Paljuvalmistaja Kiramin vientiä hoidetaan nyt myös Turusta

Maailman suurimman paljuvalmistajan vientiä hoidetaan nyt myös Turusta | Kirami

Kirami kaipaa lisää vienti- ja logistiikkaosaajia uuteen vientikonttoriinsa

 

Maailman suurin paljuvalmistaja Kirami Oy on avannut vientikonttorin Turkuun. Telakkarannan uusissa toimitiloissa työskentelee tällä hetkellä viisi henkilöä, mutta tarkoitus on työllistää lisää viennin ja logistiikan ammattilaisia. Kiramin paljuista jo yli 40 prosenttia menee vientiin.

 

Ajatus Kiramin vientikonttorin perustamisesta Turkuun kypsyi viime vuoden puolella.

– Tuotannostamme yhä suurempi osa menee vientiin, ja tuotteidemme kysyntä ulkomailla näyttää vain kasvavan. Samalla kasvaa myös tarve rekrytoida taloon lisää vienti- ja logistiikkaosaajia. Sastamalassa meillä on jo erinomaisen osaavaa henkilökuntaa, ja avasimme konttorin nyt Turkuun helpottamaan uusien ammattilaisten rekrytoimista, Kiramin toimitusjohtaja Mika Rantanen kertoo.

Kiramin paljuja ja FinVision Saunaa viedään erityisesti Keski-Eurooppaan ja Isoon-Britanniaan, mutta kaukaisimmat asiakkaat löytyvät Japanista asti. Viennin eteen on jo vuosia tehty määrätietoista työtä.

– Markkinoidemme laajuuden vuoksi tarvitsemme lisää kokeneita ja kielitaitoisia logistiikka- ja huolintaosaajia, jotka tuntevat vientitoiminnan ja kansainväliset markkinat. Meille on tärkeää, että löytäisimme henkilöitä, jotka osaavat englannin lisäksi varsinkin saksaa tai ruotsia. Myös espanjan, italian ja muiden harvinaisempien kielien osaajia kaivataan.

 

Turku on portti Eurooppaan | Kirami - Warmer feelings.
Turku on portti Eurooppaan

 

Turku on portti Eurooppaan

Turku valikoitui konttorin sijoituspaikaksi monestakin syystä.

– Turku on loistava portti Ruotsiin ja sitä kautta Euroopan markkinoille. Tänne on kätevä kutsua yhteistyökumppaneita käymään, sillä Turkuun on lentokentän ja sataman ansiosta hyvät liikenneyhteydet maailmalta. Turussa on paljon vaihtoehtoja järjestää vieraille majoitusta, ja vierailut tehtaallemme Sastamalaan onnistuvat sujuvasti. Sastamalassa työskentelevät myyjämme pitävät myös Turun konttoria toimipisteenään tavatessaan ulkomaisia vieraita, Rantanen listaa.

Kiramin paljujen ja saunojen tuotanto säilyy edelleen Sastamalassa, jossa yrityksen toiminta alkoi vuonna 2001. 20-vuotisjuhliaan tänä vuonna viettävä Kirami ei kuitenkaan nykyisessä maailmantilanteessa aio juhlia näyttävästi.

– Merkkivuoden kunniaksi tulemme kyllä muistamaan jälleenmyyjiämme ja työntekijöitämme, joiden ansiosta yrityksen vuodesta toiseen jatkuva kasvu on ollut mahdollinen.

 

Lisätietoja:

Mika Rantanen, toimitusjohtaja, Kirami Oy, mika.rantanen@kirami.fi

 

Kuvia ja Kuvatekstit:

Kuva 1: Kirami kuuluu hiihtäjä Katri Lylynperän tukijoukkoihin. Paikallisten urheilijoiden sponsorointi on aina kuulunut Kiramin periaatteisiin.

Kuva 2: Alkuvuosina Kirami kiersi ahkerasti kotimaisia tapahtumia. Paljun tai kylpytynnyrin sijaan tuotetta kutsuttiin kuumakylpyaltaaksi.

Kuva 3: Kiramin aloittaessa toimintaansa palju oli suomalaisillekin outo asia. Sitä markkinoitiin kuumakylpyaltaana ja ”katottomana saunana”.

Kuva 4. Kiramin uudella vientikonttorilla työskentelevät muun muassa Miro Männistö (vas.), toimitusjohtaja Mika Rantanen ja Julien Chaigneau.

Kuva 5. Yrityksen alkuaikoina myös toimitusjohtaja rakensi paljuja. Mika Rantasella on työn alla uuden paljun runko.

 

Kirami Oy on vuonna 2001 perustettu perheyritys, joka tunnetaan korkealaatuisista kylpyaltaista ja kylpytynnyreistä. Kirami toimittaa vuosittain noin 10 000 tynnyriä, minkä ansiosta yritys on maailman suurin paljujen valmistaja. Outstanding by Kirami -tuoteperhe laajentaa tuotevalikoimaa pihasisustukseen, grilleihin ja ulkotuliin. Yrityksen palveluksessa on 30 henkilöä ja liikevaihto on 16 miljoonaa euroa. www.kirami.fi

 

Lue lisää myös seuraavista artikkeleista:

Aamuset

Paljuvalmistaja Kirami Oy avasi vientikonttorin Turkuun

Alueviesti

Paljuvalmistaja Kirami Oy avasi vientikonttorin Turkuun

Kokemäenjokilaakson Uutiset

Kirami avasi uuden myyntikonttorin, tuotanto pysyy Sastamalassa

Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti

Maailman suurimman paljuvalmistajan vientiä hoidetaan myös Turusta

Åbo Underrättelser

Världens största tillverkare av badtunnor öppnar kontor i Åbo – söker nu språkkunnig personal

Lauttakylä

Kiramin toimitusjohtaja Mika Rantanen: "Vuonna 2006 mahdoton alkoi tuntua mahdolliselta"