Kylpytynnyreitä tehdään Sastamalassa nyt kolmessa vuorossa – kotoilu kasvattanut kotimaisten paljujen suosion huippuun

Kylpytynnyreitä tehdään Sastamalassa nyt kolmessa vuorossa | Kirami

Mediatiedote 

 

Maailman suurin kylpytynnyreiden valmistaja Kirami Oy on onnistunut kasvattamaan kotimaan myyntiään puolitoistakertaiseksi viime kesän vastaavaan aikaan verrattuna. Vienti vetää vielä paremmin: myynti ulkomaille on kasvanut 250 prosentilla viime vuodesta. Kasvun ansiosta Kirami on työllistänyt tänä kesänä kymmeniä muista yrityksistä lomautetuiksi joutuneita sekä opiskelijoita.

 

 Kiramin kylpytynnyreillä on Avainlippu-merkki | Kirami
Kiramin kylpytynnyreillä on Avainlippu-merkki.

 

Monet työntekijöistä ovat opiskelijoita | Kirami
Monet työntekijöistä ovat
opiskelijoita

Yhä useampi suomalainen on innostunut kotoilusta, jonka viimeistelee pihapiiriin hankittu kylpytynnyri.

– Ihmiset satsaavat nyt kotiin ja mökille, ja korona on kiihdyttänyt trendiä, sanoo Kirami Oy:n toimitusjohtaja Mika Rantanen.

Paljuinnostus näkyy Sastamalassa Kirami Oy:n tuotantotiloissa, joissa töitä painetaan nyt kolmessa vuorossa ja myös viikonloppuisin. Kiireellä on ollut työllistävä vaikutus, ja Kiramille on palkattu muun muassa useita omista työpaikoistaan lomautetuiksi joutuneita.

– Viime kesänä vastaavana aikana teimme yhtä vuoroa ja työntekijöitä oli parikymmentä. Nyt työntekijöitä on yli 60. Monet ovat opiskelijoita, mutta on ollut ilo pystyä tarjoamaan töitä myös lomautetuille, Rantanen sanoo.

 

Ulkomailla valitaan nyt palju porealtaan sijaan

Kiramilla on vahvistettu organisaatiota palkkaamalla lisää väkeä tuotannon lisäksi myös myyntiin. Rantanen iloitsee, että suomalainen kylpytynnyri nauttii arvostusta Euroopassa.

– On hienoa, että suomalainen tuote kelpaa maailmalla. Vaikka kilpailu erityisesti Baltiasta on kovaa, pystymme myymään tuotettamme hintaa polkematta.

Rantanen näkee, että kulutuskäyttäytyminen Euroopan maissa on pienten kotikylpylöiden suhteen muuttumassa.

– Jälleenmyyjien kautta on tullut viestiä, että ulkomailla asiakkaat valitsevat entistä useammin paljun porealtaan sijaan, koska palju ei kuluta sähköä.

Tammikuussa Kirami perusti Ruotsiin Kirami Ab myyntiyhtiön ja Rantasen mukaan Kiramilla olisi kasvunvaraa edelleen. Ainoastaan omien resurssien rajallisuus jarruttaa yrityksen nopeaa kasvua.

– Oma myyntiyhtiö Ruotsissa on jo tuottanut tulosta: sen kautta olemme päässeet osaksi lähes kaikkien isojen ketjujen kylpytynnyrivalikoimia, Rantanen kertoo.

 

Jälleenmyyjiä vierailulla Kiramilla | Kirami
Jälleenmyyjiä vierailulla Kiramilla - Hollanti, Belgia, Sveitsi ja Saksa

 

Alihankintaa siirretty Euroopasta Suomeen

Kirami on kasvanut maailman suurimmaksi paljuvalmistajaksi 19 toimintavuotensa aikana. Yrityksen tehtaalla Sastamalassa kootaan yli 5 000 paljua vuodessa. Lähes puolet paljuista menee vientiin. Tärkeimmät vientimaat ovat Hollanti, Ruotsi, Iso-Britannia ja Saksa.  

Kaikkia Kiramin kylpytynnyreitä yhdistää vastuullisesti valitut materiaalit sekä niiden säänkestävyys. Lisäksi Kiramin kylpytynnyreillä on Avainlippu-merkki. Avainlippu-merkin saadakseen tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia.

Kiramilla prosenttilukua on saatu nostettua lähelle sataa muun muassa kylpytynnyrien sisämuovien osalta. Suurin osa komponenteista tulee tavarantoimittajilta, jotka sijaitsevat noin sadan kilometrin säteellä Sastamalan tehtaalta.

– Olemme aktiivisesti siirtäneet alihankintaa Euroopasta Suomeen muovin ja metallin osalta. Koronan vuoksi komponentteja oli vaikea saada ulkomailta, joten etsimme nopeasti korvaavat toimittajat kotimaasta, Mika Rantanen kertoo.

 

Kirami on kasvanut maailman suurimmaksi paljuvalmistajaksi 19 toimintavuotensa aikana | Kirami
Kirami on kasvanut maailman suurimmaksi paljuvalmistajaksi 19 toimintavuotensa aikana.

 

Kirami Oy on vuonna 2001 perustettu perheyritys, joka tunnetaan korkealaatuisista kylpyaltaista ja kylpytynnyreistä. Kirami toimittaa vuosittain noin 5 000 tynnyriä, minkä ansiosta yritys on euroopan suurin paljujen valmistaja. Outstanding by Kirami -tuoteperhe laajentaa tuotevalikoimaa pihasisustukseen, grilleihin ja ulkotuliin. Yrityksen palveluksessa on 19 henkilöä ja liikevaihto on 8 miljoonaa euroa. www.kirami.fi, www.outstanding360.fi