Lähes kaikki Kiramin saunat menevät vientimarkkinoille

Kirami Oy

Tiedote 3.3.2021

Paljuvalmistaja Kirami kolminkertaistaa saunanvalmistukseen käytettävät tilat

Maailman suurin paljuvalmistaja, kotimainen Kirami Oy, perusti marraskuussa 2020 Sastamalaan Sauna Factoryn, jossa valmistetaan vientimenestykseksi noussutta FinVision-saunaa. Jo nyt edessä on tehdastilojen laajentaminen, jotta erityisesti muiden Euroopan maiden jatkuvasti kasvavaan kysyntään pystytään vastaamaan. Saunatuoteperhettä aiotaan laajentaa ja Kirami on palkannut työhön uuden kehityspäällikön, jonka vastuulle kuuluu uusien saunatuotteiden suunnittelu ja kehitystyö. 

 

Kiramin Sauna Factoryn toimitilat kolminkertaistuvat uuden hallin myötä jo muutama kuukausi perustamisen jälkeen | Kirami - FinVision -sauna
Kiramin Sauna Factoryn toimitilat kolminkertaistuvat uuden hallin myötä jo muutama kuukausi perustamisen jälkeen.

 

Kehityspäällikkö Mika Pitkänen vastaa Kiramin uusien saunatuotteiden suunnittelusta ja kehitystyöstä | Kirami
Kehityspäällikkö Mika Pitkänen
vastaa Kiramin uusien
saunatuotteiden suunnittelusta ja
kehitystyöstä.

Kirami perusti marraskuussa 2020 Sauna Factory -sivutoimipisteen, jossa rakennetaan Kirami FinVision-saunoja sekä kahta eri paljumallia. 

– Ostimme marraskuussa omien toimitilojemme naapurista 500 m2:n hallin, johon keskitimme saunojen valmistuksen. Saunojen kysyntä Euroopassa on kuitenkin osoittautunut niin suureksi, että meidän on jälleen pakko laajentaa, jotta pystymme vastaamaan kysyntään, kertoo Kiramin toimitusjohtaja Mika Rantanen

Kirami on vuokrannut Sastamalasta teollisuushallin, jossa tullaan muun muassa pintakäsittelemään ja esikokoamaan FinVision-saunan osia. Uuden tehdasrakennuksen pinta-ala on 1 100 m2 ja investoinnin arvo noin 50 000 euroa. 

Toiminta uudessa yksikössä alkaa 1.3.2021, ja työntekijöitä tullaan palkkaamaan 5 henkeä. Tällä hetkellä Sauna Factory työllistää jo 5 henkeä.

Myös Kiramin paljujen tuotanto säilyy edelleen Sastamalassa, jossa yrityksen toiminta alkoi 20 vuotta sitten.

 

 

 

”Suomalainen sauna on loistava vientituote Eurooppaan”

Kiramin kehityspäällikkö Mika Pitkänen on pitkän linjan ammattilainen saunojen suunnittelussa ja rakentamisessa | Kirami
Kiramin kehityspäällikkö Mika
Pitkänen on pitkän linjan
ammattilainen saunojen
suunnittelussa ja rakentamisessa.

Saunaostajien kasvavan kiinnostuksen myötä Kirami on palkannut Sauna Factoryn kehityspäälliköksi Mika Pitkäsen, joka on kokenut sauna-alan ammattilainen. Pitkänen on koulutukseltaan hienopuuseppä ja työskennellyt saunojen suunnittelun ja rakentamisen parissa yli 13 vuotta. 

Kiramilla hänen vastuulleen kuuluvat muun muassa uusien tuotteiden suunnittelu- ja kehitystyö. Uusiin tuotantotiloihin Pitkänen suunnittelee muun muassa uuden kokoonpanolinjaston.

Pitkänen sanoo Kiramin saunojen markkinoinnin olevan Suomessa vasta alussa. Tällä hetkellä saunat menevät pääasiassa vientiin eri puolille Eurooppaa.

– Suomalainen sauna oheistuotteineen on loistava vientituote, jota arvostetaan ulkomailla. Saunabrändi vahvistuu maailmalla ja samalla se lisää myös tarjontaa. Odotan innolla, että pääsen alusta asti suunnittelemaan uusia saunamalleja. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa Kiramilla on loistava ja uniikki saunatuoteperhe kotimaanmarkkinoille ja vientiin, Pitkänen sanoo.

 

Lisätietoja:

Mika Rantanen, toimitusjohtaja, Kirami Oy, p. 045 676 9954, mika.rantanen@kirami.fi

Mika Pitkänen, kehityspäällikkö, Kirami Oy, mika.pitkanen@kirami.fi

 

Lisätietoa Kirami FinVision -saunasta nettisivuilla

Kuvia

 

Kirami Oy on vuonna 2001 perustettu perheyritys, joka tunnetaan korkealaatuisista kylpyaltaista ja kylpytynnyreistä. Kirami toimittaa vuosittain noin 10 000 tynnyriä, minkä ansiosta yritys on maailman suurin paljujen valmistaja. Outstanding by Kirami -tuoteperhe laajentaa tuotevalikoimaa pihasisustukseen, grilleihin ja ulkotuliin. Yrityksen palveluksessa on 30 henkilöä ja liikevaihto on 16 miljoonaa euroa. www.kirami.fi, www.outstanding360.fi