Hoitohuone Sinja: Kylmä ja lämmin hoitavat kehoa

Hoitohuone Sinja: Kylmä ja lämmin hoitavat kehoa | Kirami

 

Perustin Hoitohuone Sinjan reilut kolme vuotta sitten. Sysäyksen perustamiselle antoi tutustuminen energiahoitoon sekä oman terveyteni koheneminen roimasti ruokavalion ja ravintolisien myötä. Halusin tarjota hyvinvointia myös muille, joten annan Hoitohuone Sinjassa ruokaneuvontaa, shiatsuhierontaa, intialaista päähierontaa, kuumakivihierontaa, detox-ionikylpyjä sekä energiahoitoja.

Hoitohuone Sinja toimii kotimme yhteydessä Raisiossa. Samassa osoitteessa on myös mieheni Jarno Rämön JR-Hieronta, joka tarjoaa klassista hierontaa ja vuoden 2017 lopusta alkaen myös urheiluhierontaa.

 

Kuumia kiviä, kylpyjä, lämpöpakkauksia ja jääpaloja

Hoitohuone Sinjassa hyödynnämme lämpöä ja kylmyyttä monella eri tavalla | Kirami
Hoitohuone Sinjassa hyödynnämme lämpöä ja kylmyyttä monella eri tavalla.

 

Hoitohuone Sinjassa hyödynnämme lämpöä ja kylmyyttä monella eri tavalla.

Kuumakivihieronnassa kivet lämmitetään vesikattilassa noin 55 asteeseen. Kivet vapauttavat lämpöä hitaasti, mikä vaikuttaa syvälle lihaksiin ja helpottaa erilaisia jännitystiloja. Kuumakivihieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja sitä kautta solujen aineenvaihduntaa, jolloin kuona-aineiden poistuminen tehostuu. Kuumakivihieronta lisää myös lymfakiertoa, joten sen johdosta imunesteet kiertävät paremmin.

Detox-ionikylvyssä jalat laitetaan vesialtaaseen, jossa on noin 40-asteista vettä. Joukkoon sekoitetaan hieman merisuolaa, jotta sähkönjohtokyky tehostuu. Detox-ionilaitteella johdetaan hienon hienoa sähkövirtaa kehon läpi. Sähkö stimuloi soluja ja saa niiden aineenvaihdunnan vilkastumaan. Hoidon aikana on myös mahdollista käyttää lämpöä tuottavaa vyötä, joka lisää verenkiertoa vyön alueella ja rentouttaa lihaksia.

Jarno käyttää hieronnoissa toisinaan lämpöpakkauksia rentouttamaan todella kireitä lihaksia, jotta niitä on helpompi käsitellä. Hän käyttää myös jääpalahoitoa, jossa jääpalalla sivellään erityisen kipeää ja mahdollisesti tulehtunutta kohtaa.

Jarno on innostunut avantouinnista ja suunnittelee tällä hetkellä tekevänsä meille kylmävesialtaan, ehkä Kiramin paljusta!

 

Lämpötilojen suotuisat vaikutukset

Lämpimiä kääreitä käytettiin jo antiikin aikoina erilaisten vaivojen hoidossa. Lämpö lisää verenkiertoa ja laajentaa hiussuonia. Tällöin aineenvaihdunta lisääntyy, hapen ja ravintoaineiden pääsy soluihin tehostuu ja vastaavasti kuona-aineiden poistuminen soluista helpottuu.

Lämpö lievittää kipua ja lisää kehon elastisuutta. Lämpö myös rentouttaa ja tutkimusten mukaan vapauttaa kehoon muun muassa endorfiinia. Samalla syke hidastuu ja verenpaine laskee.

Lämpöä sisältävät hoidot eivät sovi, jos sinulla on tulehdusta, turvotusta, verenkiertohäiriöitä, akuutti vamma tai tuntopuutoksia.

 

Hoitohuone Sinja | Kylmä ja lämmin hoitavat kehoa | Kirami
Hoitohuone Sinja: Kylmä ja lämmin hoitavat kehoa

 

Kylmän vaikutukset ovat päinvastaisia kuin lämpimän. Kylmä hidastaa verenkiertoa, mikä on erityisen hyvä tapaturman tai vamman sattuessa. Se myös hidastaa kipuhermojen johtumisnopeutta ja hillitsee turvotusta.

Jääkylmässä vedessä tai avannossa käynti saa olon virkeäksi ja pirteäksi, koska stressihormonien eritys hetkellisesti lisääntyy. Avantouinti parantaa myös kylmänsietokykyä ja vastustuskykyä sekä hidastaa solujen vanhenemista.

Altistuminen kylmälle saattaa joidenkin tutkimusten mukaan muuttaa kehon valkoista eli "tavallista" rasvaa ruskeaksi rasvaksi. Ruskea rasva sisältää enemmän mitokondrioita ja siksi se tuottaa paremmin lämpöä. Ruskea rasva saattaa joidenkin tutkijoiden mukaan ehkäistä lihavuutta ja diabetesta.

Kylmähoidot tai avantouinti eivät sovi, jos sinulla on tuntopuutoksia tai heikentynyt verenkierto.

 

Jarno on innostunut avantouinnista ja suunnittelee tällä hetkellä tekevänsä meille kylmävesialtaan, ehkä Kiramin paljusta! | Kirami
Jarno on innostunut avantouinnista ja suunnittelee tällä hetkellä tekevänsä meille kylmävesialtaan, ehkä Kiramin paljusta!

 

"Vesi vanhin voitehista"

Paljussa oleskelulla on samanlaisia positiivisia vaikutuksia kuin erilaisilla lämpöhoidoilla, eli verenkierto lisääntyy, lihakset rentoutuvat ja kiputilat vähenevät. Samoin kuona-aineiden poistuminen tehostuu. Siksi paljussa oleskelun jälkeen pitää muistaa juoda runsaasti vettä, jotta liikkeelle lähteneet kuona-aineet todella pääsevät ulos kehosta. Muuten saattaa vaivana olla pään tai niskan särkyä.

Nykyään monen elämä on hyvin stressaavaa. Lämpimässä paljussa oleskelu on hyvä hetkellinen rentoutuskeino. Joidenkin tutkimusten mukaan lämmin vesi saattaa vahvistaa parasympaattisen hermoston vaikutusta. Parasympaattinen on se hermoston osa, joka toimii levossa ja saa muun muassa sydämen sykkeen hidastumaan.

Hoitohuone Sinja - Sini Varpi-Rämö | Kirami
Hoitohuone Sinja - Sini Varpi-Rämö

Terveisin

Sini Varpi-Rämö 

Hoitohuone Sinja

 

Hoitohuone Sinja

Hoitohuone Sinja Facebookissa

 

Lue myös, miten hiihtäjä Katri Lylynperä hyödyntää lämpimän ja kylmän veden hyvää tekevää vaikutusta.