Sastamalalainen Kirami lisää tuotantoaan

 

Kirami Sauna Factory | FinVision sauna
Kirami Sauna Factory: Kari Suutarinen rakentamassa FinViosion saunaa

 

Uusi Sauna Factory perustettiin vastaamaan suureen FinVision-saunojen kysyntään

Maailman suurin paljunvalmistaja, suomalainen Kirami Oy vie maailmalle jo yli 40 prosenttia paljuistaan. Uudeksi vientimenestykseksi on osoittautunut Kirami FinVision -sauna, jota myydään erityisesti Saksaan. Kiramin uusi sivutoimipiste, Sauna Factory, perustettiin varmistamaan, että suureen kysyntään pystytään vastaamaan. Kirami juhlii tänä vuonna 20-vuotistaivaltaan erityisen positiivisissa vientinäkymissä.

 

Toimitusjohtaja Mika Rantanen | Kirami Sauna Factory 
Toimitusjohtaja Mika Rantanen

Paljunvalmistaja Kiramin tehtaalla Sastamalassa on tuotanto toiminut täysteholla viime keväästä asti. Paljujen ja FinVision-moduulisaunan kysyntä on niin vilkasta, että entisten tuotantotilojen ja alihankkijoiden kapasiteetti ei enää riittänyt. Marraskuussa 2020 Kirami avasi Sauna Factoryn, joka keskittyy valmistamaan FinVision-saunaa sekä kahta kysyttyä kylpytynnyriä, Premium Grandy XL -minipoolia sekä Original Tiny -paljua. Muiden tuotteiden tuotanto säilyy entisissä tiloissa.

FinVision-sauna tuli markkinoille vuosi sitten, ja pääosa sen valmistuksesta tehtiin talon ulkopuolella. Sauna on lyönyt läpi erityisesti Keski-Euroopassa ja Brittein saarilla.

Saunalla on menekkiä niin paljon, että lisäsimme tuotantotilojamme 500 neliön verran ostamalla hallitilaa tehtaamme läheltä. 

Alihankkijamme työstää osat ja pintakäsittelee ne, me hoidamme Sauna Factoryssa kaiken muun. Sauna Factorysta saamme uuden FinVision-saunan maailmalle kolmen päivän välein, joten toimitusaikamme lyhenevät, kertoo Kiramin toimitusjohtaja Mika Rantanen. 

Sauna Factoryssa työskentelee tällä hetkellä Kiramin nykyistä henkilökuntaa, mutta uusien ammattilaisten rekrytointi käynnistyy keväällä. Sivutoimipiste tulee työllistämään 5–6 henkilöä. Investoinnin arvo on noin 150 000 euroa.

 

Määrätietoista työtä viennin eteen

Kiramissa on jo vuosia tehty määrätietoista työtä viennin eteen, ja nyt työ kantaa hedelmää.

– Olemme vierailleet ahkerasti kansainvälisillä messuilla ja kasvattaneet jälleenmyyjäverkostoamme maailmalla. Laajan verkostomme ansiosta tuotteillamme on ollut runsaasti näkyvyyttä, kiinnostus niitä kohtaan on kasvanut ja myynti on lähtenyt kasvamaan orgaanisesti, Rantanen sanoo.

Kansainvälisen kysynnän kasvuun on osaltaan vaikuttanut myös koronapandemia, joka on saanut ihmiset viettämään enemmän aikaa kotioloissa ja panostamaan siellä viihtymiseen.

FinVision-saunaa ei ole vielä lainkaan markkinoitu Suomessa, sillä kaikki, mitä on ehditty valmistaa, on mennyt vientiin. Suurin vientimaa on Saksa.
¬
– Suomalaiset tuotteet kiinnostavat saksalaisia, ja meillä on siellä eniten mallikappaleita esillä, mikä varmasti edistää myyntiä. Pihasaunamme rustiikki ilme puhuttelee, sillä se on jotain aivan muuta kuin perinteinen tynnyrisauna, johon keskieurooppalaiset ovat tottuneet. Lisäksi FinVision-sauna toimitetaan valmiiksi koottuna, mikä on asiakkaalle helppoa, kertoo Taina Hujo-Oittinen Kiramin viennistä.

Original Tiny -paljun tilanne oli sama kuin FinVision-saunan: kysyntä räjähti niin, että senkin valmistus siirrettiin Sauna Factoryyn. Myös Premium Grandy XL -minipoolin suosio on noussut tasaisesti ilman markkinointia.

 

Kirami täyttää 20 vuottaKirami 2021 | Kirami täyttää 20 vuotta | Warmer feelings

Vuonna 2021 Kiramille tulee jo 20 vuotta täyteen. Mika Rantanen kuvailee ajan menneen nopeasti.

– Nyt tuntuu todella hyvältä. Olemme edelleen hengissä, ja kasvua on tullut lähes joka vuosi. Aloittaessa ei vielä uskaltanut ajatella, että joskus olisimme maailman suurin paljuvalmistaja, mutta jo vuonna 2006 se alkoi tuntua mahdolliselta.

Kirami ei nykyisessä maailmantilanteessa aio näyttävästi juhlistaa merkkivuottaan, mutta aikoo sen sijaan juhlavuoden kunniaksi muistaa jälleenmyyjiään ja työntekijöitään.

 

Lisätietoja:

Kalle Pakkala, Myyntipäällikkö, Kirami Oy, p. 050 535 5623,  kalle.pakkala@kirami.fi

Antti Eskola, Myynti, Kirami Oy, p. 045 634 3968, antti.eskola@kirami.fi

Konsta Katajisto, Myynti, Kirami Oy, p. 050 575 0888, konsta.katajisto@kirami.fi

 

Lisätietoa Kirami FinVision -saunasta nettisivuilla

 

Kuvia tuotteista

Kirami Oy on vuonna 2001 perustettu perheyritys, joka tunnetaan korkealaatuisista kylpyaltaista ja kylpytynnyreistä. Kirami toimittaa vuosittain noin 10 000 tynnyriä, minkä ansiosta yritys on maailman suurin paljujen valmistaja. Outstanding by Kirami -tuoteperhe laajentaa tuotevalikoimaa pihasisustukseen, grilleihin ja ulkotuliin. Yrityksen palveluksessa on 30 henkilöä ja liikevaihto on 16 miljoonaa euroa. www.kirami.fi, www.outstanding360.fi