Kiramin tarina

 

Alkutaipale

Yrityksemme historia ulottuu vuoteen 2001
Yrityksemme historia ulottuu vuoteen 2001

Yrityksemme historia ulottuu vuoteen 2001, jolloin ensimmäiset kylpytynnyrit tuotiin Ruotsista. Oma tuotanto aloitettiin pian tämän jälkeen, kun todettiin, että tuotteissa on runsaasti kehitettävää. Alkuun lähdettiin pienellä valikoimalla, joka koostui kahdesta alumiinialtaasta ja yhdestä uppokamiinalla varustetusta kuusitynnyristä. Ensimmäiset tilat löytyivät vanhasta konesuojasta, jonne rakennettiin pieni lämmitetty osa tuotannolle.

Tuotteiden myynti lähti liikkeelle hitaasti - eiväthän ihmiset olleet kuulleet saati sitten nähneet tai kokeilleet kylpytynnyriä. Tuotetta epäiltiin alussa mm. katottomaksi saunaksi, oli siinä hauskoja hetkiä kun asiaa selvitettiin eri messuilla. Olemme kuitenkin alusta alkaen keskittyneet pelkästään kylpytynnyrien ja oheistuotteiden valmistukseen ja markkinointiin.

Kasvua ja kehitystä

Vuonna 2006 siirryimme isompiin tiloihin, ja tuotekehitys eteni kovalla vauhdilla. Oman tuotannon kuusi- ja alumiinitynnyreistä tuotesortimentti laajentui seuraavana vuonna kattamaan lämpöpuiset kylpytynnyrit ja niihin sopivat, entistä tehokkaammat ulkopuoliset TUBE kaminat. Samalla hankittiin toinen halli, jonne keskitettiin osatuotanto ja hallinto.

Lämmitettävä uima-allas ja hintakilpailua

Hist02Seuraavaksi kehittelimme puisen, maan pinnalle pystytettävän uima-altaan ja siihen sopivan uima-allaslämmittimen, jotka tulivat markkinoille keväällä 2009. Uima-allaskaminaa onkin tämän jälkeen kehitetty pitkään ja täksi kevääksi siitä saatiin markkinoille täysin uudistettu TUBE XL mark II malli.

Hintakilpailun kiristyessä toimme kaudelle 2010 kylpytynnyri.fi- tuotemerkin, johon kuului useita erilaisia edullisia kylpytynnyrimalleja, niin lämpöpuusta kuin peruskuusesta. Näihin kehitettiin myös edullinen ulkopuolinen CULT kamina, jolla vastattiin kovaan kilpailuun. 

Isompaa hallia, kemikaaleja ja muovisia altaita

Vuoden 2010 lopulla teimme historiamme suurimman investoinnin, kun hankimme nykyisen toimipaikkamme. Kevättalvella 2011 muutimme ja keskitimme kaiken toimintamme näihin nykyisiin tiloihin, joissa meillä on yli 3000 neliötä tilaa palvella asiakkaitamme.

Hist03

Samana keväänä lanseerasimme muovisella sisäaltaalla varustetun kylpytynnyrimallin, jonka myynti lähti heti huimaan nousuun. Tästä lähtien täyspuisten tynnyrien myynti on vähentynyt, ja vastaavasti alumiini- ja muovialtaiden kysyntä on lisääntynyt merkittävästi. Muovialtaat ovatkin selvästi myydyimpiä malleja. Samaan aikaan toimme markkinoille myös Kirami Allashoitotuotteet, johon kuuluu laadukas ja kattava valikoima kylpytynnyrien ja uima-altaiden puhtaanapitoon soveltuvia kemikaaleja.

Uusia pintamateriaaleja

Ensimmäisenä kylpytynnyrivalmistajana otimme käyttöön puumuovikomposiitin, jonka lanseerasimme tynnyrin ulkoverhoilumateriaalina vuonna 2012. Täydensimme myös allashoitotuotteitamme tarvittavilla mittareilla, joilla veden kemikaalipitoisuuksia voi seurata asiaan kuuluvalla tavalla.

Kaudelle 2013 esittelemme uuden yritysilmeen, ja samalla yksinkertaistimme tuoterakennetta kolmeen tuoteperheeseen, johon voi tutustua täällä kotisivuillamme. Samalla kylpytynnyri.fi tuotemerkin käyttö loppuu, kun tuotteet sulautettiin näihin tuoteperheisiin.

Tuotepuolelle uutuutena on Comfort sarjan Cozy tuoteperhe sekä Red Cedar –puupanelointi, joka on saatavissa muovisiin Cozy ja alumiinisiin Ultima altaisiimme.

Laajennuksia ja askel tuntemattomaan

Kirami varaston laajennus 2014
Kirami varaston laajennus 2014

Teimme merkittävän, päivittäistä työtämme helpottavan investointipäätöksen syksyllä 2014, jolloin panimme täytäntöön pitkään kaavaillun varaston laajennuksen. Varastotila toteutettiin pressuhallin muodossa, ja se on tarkoitettu saapuville raaka-aineille ja isoissa kuormissa lähtevälle tavaralle. Halli toteutettiin nopealla aikataululla ja otettiin käyttöön jo kevättalvella 2015. Helpotus isompien raaka-aine-erien ja lähtevien kuormien käsittelyssä on merkittävä ja vastannut hyvin kasvavaan myyntiimme

Tuotepuolella esittelimme 2015 kylpytynnyreihin paremmin sopivan pienemmän kelluvan Tubbar mukitelineen. Samoihin aikoihin lähdimme myös uusille vesille, monipuolistamaan yritystoimintaamme kylpytynnyreiden ulkopuolelle. Ryhdyimme ideoimaan ja kehittämään Outstanding-tuotesarjaa, joka keskittyy grilleihin, ulkotuliin ja pihasisustukseen. Ajatus uuden sarjan takana oli, että voisimme kehittää laadukkaita, kotimaisia tuotteita pihansisustamiseen ja ruoanlaittoon. Materiaaliksi valitsimme muodikkaan ja ryhdikkään Corten-teräksen. Ensimmäisenä markkinoille ehti pihasisustuksen monitaitaja Triholdy.

Alumiinihitsausta robotin voimin

Vuonna 2016 viimeistelimme Outstanding perheen Freedom-ulkotulen ja lanseerasimme sarjaan kuuluvien puuhiilet. Puuhiilet soveltuvat erinomaisesti tynnyrin lämmitykseen ja grillaukseen. Oheistuotevalikoimaan lisättiin myös Drinkit polykarbonaattiset särkymättömät skumppalasit ja tuopit, jotka ovat materiaalinsa ansiosta turvallinen ja kestävä valinta kylpyolosuhteisiin. Tuotannon puolella panostimme kapasiteettiin ja laatuun, investoimalla hitsausrobottiin, jolla myydyimpien kamiinoiden valmistukseen saatiin varmuutta ja tehokkuutta. Tynnyrien kasaamista myös tehostettiin erilaisilla keventäjillä ja tuotantojärjestyksen optimoinnilla.

Muutoksia tuotepaletissa

Kaudelle 2017 vastasimme kuluttajien pyyntöihin esittelemällä kaksi uutta Comfort sarjan tynnyriä. Cozy L on suurempi versio vanhasta ja suositusta tutusta Cozy M- altaasta. Pitkään pyydelty isompi alla mahdollistaa kylvyn isommallekin porukalle. Myös Family-tynnyri tuotiin markkinoille yleisön toiveesta. Suunnittelussa on otettu huomioon perheen pienimmät, vanhimmat sekä liikuntarajoitteiset luomalla sisäänrakennetut portaat altaan sisäpuolelle. Näin altaaseen kulku on helpompaa ja perheen pienille on samalla kertaa oma korkeampi penkki. Outstanding sarjaan saatoimme markkinoille pitkän kehitystyön päätteeksi Roasty Boss grillin.

Vuoden kuluessa myös Premium tarjonta muuttuu merkittävästi, kun alumiiniset Optima- ja Ultima- sarjat korvaantuvat uudella Classy- sarjalla.

Kirami nyt

Vuonna 2016 Kirami Oy on Euroopan suurin kylpytynnyrivalmistaja
Vuonna 2016 Kirami Oy
on Euroopan suurin kylpytynnyrivalmistaja

Tuotteiden laadusta ja ulkonäöstä vastaa osaava henkilökunta: yrityksemme työllistää noin. 20 henkilöä Sastamalan tehtaalla, sekä 10 henkilöä omassa alumiinin jalostuslaitoksessamme. Näiden lisäksi käytämme laajaa alihankkijoiden verkostoa. Menestyksemme perustuu jatkuvaan tuotekehitykseen, jonka perustana on asiakaslähtöinen ajattelutapa: tynnyrin käyttöönoton ja käytön helppous, kattava tuotevalikoima ja varusteiden ja varaosien saatavuus. Etsimme jatkuvasti uusia materiaaleja, jotka kestävät pitkään käytössä. Vuosien saatossa tärkeäksi kriteeriksi valmistusmateriaalien valinnassa on tullut kierrätettävyys.

Vuonna 2016 Kirami Oy on Euroopan suurin kylpytynnyrivalmistaja. Toimitamme vuosittain yli 4500 tynnyriä ympäri Suomea ja Eurooppaa. Liikevaihtomme vuonna 2016 oli 8 M€, josta viennin osuus oli 25%. Jälleenmyyjäverkostomme kattaa koko Suomen, ja Euroopassa laajennamme jälleenmyyjäverkostoamme määrätietoisesti.

 

Kirami Oy, yritysesittely kesä 2018