FinVision-sauna vie suomalaista saunakulttuuria maailmalle

Tiedote 23.5.2019

 

Saunassa saa heittää löylyä | Kirami

Suomi ja sauna kuuluvat lähtemättömästi yhteen, sillä Suomen Saunaseuran mukaan Suomessa on yli kolme miljoonaa saunaa. Euroopan suurin paljuvalmistaja Kirami on tuonut markkinoille modernin FinVision-saunan, jonka avulla suomalaista saunakulttuuria viedään maailmalle.


Kiramin FinVision sauna esiteltiin tämän vuoden alussa messuilla Saksassa.

– Heti ensimmäisessä esittelyssä saunaa kohtaa osoitettiin kiinnostusta. Messujen jälkeen olemme toimittaneet useampia saunoja jälleenmyyjillemme Saksaan ja Englantiin mallikappaleiksi. Muutamia saunoja on myyty jo loppuasiakkaillekin, kertoo Taina Hujo-Oittinen Kiramin viennistä.


Saunomisella on paljon positiivisia vaikutuksia ja siihen liittyy suomalaista mystiikkaa. Siksi saunat kiinnostavat ulkomailla.
– Saunominen edistää fyysistä hyvinvointia, sillä lämpö rentouttaa jännittyneitä ja kipeytyneitä lihaksia. Saunominen myös puhdistaa ihoa ja parantaa unen laatua, kunhan muistaa, ettei sauno juuri ennen nukkumaanmenoa. Suomalaiset ovat nauttineet saunomisesta vuosisatojen ajan, joten on ilo viedä saunomisen sanomaa myös muualle Eurooppaan.  


”Saunassa saa heittää löylyä”

Suomalaisille saunominen ja saunomiseen liittyvät asiat ovat itsestään selviä, mutta Suomen ulkopuolella kohtaa monia harhaluuloja.

– Yksi asiakkaiden yleisimpiä kysymyksiä ulkomailla on, että voiko FinVision-saunassa heittää löylyä. Toiseksi ihmetystä on herättänyt myös se, että saunassa voi ihan oikeasti kylpeä. FinVision-saunassa voi rohkeasti käyttää vettä itsensä pesemiseen ja lauteiden huuhteluun saunomisen jälkeen kuten missä vain suomalaisessa saunassa.

Saunomislämpötiloissa on merkittäviä eroja suomalaisten ja eurooppalaisten kesken.

– Moni pitää suomalaisia vähän hulluina, kun kerromme hyvän saunomislämpötilan olevan 80 astetta, kertoo Hujo-Oittinen.

 

Modernisti perinteinen

FinVision-saunan ulkoasu on yhtä aikaa moderni ja rustiikkinen, joten se sopii monenlaiseen ympäristöön.

– Kuten Kiramin paljuissa, myös saunassa työn jälki on viimeisteltyä. Saunassa on koko etuseinän kokoinen lasi, joten lauteilla istuen voi ihastella ympäröiviä maisemia.

Muualle Eurooppaan FinVision-sauna sopii siitäkin syystä, että sen hankkiessaan asiakkaan ei tarvitse olla saunaekspertti. Sauna toimitetaan valmiiksi koottuna, vain katto, kiuas, kiukaan kivet ja hormi pitää asentaa paikoilleen. Hyvien ohjeiden ansiosta saunan käyttöönotto sujuu asiaan vihkiytymättömiltäkin.

Ulkomailla saunominen ei ole samalla tavalla arkinen asia kuin Suomessa.

– Muissa maissa kyse on ennemminkin luksuksesta, etenkin jos ajatellaan omaa saunaa. Yleisiä saunoja on enemmän, joten eurooppalaisilla on kyllä kokemusta saunomisesta.

– FinVision-saunan avulla viemme suomalaista kulttuuria maailmalle. Tavoitteena on, että myös ulkomailla opittaisiin nauttimaan saunomisesta – löylyjen kera, hymyilee Hujo-Oittinen.

 

Lisätietoja: 
Kirami Oy, Taina Hujo-Oittinen, puh. 045 122 5783, taina.hujo-oittinen@kirami.fi

Lisätietoa verkkokaupassa