Harvia vahvistaa asemaansa sauna- ja spa-markkinoilla

Harvia vahvistaa asemaansa sauna- ja spa-markkinoilla ostamalla kylpytynnyrivalmistaja Kiramin 

Hyvä Kiramin asiakas, haluamme kertoa teille tänään julkistetusta uutisesta:
Harvia on 28.5.2021 allekirjoittanut ja toteuttanut sopimuksen Kirami Oy:n ostamisesta. Kirami on Suomen johtava kylpytynnyrivalmistaja ja puulämmitteisten kylpytynnyreiden edelläkävijä kansainvälisesti. Yrityskauppa täydentää hyvin Harvian sauna- ja spa-ratkaisujen valikoimaa ja vahvistaa Harvian johtavaa asemaa maailmanlaajuisena saunomisen ja saunakokemuksen brändinä.

Harvialla on kattava sauna- ja spa-tuotteiden tarjooma kiukaista ja kiuaskomponenteista aina kokonaisiin sauna- ja spa-ratkaisuihin, sekä alan ammattilaisille että kuluttajille. Harvian liikevaihto vuonna 2020 oli 109,1 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee yli 600 alan ammattilaista Suomessa, Kiinassa ja Hongkongissa, Romaniassa, Itävallassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Virossa ja Venäjällä. Muuramessa Harvian pääkonttorin yhteydessä sijaitsee myös yhtiön suurin saunojen ja saunakomponenttien tuotantolaitos.

Yritysosto luo selviä synergiamahdollisuuksia muun muassa jakelu-, logistiikka- sekä tutkimus- ja kehitystoiminnoissa niin Harvialle kuin Kiramillekin, ja näistä hyötyvät myös asiakkaamme.

Kirami

”Olemme erittäin iloisia voidessamme julkistaa Kiramin oston. Yhtiö istuu strategisesti hyvin Harvian terveyttä lämmöllä -filosofiaan ja tukee tavoitteitamme keskiostoksen arvon kasvattamisen, maantieteellisen laajentumisen ja toiminnan tehostamisen osalta. Harvialle kylpytynnyrit ovat uusi tuotealue, joka täydentää erinomaisesti modernia pihaelämän ja hyvinvointituotteiden tarjoomaamme, täysin terveyttä lämmöllä -konseptimme mukaisesti”, sanoo Harvia Oyj:n toimitusjohtaja Tapio Pajuharju.

”Kiramin osto kasvattaa Harvian markkinaosuutta erityisesti kuluttajille suunnatuissa sauna- ja spa-ratkaisuissa. Hyödyntämällä jakelukanaviamme ja -verkostoamme näemme merkittäviä mahdollisuuksia Kirami-tuotteiden myynnin kasvattamiseen erityisesti Keski-Euroopassa ja Skandinaviassa. Tulevaisuudessa näemme mahdollisuuksia erityisesti kylpytynnyrivalikoiman laajentamisessa sähkölämmitteisiin tai hybridikylpytynnyreihin. Yhdistämällä Harvian sähkö- ja vesitekniikan osaamisen Kiramin kylpytynnyrituotteisiin ja uniikkiin osaamiseen saavutamme lisää kilpailuetua. Viime aikoina kuuma-kylmähoidoista on tullut erittäin suosittuja, ja Kirami tarjoaa meille hyvän tilaisuuden tutkia myös kylmävesituotteiden potentiaalia”, Pajuharju sanoo.

Kirami

”Olemme erittäin tyytyväisiä kauppaan. Harvian tuella voimme ottaa seuraavan askeleen kasvumatkallamme ja jatkaa kansainvälistä laajentumista. Yrityskulttuurimme sopii hyvin yhteen Harvian kanssa, sillä molempien yhtiöiden toiminta rakentuu hyvinvointitrendin ympärille keskittyen tuotteiden korkeaan laatuun ja käyttäjäystävällisyyteen sekä jatkuvaan innovointiin”, sanoo Kiramin toimitusjohtaja Mika Rantanen. ”Olemme tehneet viime vuosien ajan ahkerasti töitä kehittääksemme tuotetarjoomaamme ja kansainvälistä jakelua. Yhdessä Harvian kanssa voimme laajentaa näitä edelleen ja vahvistaa kysyntää uusissa asiakassegmenteissä.”

Yritysostolla ei ole välittömiä vaikutuksia Harvian tai Kiramin asiakkaisiin. Palvelemme asiakkaitamme kuten tavallisesti, ja Kirami jatkaa itsenäisenä tuotemerkkinä.

Lisätietoja yritysostosta on saatavilla Harvian pörssitiedotteessa: www.harviagroup.fi. Yritysostoon liittyvissä kysymyksissä olethan yhteydessä suoraan Kiramin yhteyshenkilöösi.

 

Lisätietoja:

Tapio Pajuharju, toimitusjohtaja, Harvia
puh. 050 577 4200
tapio.pajuharju@harvia.fi

 

Mika Rantanen, toimitusjohtaja, Kirami
puh. 045 676 9954
mika.rantanen@kirami.fi