Kirami kehitti uuden saunan eurooppalaiseen makuun

Tiedote 08.12.2021

Kirami FinVision -sauna Nordic misty tuo spa-tunnelman kotipihalle

 

Maailman suurimman paljuvalmistajan, sastamalalaisen Kiramin tuotevalikoima laajenee uudella saunalla. Kirami FinVision -sauna Nordic misty toimii sekä perinteisenä saunana että kylpylöiden höyryhuoneen tunnelmaa henkivänä rentoutumispaikkana. Erityisesti Euroopan markkinoille suunnattu sauna kuljetetaan asiakkaalle valmiiksi koottuna ja täysin käyttövalmiina.

Kirami FinVision -sauna Nordic misty jatkaa Kiramin menestystarinaksi muodostuneen Kirami FinVision -moduulisaunan jalanjäljillä. Vuonna 2019 lanseerattu Kirami FinVision -sauna on ollut suuri myyntimenestys Euroopan markkinoilla, erityisesti Saksassa, Ranskassa ja Iso-Britanniassa. Uusi Nordic misty -sauna vastaa varsinkin eurooppalaisilta kuluttajilta tulleisiin toiveisiin.

– Nordic misty on todellinen plug & play -sauna. Se toimitetaan asiakkaalle täysin käyttövalmiina niin, että hänen tarvitsee vain kytkeä sähkökiuas pistokkeeseen, Kiramin toimitusjohtaja Mika Rantanen kertoo.

Ensimmäisestä Kirami FinVision -saunasta poiketen Nordic misty -saunassa on jopa vesikate valmiiksi asennettuna. Kokonsa puolesta sauna on helppo sijoittaa pienemmällekin pihamaalle, jonne tarvitaan saunaa varten vain vakaa alusta, esimerkiksi sorapeti tai betonilaatta.

 

Asiakkaiden toiveesta höyrystinkiuas

Kirami FinVision -sauna Nordic mistyssä on Harvian Virta Combi -kiuas, joka on sähkökiukaan ja höyrystimen yhdistelmä.

– Höyrystinkiuas täyttää asiakkaidemme toiveen. Meille suomalaisille saunomiseen kuuluu olennaisena osana löylyn heittäminen, mutta Keski-Euroopassa sauna on totuttu yhdistämään spa-elämyksiin. Harvian Virta Combi -kiuas antaa saunojalle mahdollisuuden valita perinteisen kiukaan ja höyryä tuottavan ominaisuuden välillä, Rantanen sanoo.

Virta Combi -kiukaassa on vesisäiliö, joka takaa lempeän ja tasaisen höyryn. Nestemäisille löylytuoksuille kiukaassa on vuolukivikuppi ja tuoksupusseja varten ruostumaton teräsritilä. Kiukaan ohjauspaneelista säädetään sekä kiukaan toimintaa että saunan LED-valoja.

Hyvät löylyt ja lyhyen lämpenemisajan takaa kiukaan rakenne, jossa vastukset eivät kosketa kiviä. Suuri kivimassa on vastuksien ympärillä, minkä ansiosta sauna saadaan lämpenemään entistä tehokkaammin. Ratkaisu helpottaa myös huollettavuutta, vähentää kivien murenemista ja pidentää kiukaan ikää.

Kiukaan kulmikas ja moderni muotokieli sopii Nordic misty -saunan selkeään ja yksinkertaiseen tyyliin. Saunan ulkoverhoilu on ajatonta, mustaa kuusipaneelia ja sisäpinnat sekä lauteet tummaa, lämpökäsiteltyä haapaa. Sauna on valmiiksi pintakäsitelty ja sen viimeistely on tehty käsityönä.

 

Kirami FinVision -sauna Nordic misty

Nordic misty -sauna on kooltaan noin 5,2 m2 ja siellä voi yhtäaikaisesti saunoa 4–6 henkilöä. Isojen ikkunoiden ansiosta luonto tulee lähelle saunojaa. Saunan ovi ja ikkunat ovat karkaistua lasia.  Saunarakennus painaa noin 1 000 kiloa, ja valmiin saunan korkeus on 2,55 metriä.

Nordic misty -saunapaketti sisältää lauteet ja LED-valaistuksen sekä Harvian Virta Combi -höyrystinkiukaan. Saunaa on saatavilla Kiramin verkkokaupasta sekä jälleenmyyjiltä. Kaikki jälleenmyyjät löytyvät osoitteesta www.kirami.fi.

  • Koko: pinta-ala noin 5,2 neliömetriä, korkeus 2,55 metriä, leveys 2,25 metriä, syvyys 2,3 metriä, paino noin 1 000 kiloa
  • Mitoitettu 4–6 hengelle
  • Valmistettu kuusipaneelista ja lämpökäsitellystä haavasta
  • Värit: musta ulkoverhoilu (kuusipaneeli), tumma sisäverhoilu ja lauteet (lämpökäsitelty haapa)
  • Lasiseinä ja ovi karkaistua lasia, LED-valaistus
  • Harvia Virta Combi -höyrystinkiuas HL110SA, teho 10,8 kW

 

Lisätietoja:

Kalle Pakkala, myyntipäällikkö, Kirami Oy, p. 050 535 5623, kalle.pakkala@kirami.fi

Antti Eskola, myyntiedustaja, Kirami Oy, p. 045 634 3968, antti.eskola@kirami.fi

 

Lisätietoa Nordic misty -saunasta nettisivuilla

 

 

Kirami Oy on vuonna 2001 perustettu perheyritys, joka on 28.5.2021 alkaen myös osa Harvia-konsernia. Kirami on maailman suurin paljuvalmistaja, joka tunnetaan korkealaatuisista kylpytynnyreistä ja -altaista. Kylpytynnyrien lisäksi myös yrityksen valmistamat Kirami FinVision -saunat ovat saavuttaneet suuren suosion. Outstanding by Kirami -tuoteperheeseen kuuluu grillejä, ulkotulia ja pihasisustustuotteita. Yrityksen palveluksessa on sesongista riippuen 30–90 henkilöä.