Kaksi kotia, kaksi paljua

Kaksi kotia, kaksi paljua | Kirami

Asiakastarina Riitta Okkonen 1.10.2020

 

Riitta Okkonen on määrätietoinen nainen. Hän syntyi Keski-Karjalassa Tohmajärvellä, mutta suuntasi vartuttuaan maailmalle. Hän loi hienon uran ravintola-alalla, työskenteli isoissa hotelleissa ja tapasi työnsä kautta useita julkisuuden henkilöitäkin. 

Raskas työ vaati kuitenkin veronsa. Viimein Riitta sai tarpeekseen ja päätti, että jotakin täytyy muuttaa. Näin hän teki suunnan muutoksen elämässään ja siirtyi aivan toiselle alalle. 

- Minusta tuli yrittäjä ja ravintoneuvoja. Sain esiintyä luennoitsijana monen tuhannen ihmisen edessä. Pidin tosi paljon tästä uudesta työstä ja se antoi minulle valtavasti – ilman että olisin ollut koko ajan uupunut niin kuin hotellissa työskennellessäni, kertoo Riitta.

 

Riitta Okkonen | Yksityiselämässä palaset olivat loksahtaneet Riitalla ja hänen miehellään Jukalla jo aiemmin kohdalleen | Kirami
Yksityiselämässä palaset olivat loksahtaneet Riitalla ja hänen miehellään Jukalla jo aiemmin kohdalleen.

 

Riitta Okkonen | Suomalainen palju Itävallassa | Kirami
Suomalainen palju Itävallassa

Yksityiselämässä palaset olivat loksahtaneet Riitalla ja hänen miehellään Jukalla jo aiemmin kohdalleen. Kun pariskunta kerran vietti lomaansa Itävallassa, he kävivät lähinnä huvin vuoksi tutustumassa erääseen kesämökkiin. Hetkeä myöhemmin heillä oli mökin avaimet kädessään. Tästä lähtien pariskunta on viettänyt paljon aikaa kauniissa itävaltalaisissa maisemissa – myös siitä syystä, että heidän tyttärensä Petra aloitti opiskelut alppimaassa. 

- Heti kun astuin sisään mökkiin, niin rakastuin siihen ja tiesin, että tämän meidän täytyy ostaa! Riitta hehkuttaa. 

Yksi Okkosten ensimmäisistä hankinnoista Itävallan lomamökille oli Kiramin palju. 

 

Suomalainen palju Itävallassa

- Tämä palju kuuluu ehdottomasti Kiramin kaikista parhaimpiin malleihin. Alkuperäinen puupalju, jonka korkeasta laadusta kertoo jo se, että se on meillä yhä edelleen käytössä, selittää Jukka. 

Palju on ollut paikallaan Okkosten mökin pihamaalla Zell am Seessä jo noin 15 vuotta ja sitä on käytetty säännöllisesti. 

- En voi kuvitella parempaa ajanviettotapaa kuin istua mukavan lämpimässä paljussa, nauttia näkymistä vuorille ja ihanasta hiljaisuudesta, kertoo Riitta.

Miksi juuri Kirami? Jukalla on selvä mielipide asiasta. 

- Siksi, kun se on kertakaikkiaan parasta laatua. Siitä syystä valitsisin myös uudelleen Kiramin paljun.

 

Rentoja kylpyhetkiä Keski-Karjalassa

Riitan vanhempien kuoltua hän peri näiden maatilan Tohmajärvellä, lähellä Venäjän rajaa. Heräsi kysymys, mitä maatilalle tehdään.

Riitta sai loistavan idean. Miksi maatilasta ei rakennettaisi lomakartannoa, jossa turistit viihtyisivät? Pienellä kukkulalla sijaitsevalta tilalta oli mahtavat näkymät järvelle ja iso tontti tarjosi runsaasti mahdollisuuksia. 

- Rakensimme kaksi uutta aittaa, joissa on yhteensä tilaa noin 12 henkilölle. Uudessa kesäkeittiössä vieraille tarjotaan aamiainen ja muut ateriat. Ja tietysti meiltä löytyy myös sauna.

 

Itärajan Helmi | Miksi maatilasta ei rakennettaisi lomakartannoa, jossa turistit viihtyisivät? | Kirami
Itärajan Helmi - Miksi maatilasta ei rakennettaisi lomakartannoa, jossa turistit viihtyisivät?

 

Luonnollisesti saunan seuraksi oli pakko hankkia myös kylpytynnyri. Niin Okkoset tilasivat toisen Kiramin paljunsa – tällä kertaa valittiin tyylikäs nykyaikainen malli muovialtaalla.

- Olemme erittäin tyytyväisiä myös tähän paljuun. Se on kestävä ja helppohoitoinen. Ensimmäiset vieraat rakastivat sitä, kertoo Riitta.

 

Itärajan Helmi | Rentoja kylpyhetkiä Keski-Karjalassa | Kirami
Itärajan Helmi - Rentoja kylpyhetkiä Keski-Karjalassa

 

Sydämellinen vieraanvaraisuus ja maukkaita herkkuja

Vaikka Riitta ei ole työskennellyt ravintola-alalla moneen vuoteen, niin hänen sydämellisen vieraanvaraisuutensa huomaa heti. Kun „Itärajan Helmeen“ saapuu vieraita, niin emäntä tarjoaa saman tien kahvit. Riitan ruoanlaittotaidot ovat omaa luokkaansa. 

Tulevaisuudessa Riitta ei haluaisi ottaa ainoastaan suomalaisia vieraita vastaan, vaan hän tahtoisi leipoa herkullista mustikkapiirakkaa ja keittää karjalanpaistia ja muita herkkuja myös lomanviettäjille Keski-Euroopan maista. 

- Haluan, että ihmiset tulevat tänne ja heidän ei tarvitse murehtia mistään, vaan he pääsevät nauttimaan ihanista maisemista ja rauhasta. Jos jollakin on tiettyjä toiveita lomansa suhteen, niin voi aina tulla minun luokseni, Riitta selittään konseptiaan. 

 

Riitta Okkonen | Minusta tuli yrittäjä ja ravintoneuvoja | Kirami
Riitta Okkonen - Minusta tuli yrittäjä ja ravintoneuvoja

 

Perinteiset suomalaiset aitat, jotka ovat sähköttomiä, saavat todennäköisesti pian seurakseen kolmannen aitan. 

Okkoset eivät aio luopua lähitulevaisuudessa heidän kummastakaan kotipaikasta, ja sama pätee molempiin Kiramin paljuihin.

- Kesällä tulen olemaan koko ajan täällä Tohmajärvellä ja huolehdin vieraista, talviajat tulemme myös jatkossa viettämään osin Itävallassa. On ihanaa, että pääsemme molemmissa paikoissa rentoutumaan paljun lämpimässä vedessä, Riitta hymyilee tyytyväisenä.

Katso live-lähetys Kiramin paljusta Riitan ja Suomi-bloggaaja René Schwarzin (FinnTouch.de) kanssa (lähetys on saksaksi)

 

Katso live-lähetys Kiramin paljusta Riitan ja Suomi-bloggaaja René Schwarzin (FinnTouch.de) kanssa (lähetys on saksaksi) | Kirami
Katso live-lähetys Kiramin paljusta Riitan ja Suomi-bloggaaja René Schwarzin (FinnTouch.de) kanssa (lähetys on saksaksi)