Uusi Sauna Factory perustettiin vastaamaan suureen FinVision-saunojen kysyntään

 

Maailman suurin paljunvalmistaja, suomalainen Kirami Oy vie maailmalle jo yli 40 prosenttia paljuistaan. Uudeksi vientimenestykseksi on osoittautunut Kirami FinVision -sauna, jota myydään erityisesti Saksaan. Kiramin uusi sivutoimipiste, Sauna Factory, perustettiin varmistamaan, että suureen kysyntään pystytään vastaamaan. Kirami juhlii ensi vuonna 20-vuotistaivaltaan erityisen positiivisissa vientinäkymissä.

 

Toimitusjohtaja Mika Rantanen | Kirami Sauna Factory 
Toimitusjohtaja Mika Rantanen

Paljunvalmistaja Kiramin tehtaalla Sastamalassa on tuotanto toiminut täysteholla viime keväästä asti. Paljujen ja FinVision-moduulisaunan kysyntä on niin vilkasta, että entisten tuotantotilojen ja alihankkijoiden kapasiteetti ei enää riittänyt. Marraskuussa 2020 Kirami avasi Sauna Factoryn, joka keskittyy valmistamaan FinVision-saunaa sekä kahta kysyttyä kylpytynnyriä, Premium Grandy XL -minipoolia sekä Original Tiny -paljua. Muiden tuotteiden tuotanto säilyy entisissä tiloissa.

FinVision-sauna tuli markkinoille vuosi sitten, ja pääosa sen valmistuksesta tehtiin talon ulkopuolella. Sauna on lyönyt läpi erityisesti Keski-Euroopassa ja Brittein saarilla.

– Saunalla on menekkiä niin paljon, että lisäsimme tuotantotilojamme 500 neliön verran ostamalla hallitilaa tehtaamme läheltä. 

Alihankkijamme työstää osat ja pintakäsittelee ne, me hoidamme Sauna Factoryssa kaiken muun. Sauna Factorysta saamme uuden FinVision-saunan maailmalle kolmen päivän välein, joten toimitusaikamme lyhenevät, kertoo Kiramin toimitusjohtaja Mika Rantanen. 

Sauna Factoryssa työskentelee tällä hetkellä Kiramin nykyistä henkilökuntaa, mutta uusien ammattilaisten rekrytointi käynnistyy keväällä. Sivutoimipiste tulee työllistämään 5–6 henkilöä. Investoinnin arvo on noin 150 000 euroa.

Lue lisää tiedotteesta

 

Lue lisää myös mediasta:

Kauppalehti 08.01.2021

  • Palju- ja saunabuumi jatkuu, ja sastamalalainen valmistaja laajentaa tuotantoaan – ”Eurooppaan menee enemmän kuin ehditään tekemään”

Talouselämä 08.01.2021 

Projektiuutiset 08.01.2021

Maaseudun Tulevaisuus 08.01.2021

Tekniikka&Talous

 

 

Hero-kuva