Helppoa vesihygieniaa aloituspakkauksella

Helppoa vesihygieniaa aloituspakkauksella | Kirami

 

Paljuja koskevista kysymyksistä useat liittyvät  kylpytynnyrin veden puhtauteen ja monella tuntuu olevan harhaluulo, että vesihygieniasta huolehtiminen olisi jotenkin vaivalloista. Todellisuudessa kylpyveden puhtaana pitäminen on hyvän ohjeistuksen avulla varsin helppoa. Kiramin kätevissä aloituspakkauksissa on kaikki tarvittava, ja homma hoituu muutamassa minuutissa.

 

Vinkit mökkiläiselle:  kylve yhdellä täyttämisellä läpi viikonlopun

Kylpytynnyrin vesihuolto vaihtelee paljon riippuen siitä, missä paljua käytetään. Kesämökillä, jossa vesi otetaan merestä tai järvestä, vesi voidaan vaihtaa vaikka joka kylpykerraksi, kun ainoa rajoittava tekijä on lähinnä tyhjentämisestä ja täyttämisestä aiheutuva vaivannäkö. Jos haluat kylpeä samassa vedessä 1–3 kertaa, esimerkiksi koko viikonlopun, kannattaa käyttää jotain seuraavista vaihtoehdoista.

 

Nopeaan puhdistukseen:

Shokkihappi 1 kg rae

Shokkikloori 1 kg rae

Huom! muistathan sekoittaa rakeet ensin pieneen määrään vettä, ennen altaaseen laittoa.

 

Puhdistaa vähitellen ja tasaisesti:

Aktiivihappi tabletit 1 kg

Monitehotabletti 1 kg (á 20 g) 

Huom! Tablettia ei saa laittaa suoraan altaaseen, vaan annostelijaan, jossa se pääsee veden mukana kellumaan kaikkialle altaassa. Muista ottaa annostelija kylpemisen ajaksi pois vedestä.

Biocool Disinfect my pool  "Tulossa"

 

Vettä kraanasta tai kaivosta? Näin pidät veden puhtaana vaikka koko kesän

Jos palju pitää täyttää vesijohto- tai kaivovedellä, on järkevää satsata hiukan perusteellisempaan vesihygieniaan, jonka avulla vesi säilyy puhtaana ja miellyttävänä pitkään, vaikka koko kesän. Kovin paljon monimutkaisempaa ei homma ole tässäkään tapauksessa. Kirami suosittelee veden puhtaana pitämiseen suodatusjärjestelmää ja aloituspakkauksessa olevia kemikaaleja, joko klooritonta tai kloorillista vaihtoehtoa. Jos kylpijöitä on useita tai palju on julkisissa tiloissa, suosittelemme ehdottomasti kloorillista vaihtoehtoa.

 

Tutustu suodattimiimme:

Massasuodatinpaketti Hydro FSU-8P

Kevytsuodatin altaan reunalle, SI2000

 

Kaikki tarvittava samassa paketissa

Kylpyveden hoito koostuu kahdesta osa-alueesta; suodattimella huolehdittavasta fyysisestä puhtaanapidosta sekä kemiallisesta puhdistuksesta. Altaassa oleva suodatin poistaa vedestä irtonaisen lian, ja veteen sekoitettavat puhdistusaineet kukistavat bakteerit ja leväkasvuston.

Kemialliseen puhdistukseen Kiramilla on todella kätevä ratkaisu – aloituspakkaus, joka sisältää kaiken tarvittavan sekä tietysti selkeät ohjeet. Kaikkia kemikaaleja saa myös erikseen, mutta aloituspakkaus on edullisin tapa hankkia tärkeimmät vedenhoitoaineet. Kun jokin aine loppuu, sen tilalle voi hankkia uuden yksittäisen tuotteen. Näin vedenhoitoarsenaalisi pysyy koko ajan täydessä iskussa.

Aloituspakkausta hankittaessa tulee päättää haluaako suorittaa puhdistuksen kloorilla vai aktiivihapella. Kloori on yleinen puhdistusaine mm. uimahalleissa sen tehokkuuden ja pitkäkestoisuuden vuoksi. Kaikki eivät kuitenkaan halua käyttää klooria esimerkiksi yliherkkyyden takia, ja vaihtoehtona onkin puhdistus aktiivihapella. Jos kylpijöitä on useita tai palju on julkisissa tiloissa, suosittelemme ehdottomasti kloorillista vaihtoehtoa.

 

Kaikki tarvittava samassa paketissa | Kirami
aloituspakkaus on edullisin tapa hankkia tärkeimmät vedenhoitoaineet

 

pH-arvot kuntoon

Helppoa vesihygieniaa aloituspakkauksella | Kirami
Varmista, että altaan pH-arvot
ovat kohdallaan. Helppoa vesihygieniaa
aloituspakkauksella

Aivan ensimmäiseksi varmistetaan, että altaan veden pH-arvot ovat kohdallaan, jotta puhdistuskemikaalit toimivat parhaalla tavalla, altaan osat eivät syövy ja itse kylpeminen on miellyttävää.  Altaan pH-arvo mitataan aloituspakkauksessa mukana olevalla testerillä, joka kertoo myös veden happipitoisuuden tai klooripuhdistusta käytettäessä, vapaan kloorin määrän. Testeriin laitetaan omiin lohkoihinsa tabletit, ja kauhaistaan testilaatikkoon paljusta vettä. Liuettuaan tabletit värjäävät veden ja havainnollinen asteikko testerin kyljessä kertoo, mitä pH-arvoa mikäkin väri vastaa. Jos pH-arvo jää alle ihannetason, sekoitetaan ohjeissa kerrottava määrä pH+-rakeita ensin erillisessä ämpärissä altaasta otettuun veteen, joka rakeiden liuettua kaadetaan takaisin kylpytynnyriin. Mikäli taas pH-arvo on liian korkea, tehdään sama homma miinusmerkkisillä rakeilla.

 

 

Shokkikäsittely poistaa pöpöt

Kun pH-arvot ovat kunnossa, suoritetaan varsinainen puhdistus. Ensin tehdään shokkikäsittely ja sen jälkeen veden puhtaustaso säilytetään ylläpitävällä annostuksella. Varsin dramaattisesta nimestään huolimatta shokkikäsittely tarkoittaa käytännössä sitä, että kelluvaan annostelijaan laitetaan ohjeiden mukaisesti puhdistustabletti liukenemaan veteen. Ylläpito hoituu samalla menetelmällä, mutta pienemmällä annostuksella.

Kun alussa tuli todettua, että meri- tai järvivedellä täytetyssä kesämökin paljussa veden saa pysymään kylpykelpoisena seuraavaan viikonloppuun yhdellä tabletilla, niin kerrottakoon, että kyseessä on juuri edellä mainittu shokkikäsittely, joka voidaan siis tehdä joko kloorilla tai aktiivihapella.

Pähkinänkuoressa kylpyveden pito puhtaana ja miellyttävänä koostuu vain muutamasta työvaiheesta. Ensin mitataan veden tila ja sen jälkeen säädetään se kuntoon ph-rakeilla ja puhdistustableteilla, ja mikä parasta –kaikki tarvittava löytyy aloituspakkauksesta.

 

Linkit tarkempiin kemikaaliohjeisiin:

Klooripohjainen aloituspakkaus (FI ja SV)

Klooriton aloituspakkaus (FI ja SV)

 

Linkit suodatinohjeisiin:

Massasuodatinpaketti Hydro FSU-8P 

Kevytsuodatin altaan reunalle, SI2000

 

Helppoa vesihygieniaa aloituspakkauksella | KiramiOnnistuneita kylpyhetkiä puhtaassa ja hygieenisessä vedessä!

Kalle Pakkala ja Antti Eskola

Kirami Oy