Kiramin FinVision -sauna on kädentaitajan korkealuokkaista viimeistelyä | Kirami FinVision -saunaQ: Mistä materiaalista FinVision -sauna on valmistettu?

A: Kiramin FinVision -sauna on kädentaitajan korkealuokkaista viimeistelyä. Valmiiksi pintakäsitelty sauna on valmistettu tuppeensahatusta havupuusta ja havuvanerista. Tuote on tarkoitettu vain ulkokäyttöön.

Q: Minkä kokoinen FinVision -sauna on? 

A: Saunan pinta-ala on 2,3 metriä kertaa 2,3 metriä, ja korkeutta rakennuksella on räystään kanssa 2,6 metriä. Sauna on mitoitettu 4–6 hengelle. 

Q: Vaatiiko sauna toimenpide- tai rakennusluvan?

A: Rakennus- ja kaavamääritykset voivat erota paikkakunnittain, joten kannattaa perehtyä paikalliseen ohjeistukseen. Tulisijalla varustettu rakennelma vaatii melkein poikkeuksetta viranomaiselta hyväksynnän.

Lisätietoa seuraavilla sivuilla rakennusluvista:

Q: Kuinka lähelle toista rakennusta tai naapuria saunan saa sijoittaa?

Rakennus- ja kaavamääritykset voivat erota paikkakunnittain, joten kannattaa perehtyä paikalliseen ohjeistukseen | Kirami FinVision-saunaA: Suomessa rakennelman etäisyys naapurin rajasta on oltava vähintään 4 m, ellei naapuri ole antanut kirjallista suostumusta rakentaa lähemmäksi. Lähellä olevien rakennusten ja saunan välinen etäisyys tulisi olla 8 m.

Mikäli sauna sijoitetaan lähelle rakennuksia, esim. terassin reunaan, on tarkistettava, että savupiippu on riittävän kaukana kaikista palavista rakenteista. Etäisyys on muistettava tarkistaa sekä sivu- että korkeussuunnassa, jotta syttymisvaaraa ei ole. Seuraa kiukaan mukana tulevia ohjeita. Lisäksi suosittelemme varmistamaan paikalliselta palo- tai rakennusviranomaisilta asuinalueesi paloturvamääräykset.

 

Q: Minkälaisessa paketissa FinVision -sauna toimitetaan?

A: Kirami FinVision -sauna toimitetaan muuten kokonaisena, vain katto, kiuas, hormi ja ovenkahva asennetaan paikoilleen    asiakkaan toimesta. Kuljetuksessa saunan oma pohja toimii kuljetusalustana, joten saunan voi asettaa    suoraan asiakkaan valmistaman pohjan päälle. FinVision -saunan ympärille on kuljetusta varten laitettu       suojalevyt (ruuveilla kiinnitetty) sekä suojakelmua. Poista nämä suojat vasta, kun sauna on paikoillaan lopullisella sijoituspaikallaan, jotta saunan lasit pysyisivät ehjinä.

 

Suositeltava perusta FinVision -saunalle | Kirami
Suositeltava perusta
FinVision -saunalle

Q: Minkälaiselle perustalle FinVision -sauna kannattaa asentaa? 

A: On tärkeää sijoittaa sauna tasaiselle alustalle, joka kestää saunan painon. Pohjan voi tasata kivimurskeella tai jos haluaa kiinteämmän pohjan, sen voi valaa betonista. Jos haluat eristää saunan pohjan, niin suosittelemme laittamaan vähintään 5-10 cm routalevyä soran alle, tämä katkaisee tehokkaasti maan alta siirtyvän kylmäsillan. Saunan alle suosittelemme asettamaan kovan alustan päälle 9 betonilaattaa lisäkorotukseksi (katso kuva pohjasta) sekä laattojen päälle kattohuopaa (bitumihuopa) saunan koko alustan leveydelle. Kun saunan pohja jää selvästi ilmaan, se tuulettuu ja kuivuu hyvin.

 

Miten FinVision -sauna saadaan paikalleen? | Kirami

Q: Miten FinVision -sauna saadaan paikalleen?

A: Suositeltavaa on, että toimitusta varten tilataan hiab-nostimelle varustettu jakoauto, joka nostaa saunan suoraa paikalleen. Joissain tapauksissa pitkäpiikkinen trukki tai pumppukärry on myös riittävä.

Saunaa siirrettäessä tulee nostoliinat, trukinpiikit tai pitkät pumppukärryt asettaa pakkauslavan alle siten, että lava tukee elementtejä mahdollisimman hyvin koko noston ajan ja sauna pysyy suorassa sekä kantavuus tasaisena.  Katso esimerkkikuvista, kuinka sauna nostetaan paikoilleen trukinpiikeillä tai nostoliinojen avulla.

Q:  Kuuluuko pakettiin kiuas?

A: Pakettiin sisältyy Narvin sähkö- tai puukiuas riippuen, kumman ostohetkellä valitsee. Saunan saa myös tilattua ilman kiuasta. Katso FinVision -saunan kiuasvaihtoehdot täältä.

Q: Miten puukiuas sytytetään oikein?

Puukiukaan sytytykseen kannattaa käyttää vain luonnollisia sytykkeitä ja kuivia lehti- tai havupuita. Puun kosteuspitoisuuden tulisi olla alle 20%. Hyvä polttopuu on halkaistu puu, jonka halkaisija on n. 5 cm, pituus n. 33 cm ja paino n. 0,5 kg. Lado puut pesään väljästi ja sytytä päältä. Rauhallinen liekki on merkki sopivasta vedosta. Tuhkalaatikolla voi säätää vedon määrää. Jos kiuas humisee kovasti lämmittäessä, on syytä pistää tuhkalaatikkoa enemmän kiinni. Tasaisemmalla liekillä kivet lämpiävät paremmin ja hormi ei kuumene liikaa. Matalapaineen takia voi olla vaikea sytyttää pesää, tällöin saunan ovea voi pitää hetken auki sekä tuhkaluukkua hieman enemmän raollaan, kunnes pesä syttyy kunnolla.

Nestemäistä polttoainetta, pahvia, maitopurkkeja ei saa käyttää sytytykseen. Suosittelemme sytytykseen tuohta tai sytytyspaloja.

Q:  Minkälaisia huoltotoimenpiteitä rakennus tarvitsee?

A: Ulko- ja sisäpinnat käsitellään uudelleen tarpeen mukaan. Lauteet ja lattiat pestään materiaalille soveltuvalla puhdistusaineella, esimerkiksi Kirami Biopesu. Maisemaikkunan puhdistus ikkunanpesuvälineillä ja -aineilla. Kiukaan huoltoa koskevat normaalit kiukaan ylläpito-ohjeet. Tarkemmat ohjeet löydät FinVision - saunan käyttöohjeista.

 

Maisemaikkunan puhdistus ikkunanpesuvälineillä ja -aineilla | Kirami FinVision -sauna
Kirami FinVision -sauna - Maisemaikkunan puhdistat ikkunanpesuvälineillä ja -aineilla