Miten joulua vieteään Suomessa

Miten joulua vieteään Suomessa | Kirami

 

Mitä joulu merkitsee suomalaisille?

Miten joulua vieteään Suomessa | KiramiJoulu jos mikä on hyvin perinteitä täynnä oleva juhla. Joulu merkitsee suomalaiselle pääasiassa rauhoittumisen aikaa, halutaan hetkeksi unohtaa arjen huolet ja viettää aikaa perheen ja muiden läheisten kanssa. Jouluaattona julistetaan joulurauha alkaneeksi Turusta, Suomen vanhasta pääkaupungista. Monet turkulaiset kokoontuu yhdessä ystävien ja perheiden kanssa joulurauhaa julistamaan kaupungintalolle klo 12.00, muiden suomalaisten seuratessa julistusta televisiosta. Jokaisella perheellä on omat joulu traditionsa, joihin monella kuuluu myös julupuuro mantelilla, jouluillan ateria, joulupukin vierailu, joulusauna sekä viimeisien vuosien aikana rentouttava joulukylpy tähtitaivaan alla.

Suomalaiset eivät ole kovin uskonnollista väkeä, mutta jouluna kirkot täyttyvät kansasta. Kauniit joululaulut niin kirkkoväen kuin kuorojen laulamina luovat tunnelmaa kirkkojen sisällä. Tunnelma jatkuu ulkona kirkkomailla, jossa kynttilät valaisevat hautausmaita antaen lämpöä ja valoa läheisiemme muistoille.

Jouluna suomalaiset valtaa myös auttamishalu. Annetaan tukea vähempiosaisille, syötetään lintuja ja metsän eläimiä. Toiveenamme on luoda kaikille rauhallinen, mutta iloinen ja riemua täynnä oleva joulu.

 

Suomalainen joulu rankalaisen ystävämme silmin

Joulu on melkein ovella, ja se on tärkeä tapahtuma joulupukinmaan asukkaille ainakin ulkomaalaisen silmin nähtynä. Eniten pidän siitä, että täällä on mahdollista viettää valkoinen joulu, ja tänäkin vuonna saamme nauttia lumesta jo aikaisessa vaiheessa ihan tuonne maamme eteläisimpiinkin paikkoihin asti (aina lumi joulukuussa ei ole taattu). Toivon mukaan se pysyy maassa joulunkin yli. Lumi on osa joulun taikaa ja se tuo valoisuutta joulukuun pimeisiin päiviin.

Toinen merkillepantava asia, mikä mielestäni tekee joulunvieton Suomessa mukavaksi on rauhallisin merkein tapahtuva joulun valmistelu. Joku saattaa olla tästä eri mieltä, mutta saavuttuaan Pariisista tänne on ero valtava. Joulutapahtumiakin löytyy monia. Tapana on käydä tutustumassa jokavuotisiin joulumarkkinoihin Turun vanhassa kaupungissa. Torilta onkin muutaman lämpimän hehkuviinin jälkeen kiva siirtyä paikalliseen kirkkoon kuuntelemaan joululauluja. Myös jouluaatto eroaa siitä mihin olen Ranskassa tottunut. Täällä aattoa juhlitaan jo iltapäivällä rauhallisin tunnelmin. Jouluruoat kruunaa valtava joulukinkku, joka pääruoan ytimessä lyödään pöytään. Iso osa joulua on myös se kun joulupukki tuo lahjat kotiin asti lapsille. Jouluaaton päätteeksi on mahdollista mennä joulusaunaan tai nauttia lämpimästä paljusta.

Minä kuvailisin joulun Suomessa Ranskaan verrattuna vapaammaksi.

-        Julien

 

Toivotamme sydämellistä joulua kaikille koko Kirami Oy:n puolesta! | Kirami


Toivotamme sydämellistä joulua kaikille koko Kirami Oy:n puolesta!

Kirami Oy