Altaan hoito ja kesto

Altaan hoito ja kesto

 

Altaan hoito ja kesto | Kirami
Lue blogistamme miten pidät kylpytynnyrisi puhtaana. 

Q: Mikä on kylpytynnyrin käyttöikä?

A: Muovi- ja alumiinialtaiden käyttöikä on yli 10 vuotta, mutta puuosat (paneelit) vanhenevat/kuluvat ajan mittaan. Puisen kylpytynnyrin käyttöikä on n. 5–10 vuotta riippuen siitä kuinka hyvin sitä hoidetaan (pesu, öljyäminen ja hyvä tuuletus).  

Q: Onko muovi- tai alumiinitynnyri helpompi pitää puhtaana kuin puinen kylpytynnyri?

A: Muovi- ja alumiinialtaat ovat helpompia puhdistettavia, koska lika ja epäpuhtaudet irtoavat helpommin niiden sileästä sisäpinnasta. 

Q: Miten kylpytynnyrin sisäpintaa hoidetaan?

A: Sisäpinta kannattaa pestä säännöllisesti pesuaineella (esim. Kirami Biopesulla), huuhdella vedellä ja kuivata hyvin. Puutynnyrin sisäpinta vaatii huolellisempaa pesua kuin muovi- ja alumiinialtaat, joiden sisäpintaa ei kuitenkaan kannata hangata liian voimakkaasti, ettei se naarmuntuisi.

Q: Voiko puutynnyrin sisäpintaa käsitellä puuöljyillä?

A: Puutynnyrin sisäpintaa ei suositella käsiteltäväksi öljyillä yms. aineilla, koska ne liukenevat lämmitettäessä kylpyveteen. Ulkopaneeleille voidaan käyttää erilaisia puuöljyjä tai kuultovärejä sekä vesi- että liuotinohenteisia. Eli melkeinpä kaikkia puunkäsittelyaineita, joita saa kaikista rautakaupoista.

Q: Miten kylpytynnyrin ulkopintaa hoidetaan?

A: Ulkopaneeleille voidaan käyttää erilaisia puuöljyjä tai kuultovärejä – sekä vesi- että liuotinohenteisia – eli melkeinpä kaikkia puunkäsittelyaineita, joita saa kaikista rautakaupoista. Petsi-, lämpö- ja kuusipinnat voidaan käsitellä puuöljyillä, kunhan ne eivät jätä pintaan minkäänlaista kerrosta, joka saattaisi aiheuttaa paneeleihin vaurioita puun turvotessa ja supistuessa. Lämpöpuuhun ja petsattuun kuusipaneeliin voidaan käyttää Teknoksen Woodex Aqua -puuöljyä sopivalla ruskealla sävyllä.

Ulkopaneeleille voidaan käyttää erilaisia puuöljyjä tai kuultovärejä | Kirami palju
Ulkopaneeleille voidaan käyttää erilaisia puuöljyjä tai kuultovärejä

 

Kiramin käyttämät sävyt petsatuissa kylpytynnyreissä:

  1. Dark Wallnut AGR-TM-1704
  2. CoalBlack (Ebenholz) AGR-TV-5719 (Huom! Cello-paljussa käytetään vain CoalBlack sävyä). 
Kiramin käyttämät sävyt petsatuissa kylpytynnyreissä | Kirami
Kiramin käyttämät sävyt petsatuissa kylpytynnyreissä

 

Komposiittipaneelit eivät kaipaa muuta hoitoa kuin pesun silloin tällöin. Tuijapaneelien käsittelyyn käytetään parafiiniöljyä. Tynnyrin paneeleja käsiteltäessä ulkovanteet voi ottaa pois tai peittää ne teipillä käsittelyn ajaksi, ja puhdistaa heti mahdolliset roiskeet ja valumat.

Q: Miksi lämpöpuu ei ravistu?

A: Lämpöpuun eläminen on paljon vähäisempää käsittelemättömään puuhun verrattuna. Sen vuoksi se ei myöskään ravistu ja ala vuotaa yhtä helposti kuin perinteinen, kuusitynnyri. Vähäisen elämisen vuoksi tietyt paikat on tiivistetty silikonilla.

Q: Puutynnyri vuotaa, mitä teen?

A: Lämpöpuusta valmistettu kylpytynnyri saattaa vuotaa vettä, jos se on ollut käyttämättä pidemmän aikaa tai sitä käytetään ensimmäistä kertaa. Tämä on aivan normaali ilmiö, joka vähenee/loppuu ajan myötä. Säännöllisessä käytössä kylpytynnyristä tulee vesitiivis. Oksien kohdat saattavat vuotaa pitkäänkin.
Käsittelemättömästä kuusesta valmistettu tynnyri ravistuu paljonkin, ja sitä joutuu turvottamaan aina käyttökatkojen välillä.
Jos muovisisäpintainen kylpytynnyri vuotaa, tarkista kamiina, tyhjennysventtiili tai muut mahdolliset läpiviennit ja liitokset, ja kiristä tai liitä ne uudelleen huolellisesti. Mikäli toimenpiteet eivät auta, seuraa miten alas kylpytynnyrin veden pinta laskee, ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Paras vaihtoehto on tehdä se sähköpostitse osoitteeseen: info@kirami.fi. Teknisen tukemme numero on 010 574 2171. 

Käsittelemättömästä kuusesta valmistettu tynnyri ravistuu paljonkin ja sitä joutuu turvottamaan aina käyttökatkojen välillä.

Q: Miksi en saa kumitulppaa irti poistoventtiilistä? 

A: Kumitulppa saattaa jumittua poistoventtiiliin oltuaan pitkän aikaa kiristettynä. Jos se on jumissa, kannattaa löysyttää kierteet tulpasta ja antaa olla jonkin aikaa, jotta tulpan muoto palautuu ja se löystyy ennen ulosvetoa. Tulpan jumiutumista voi vähentää puhdistamalla sen säännöllisesti ja pitämällä sen löysällä/kiristämättömänä tynnyrin ollessa poissa käytöstä.

Q: Mistä tiedän kuinka Klooria käytetään kylpytynnyrin kylpyvedessä?

A: Kloorin annosteluohjeet löytyvät purkkien etiketeistä ja aloituspakkauksen erillisestä ohjeesta.

Helppoa vesihygieniaa aloituspakkauksella | Kirami vesihygienia
Helppoa vesihygieniaa aloituspakkauksella

Q: Miksi muovi on hyvä vaihtoehto kylpytynnyriin?

A: Muovi on homogeeninen ja hyvin kulutusta kestävä materiaali. Muovilla on likaa hylkivä pinta joka takaa nopean ja helpon puhtaanapidon, painepesuria voi käyttää. Muovilla on likaa hylkivä pinta, joka takaa nopean ja helpon puhtaanapidon, ja esimerkiksi painepesuria voi käyttää. Muovi on huoltovapaa, aikaa kestävä ja UV-suojattu, ja se kestää säässä kuin säässä. Se on ympäristöystävällinen ja kierrätettävä.

Q: Miten kylpytynnyrin suodatin toimii?

A: Kiramilta löytyy kaksi eri suodatinvaihtoehtoa: kevyt- ja hiekkasuodatin.  

Kevytsuodattimen toiminta perustuu siihen, että vesi ensin imeytyy veden pinnalla kelluvan karkeasuodattimen läpi, jonka jälkeen se imeytyy veden alla olevaan kuitusuodatinpatruunaan. Pohjassa olevan pumpun kautta puhdas suodatettu vesi palautuu jälleen takaisin altaaseen. 

Hiekkasuodatin toimii seuraavasti: vesi imetään pumpulla altaasta ja kuljetetaan paineella suodatinsäiliön massan läpi, jossa se puhdistuu. Massana suodattimessa voi käyttää joko perinteistä suodatushiekkaa tai Kirami suodatinkuitua.

Käytön aikana suodattimet sekoittavat altaan vettä. Suodattimia ei tule käyttää kylvyn aikana. Suodattimet puhdistavat vain mekaanisen lian, bakteerit saat kuriin kemikaaleilla.

 

Nauti täydellisistä kylpyhetkistä! Lue blogistamme miten pidät kylpytynnyrisi puhtaana.