Paljusta voi ihailla revontulia

Wild Blueberry | Suomalainen Spa-elämys paljussa luonnon keskellä | Kirami

Kuva: Vuokatti Ski Team Kainuu | Kirami Kuva: Joonas Linkola

Asiakastarina 20.04.2020

 

Perheyritys keskellä Lapin luontoa

Wild Blueberry on pieni perheyritys Norvajärvellä lähellä Rovaniemeä. Yritys tarjoaa turisteille elämyksiä perheen mökillä, keskellä Lapin luontoa. Idea yrityksestä sai alkunsa vuoden 2017 loppupuolella, kun Rovaniemellä ei ollut riittävästi tarjontaa yksityisille saunoille ja nimenomaan lappilaisen elämän näyttämiseen matkailijoille. Niinpä Wild Blueberry perustettiin tarjoamaan saunapalveluita asiakkaille. 

 

Asiakaskuva | Wild Blueberryn kolmikko: Alex Korhonen, Kimmo Luiro ja Joakim Luiro | Kirami
Asiakaskuva: Wild Blueberryn kolmikko | Alex Korhonen, Kimmo Luiro ja Joakim Luiro

 

- Olemme nauttineet matkailualan retkestä vuoden 2017 lopusta alkaen ja päässeet jakamaan tuhansia tarinoita monien ihmisten kanssa ympäri maailman, iloitsee Alex Korhonen.

Yritystä johtaa Kimmo Luiro, ja mukana toiminnassa ovat hänen poikansa Joakim Luiro sekä kummipoika Alex Korhonen. Kolmikko on erittäin läheisiä toistensa kanssa. Kimmo ja Joakim ovat paikallisia, mutta Alex on palannut sukujuurilleen Rovaniemelle vasta liiketalouden opiskeluiden perässä. Vastuualueet jakautuvat yrityksessä tasaisesti. Kimmo hoitaa laskutuksen sekä tietenkin kaitsee nuorempia poikia. Joakim vastaa mm. kotisivuista ja asiakaspalvelusta sekä Alex vuorostaan markkinoinnista ja asiakaspalvelusta.
 
Wild Blueberry asiakkaat tulevat isolta osin muun muassa Intiasta, Yhdysvalloista sekä Keski-Euroopasta. Asiakkaat ovat löytäneet yrityksen helposti sosiaalisesta mediasta ja etsimällä Googlesta saunaa Rovaniemeltä. Myös Visit Rovaniemi on merkittävässä osassa heidän myyntiään samoin kuin muutamat muut yhteistyökumppanit. 

 

Wild Blueberry | Lappilainen rauhallinen elämäntyyli ja ihmiset houkuttelevat turisteja | Kirami
Asiakaskuva: Lappilainen rauhallinen elämäntyyli ja ihmiset
houkuttelevat turisteja

Lappilainen rauhallinen elämäntyyli ja ihmiset houkuttelevat turisteja

Pääosin Wild Blueberry asiakkaat etsivät nimenomaan rauhaa ja yksityistä saunaa. Moni turisti tahtoo nähdä lappilaista elämää ja tutustua paikallisiin ihmisiin. Tämä on juuri heidän etunsa, sillä he järjestävät vain yksityisiä palveluita ja haluavat aina tutustua sekä keskustella asiakkaiden kanssa. Lappilaiseen iltaan kuuluu saunomista, avantouimista, paljuilua ja hyvästä seurasta sekä paikallisesta ruuasta nauttimista kodassa. 

- Yleensä opastamme asiakaita kertoen, että parasta on aloittaa ilta saunalla, tämän jälkeen käydä avannossa ja siirtyä sieltä suoraan paljuun. Suosittelemme järjestystä siitä syystä, että kun paljuun kerran mennään, niin harva tahtoo sieltä heti pois. Asiakkaat viipyvät meillä normaalisti vain muutaman tunnin, mutta emme kuitenkaan tahdo kiirehtiä asiakkaiden kanssa ja aikatauluissamme on aina runsaasti joustovaraa. Haluamme palvella asiakasta viimeiseen asti ja pitää heistä oikeasti hyvää huolta. Nämä ovat niitä pienen yrityksen etuja, paljastaa Alex.

 

 

Wild Blueberry | Paljusta voi löytää uuden ystävän -kuvassa oleva poro on vastarannan poronomistajan näyttelyporo | Kirami
Kuva: Joonas Linkola | Paljusta voi löytää uuden ystävän
- kuvassa oleva poro on vastarannan
poronomistajan näyttelyporo.

Suomalainen Spa-elämys paljussa luonnon keskellä 

Wild Blueberryllä on kaksi Kiramin paljua. Ensimmäisen Easy-paljun he hankkivat muutama vuosi ennen yrityksensä perustamista. Tästä he tekivät peräkärryn päällä olevan mallin, jotta he voivat kuljettaa paljua eri paikkoihin. Perinteinen puulla lämmitettävä paljumalli toimii meidän käytössämme, Alex toteaa.

-    Tahdoimme hankkia vielä toisenkin paljun Kiramin Cozyn, hieman uudemman mallin, jonka asensimme kiinteästi pihallemme. Kahdesta eri vaihtoehdosta onkin ollut runsaasti hyötyä, sillä molemmat paljut ovat käytössä samaan aikaan, kun meille tulee isompia ryhmiä, kertoo Alex.

Wild Blueberry tarjoaa perinteisiä, suomalaisia spa-elämyksiä. Palju on toiminut monien tarinoiden kehtona. Taivaan auetessa upeasti pohjoiseen, on monella ollut mahdollisuus ihailla revontulia kylpiessään. Mikä olisi esimerkiksi parempaa kuin viettää häämatka keskellä Lapin kauneinta luontoa, katsellen paljusta kaukaisuuteen ja nauttien hiljaisuudesta? 

-    Poroja meillä saattaa vierailla pihalla siihen vuodenaikaan, kun ne liikkuvat vapaasti. Porot elävät ihmisten kanssa lähes koko elämänsä eivätkä ne pelkää. Kyllä meillä poroillekin on jäkälää syötäväksi, jos ne haluavat tulla kyläilemään, valottaa Alex lappilaista arkea. 

 

Menu à la Wild Blueberry

Wild Blueberryn palveluvalikoimaan kuuluu myös ruoka. Asiakkaan toiveiden mukaan he tarjoilevat loimulohta, poroa tai kasvis-couscousia. Poro ja lohi valmistetaan kodan avotulella ja näin ollen asiakas pääsee ihmettelemään toteutusta omin aistein. Kylkiäiseksi on helppo lisätä kevyt salaatti ja esimerkiksi lisukkeet perunoista. 

-    Eihän tämä mikään ravintola ole, mutta tämänkaltaista illallista harva turisti mistään muualta saa! Onhan siinä jotain Lapin taikaa, myhäilee Alex.

 

Asiakaskuva: Wild Blueberryn palveluvalikoimaan kuuluu myös ruoka | Kirami
Asiakaskuva: Wild Blueberryn palveluvalikoimaan kuuluu myös ruoka

 

Tervetuloa nauttimaan Lapin luonnosta Wild Blueberryn palvelujen pariin!

 

Wildblueberry.fi

Blueberryexperiences@gmail.com

+358 40 042 5950

Instagram: Wildblueberrylapland

Facebook: Wild Blueberry