Kiramin tarina

Päätapahtumat

2001–2006
Kiramin historiaa 1

"Onko tuo katoton sauna?

Kiramin kipinä syttyi vuonna 2000, jolloin Mika tutustui kylpytynnyreihin Ruotsissa asuessaan. Suomessa paljuja ei vielä ollut tarjolla, mutta uskoimme, että niille olisi kysyntää. Ensimmäiset kylpytynnyrit toimme Ruotsista, mutta oma tuotanto aloitettiin nopeasti, koska halusimme tarjota asiakkaillemme parempaa laatua.

Toiminta alkoi Tapani Rantasen omistamassa vanhassa, osittain lämmitetyssä konesuojassa Sastamalan Kikkerlässä, jossa valmistimme kahdenlaisia alumiinialtaita ja uppokamiinalla varustettua kuusitynnyriä. Puulämmitteiset kylpytynnyrit olivat Suomessa uutta: messuilla saimme kertoa, ettei kyse ole katottomasta saunasta.

2006–2009
Kiramin historiaa

Paljuja ja lämmitettäviä uima-altaita

Siirryimme isompiin tiloihin Kiikkaan ja laajensimme valikoimaamme. Tuotantokapasiteettia lisättiin pian vielä rinnakkaistoimipisteellä. Oman tuotekehityksen tuloksena valmistimme kuusi- ja alumiinitynnyrien lisäksi lämpöpuisia paljuja ja niihin sopivia tehokkaita TUBE-kamiinoita. Alusta asti tehdyn määrätietoisen kehitystyön ansiosta meistä on tullut puulla lämmitettävien kamiinoiden uranuurtajia ja oman alamme huippuja.

2009 toimme markkinoille myös puisen, maan pinnalle pystytettävän uima-altaan ja siihen sopivan lämmittimen.

2010–2011
Kiramin historia

Muovialtaat valtaavat alaa

Tuotekehityksen tavoitteena on aina ollut tynnyrien ja niiden rakenteen kehittäminen käyttäjäystävällisemmäksi ja helppohoitoisemmaksi. Muovisella sisäaltaalla varustettu kylpytynnyri oli uutuus, josta tuli heti erittäin suosittu. Kylpykokemuksen helpottamiseksi lanseerasimme kotimaan markkinoille omalla brändillä laajan valikoiman allashoitotuotteita.

Alkuvuodesta 2010 lähdimme mukaan uima-altaisiin ja paljuihin liittyvään EU-standardointityöskentelyyn.

Tuotteidemme kysynnän kasvaessa myös tuotanto kasvoi, joten hankimme uudet, isommat ja yhä käytössä olevat toimitilat Sastamalasta. Meillä on yli 3 000 neliötä lämmintä tilaa vastaamassa alati kasvavan liiketoiminnan tarpeisiin. Kiinnitämme tuotannossamme huomiota työergonomiaan ja tehokkuuteen, ja panostamme uusiin työ- ja apuvälineisiin.

2012–2014
Kiramin historia

Uusia pintoja ja materiaaleja

Otimme ensimmäisenä paljuvalmistajana käyttöön puumuovikomposiitin tynnyrin ulkoverhoilumateriaalina. Myös yrityksen ulkoasu muuttui, kun päivitimme yritysilmeemme, ja jaoimme tuotteemme kolmeen tuoteperheeseen: Original, Comfort ja Premium. Tuoteuutuuksia olivat Comfort-sarjan Cozy-tuoteperhe sekä Red Cedar -puupanelointi, joka on saatavissa muovisiin Cozy-altaisiin sekä alumiinisiin Ultima-altaisiin.

Yritysilmeen lisäksi päivitimme myös kotisivujamme. Pidämme ne jatkuvasti ajan tasalla esimerkiksi kirjoittamalla blogia ja lisäämällä uusia kieliversioita palvelemaan laajenevaa kansainvälistä asiakaskuntaamme. Hiomme myös tiedotusta, ohjeistusta ja käyttöohjeita, ja kehitämme tietojärjestelmiämme, jotta tuotteiden jäljitettävyys ja toimitusvarmuus paranee.

Tuotantopuolella investoimme isoon kylmävarastoon, jossa saapuvat materiaalit ovat hyvässä järjestyksessä ja isompien tilausten valmiit tuotteet odottavat lähtöään maailmalle.

2013 tehtiin sukupolvenvaihdos, jolloin vanhempi polvi jättäytyi pois yrityksen toiminnasta.

2015–2016
Kiramin historia

Erikoisterästä ja rohkeita ratkaisuja

Kehitimme lisää tuotteita nautinnollisempaan paljukokemukseen, kuten kelluvan Tubbar-mukitelineen ja särkymättömät Drinkit-kuohuviinilasit ja -tuopit. Otimme myös askeleen tuntemattomaan: ideoimme Outstanding-tuotesarjan, jossa on Corten-erikoisteräksestä valmistettuja laadukkaita, kotimaisia tuotteita pihansisustamiseen ja ruoanlaittoon. Ensimmäisinä Outstanding-tuotteina toimme markkinoille Triholdy-sisustustuotteen ja Freedom-ulkotulen.

2017–2018

Yleisön pyynnöstä: laajempi paljumallisto

Tuotepalettimme laajeni entisestään. Suosittuun Comfort-sarjaan tuli suurempi Cozy-allas, johon mahtuu isompikin porukka, sekä Family-tynnyri, jonka suunnittelussa otettiin huomioon perheen pienimmät, vanhimmat ja liikuntarajoitteiset kylpijät. Uudet luksusluokan Premium-paljut korvasivat alumiiniset kylpytynnyrit, ja Minipool Grandy yhdistää paljun ja uima-altaan parhaat puolet. Kaupunkipihoja varten lanseerasimme Family City -kokonaisuuden, jossa veden lämmittämisestä ja puhtaudesta huolehtii sähköllä toimiva Tubtainer-ylläpitoyksikkö. Tunnelmaa pimeään toi uusi, altaan jalkatilaan sijoitettava LED-ratkaisu, jossa valo kuultaa altaan läpi.

Puulämmitteisiä kamiinoita ja niiden lämmitystehoa, ulkoasua ja valmistustehokkuutta olemme kehittäneet alusta asti. Prototyyppien valmistus ja testaus on jatkuvaa, jotta voimme varmistua lämmittimien laadusta ja tehokkuudesta. Syksyllä 2017 otimme käyttöön myös kamiinoiden palotilan simulaatiot, jotka nopeuttavat kehitystä.

Myös Outstanding-sarja kasvoi: pitkän kehitystyön tuloksena toimme markkinoille Roasty Boss -grillin ja Iron Monster -paistoraudan.

Asiakkaiden valintoja helpottamaan loimme älypuhelimille ja tableteille 3D-konfiguaattorin, jolla voi valikoida paljun malleja ja värejä sekä sovittaa paljua virtuaalisesti pihaansa.

Vuosikausien aktiivinen osallistuminen EU:n standardointityöhön kantaa hedelmää, kun loppuvuonna 2018 julkaistaan paljuihin liittyvä standardi EN-17125.

Kirami tänään

Kirami Oy on Euroopan suurin kylpytynnyrivalmistaja. Menestyksemme perustuu jatkuvaan tuotekehitykseen ja asiakaslähtöiseen ajattelutapaan. Haluamme, että:

  • kylpytynnyrin käyttöönotto ja käyttö on helppoa
  • tuotevalikoima on kattava
  • varusteita ja varaosia on hyvin saatavilla

Tuotteidemme laadusta vastaa osaava henkilökunta: työllistämme noin 20 henkilöä Sastamalan tehtaalla, sekä 10 henkilöä omassa alumiinin jalostuslaitoksessamme. Lisäksi käytämme laajaa ja mahdollisimman paikallista alihankkijoiden verkostoa.

Etsimme jatkuvasti uusia materiaaleja, jotka kestävät pitkään käytössä. Vuosien saatossa tärkeäksi kriteeriksi valmistusmateriaalien valinnassa on tullut kierrätettävyys.

Toimitamme vuosittain yli 5000 tynnyriä ympäri Suomea ja Eurooppaa. Jälleenmyyjäverkostomme kattaa koko Suomen, ja Euroopassa laajennamme jälleenmyyjäverkostoamme määrätietoisesti. Kylpytynnyreitämme myydään muun muassa Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa, Hollannissa, Iso-Britanniassa, Itävallassa, Puolassa ja Venäjällä. Muutamia kappaleita on toimitettu aina Uuteen-Seelantiin ja Japaniin asti.

 

Hero-kuva