Miro Männistö

Miro Männistö | Kirami personal presentation

 

Exportens och personalens högra hand

 

Miro Männistö kom till Kirami för första gången via skolans praktikperiod då han gick i merkonomskolan i Vittis. När praktiken slutade började han sommarjobba hos oss. Med sitt samvetsgranna arbetande tillhör han nuförtiden vår grupp permanenta arbetare.

Huvudsakligen ingår hantering av export, att sköta order för återförsäljare, att bearbeta bilder och att utnyttja sina kunskaper i informationsteknik i Miros arbetsuppgifter. Miros exportländer är huvudsakligen Sverige, Österrike och de Brittiska öarna. Han är konstant i kontakt via mail och telefon med återförsäljarna i dessa länder. Ca en gång om året besöker återförsäljarna Kiramis fabrik.

Under hela den tid Miro arbetat för Kirami, har han inte haft två dagar som ser lika ut. Under arbetsdagen tar Miro emot och skickar beställningar, gör fraktsedlar och ser till att kunden får det hen beställt. Om det blir tid över, kan Miro syssla med att redigera bilder, fotografera och sköta web-sidor.

I Miros arbete är de varierande arbetsuppgifterna trevliga, och han tycker om att han får göra många olika saker. Atmosfären på arbetsplatsen beskriver Miro som ungdomlig och tät. Alla har energi att arbeta, intresset och attityden finns där. Miro samarbetar dagligen med flera olika kollegor, flera frågar Miro dagligen om råd då de behöver lösa något problem.