra"

 

Agentur Jörg Schmieder är ett import- och försäljningsföretag grundat 1995 som specialiserar sig på högklassiga produkter tillverkade i Norden. Under firmanamnet Schwedenservice24.direkt saluför företaget över 200 nordiska produkter av olika slag, såsom grilltak, bastur, handsmidda yxor, sylter, honung, olika drycker – samt naturligtvis badtunnor från Kirami. Produkterna säljs både på nätet och i butiken i byn Großpostwitz i sydöstra Tyskland, nära gränsen till Tjeckien. I företaget arbetar Jörg Schmieder och hans fru Grit.

– Vårt företag följer mottot ”skandinaviskt, praktiskt och bra”. De nordiska produkterna är grunden för all vår verksamhet, säger Jörg Schmieder.

 

Kiramis kvalitet och kunnande gjorde intryck

Paret Schmieder har sålt Kirami-badtunnor sedan 2008. Vid sidan av tunnornas höga kvalitet uppskattar de även den expertis och flexibilitet som Kirami erbjuder sina kunder. I Kiramis verksamhet syns en genuin passion för produkten.

– Vårt samarbete är mycket intensivt och till nytta för båda parterna. När vi samarbetar med Kirami kan vi lita på att vi har stöd av Europas ledande tillverkare av badtunnor. De av våra kunder som väljer en badtunna från Kirami kan i sin tur lita på att de får en välplanerad och högklassig produkt som är skräddarsydd enligt deras önskemål, berättar Schmieder nöjt.

 

Agentur Jörg Schmieder | Kiramis kvalitet och kunnande gjorde intryck | Kirami
Agentur Jörg Schmieder: Kiramis kvalitet och kunnande gjorde intryck

 

Uthyrning ger kunderna chansen att prova på

Många kunder vill ha en liten simbassäng eller badtunna för åretruntbruk som passar i trädgården, inte kostar alltför mycket att använda och är lätt att sköta. Att bada i badtunna med vänner och familj är populärt i Tyskland, särskilt kring jul- och nyårshelgerna. 

Paret Schmieder erbjuder tunnor för uthyrning till kunder som vill prova på badtunnebad, ha ett speciellt inslag på en fest eller överraska vänner med ett presentkort. Badtunnor kan hyras när som helst under året, men de är särskilt populära kring jul- och nyårshelgerna. Under denna period är 8–9 tunnor uthyrda, och bokningarna måste göras ett år i förväg. Företaget transporterar tunnan till kunden och gör den klar för bad.

– Uthyrningen är ett bra sätt att visa upp tunnorna och visa hur de används. Många kunder som hyrt en tunna kommer tillbaka för att köpa en egen tunna eller hyra fler gånger. Vi blir alltid glada när våra kunder berättar om sina positiva upplevelser.

 

Även kunderna sprider kunskapen om badtunnor.

– Nöjda kunder berättar om sina erfarenheter för sina vänner. Ryktet sprider sig och vi får nya kunder. Vi siktar på att göra oss ett namn som Dresdens och östra Tysklands främsta expert på badtunnor och bastur.

 

HAgentur Jörg Schmieder | Historien och Norden är närvarande | Kirami
Varje år ordnar vi också en skandinavisk julmarknad i vår utställningshall och ute på gården lördagen före andra advent.

 

Historien och Norden är närvarande

Paret Schmieder ser sig själva som vikingarnas arvtagare, som fortsätter den urgamla nordiska traditionen av handel med Tyskland.

– Precis som vikingarna för tusen år sedan kan vi erbjuda våra kunder spännande produkter från nordligare breddgrader. Vi vill erbjuda dem skandinavisk livsglädje och en möjlighet att njuta av högklassiga produkter. Många av våra produkter är ganska innovativa, men de hedrar alltid det nordiska arvet. Materialen är traditionella, hållbara och högklassiga, och såväl detaljer och kvalitet som miljöfrågor har beaktats.

Det historieintresserade paret Schmieder deltar varje år i flera medeltidsmarknader, där de visar upp sina produkter. Jörg Schmieder har skådespeleri som hobby och har uppträtt på olika lokala medeltidsevenemang.

– Varje år ordnar vi också en skandinavisk julmarknad i vår utställningshall och ute på gården lördagen före andra advent.

 

Agentur Jörg Schmieder | Luonnonystävien suosima alue | Kirami
Det historieintresserade paret Schmieder deltar varje år i flera medeltidsmarknader, där de visar upp sina produkter.

 

Ett populärt område bland naturvänner

Byn Großpostwitz, där företaget har sina utställnings- och försäljningslokaler, ligger i sydöstra Tyskland, i förbundslandet Sachsen. Området är populärt bland naturvänner och vandrare. 50 kilometer från byn ligger nationalparken Sächsische Schweiz, som årligen besöks av 1,7 miljoner personer.

Närmaste stad är den vackra medeltida staden Bautzen, som ligger vid floden Spree knappt 10 kilometer från Großpostwitz. Bautzen är ett centrum för den sorbiska (vendiska) kulturen. Stadens mest berömda sevärdheter är det gamla vattenverket, slottet Ortenburg och det lutande tornet Reichenturm.

 

Se flera bilder 

 

Med varmaste hälsningar,

Jörg och Grit Schmieder 


AGENTUR Jörg Schmieder

Tannenweg 4 A
Ortsteil Carlsberg 

02681 Schirgiswalde-Kirschau 

0151 11 44 53 44

info@schwedenservice24.de

http://www.schwedenservice24.de