Ulkosuomalaisen kokemukset paljusta - Ei enää vuokramökkiä ilman paljua

Sauna maailmalla | Big Brotherin kautta palju tutuksi | Kirami

Asiakastarina Kati Niemi Syyskuu 2021

 

Big Brotherin kautta palju tutuksi

Olen asunut kymmenen vuotta Saksassa, joten todellisen palju-buumin alkamista en ole nähnyt. Muistan kuitenkin hämärästi 2000-luvun alussa, että paljukärryjä sai vuokrattua omalle pihalle. Seurasin aikoinani Big Brotheria ja sen kautta palju tuli tutuksi.

Meillä on tapana käydä Suomessa kerran kesässä ja viimeisen viiden vuoden aikana olen huomannut suuren muutoksen mökkien varustelutasossa. Aikaisemmin vain todella harvan mökin pihalla oli palju ja jos oli niin se maksoi aina ekstraa. Nykyään melkein jokaisen vuokramökin pihalla on kylpytynnyri, eikä siitä välttämättä tarvitse maksaa ekstraa. Meillä on viisivuotias poika ja kun hän oli vauva emme olleet lainkaan kiinnostuneita vuokraamaan mökkiä, jossa on palju pihalla.

 

Kirami | Poikamme oli aivan onnensa kukkuroilla | Sauna maailmalla
Poikamme oli aivan onnensa kukkuroilla

 

Ensimmäinen palju kokeilu vei mennessään

Kesällä 2019 vierailimme ystävien vuokraamalla mökillä, jossa oli palju. Ensin pääsin testaamaan paljua ystävien kesken, se oli muuten ihan ensimmäinen kerta paljussa. Se oli mahtava tunne istua lämpimässä vedessä ystävien kanssa, siideritölkit käsissä, lämpimässä kesäillassa. Ulkosuomalaisen paratiisi, kun saa viettää ystävien kanssa aikaa yhdessä. Ei siihen muuta tarvita.

Toisena päivänä vierailimme mökillä mieheni ja poikani kanssa. Koko päivä saunottiin ja paljuiltiin. Silloin 3-vuotias poika ei suostunut poistumaan paljusta ollenkaan. Joten tyydyimme vain vaihtamaan aikuista, siinä vierähti tunti jos toinen.
Poikamme oli kovin innoissaan paljusta ja lämpimästä vedestä. Mieheni alkoi miettimään mihin kohtaan meidän omalla pihalla saataisiin palju. Valitettavasti meidän piha on niin pieni ettei ainakaan tällä hetkellä taideta saada paljua mahdutettua. Ellei saada naapurin tontilta ostettua pientä palasta.

 

Sauna maailmalla | Ensimmäinen palju kokeilu vei mennessään | Kirami
Ensimmäinen palju kokeilu vei mennessään

 

Ei ole enää mökkilomaa ilman paljua

Viime kesänä 2020 päädyimme vuokraamaan mökin, jossa oli palju. Poikamme oli aivan onnensa kukkuroilla, kun sai sukellella ja polskia paljun lämpimässä vedessä. Lammesta tai järvestä otettu vesi oli erittäin turvepitoista. Vesi oli ihan tummaa, mutta ei se haitannut koska tämä erikoinen vesi teki ihosta ihanan pehmeän. Muistelemme tätä vieläkin anoppini kanssa, kuinka turveveden vaikutukset kestivät pitkään iholla. Ihoa ei tarvinnut rasvata tai miettiä sen rasvaamista koska se vesi teki sen puolestasi. Voisin sanoa, että tämä jos mikä on luonnon omaa wellness:iä.

Tänä kesänä ei valitettavasti päästä Suomeen lomalle, joten joudumme tyytymään omaan saunaan tai saksalaisiin kylpylöihin. Onneksi pääsemme Suomeen jouluna ja olemme jo varanneet mökin jossa on oma palju pihalla. En malta odottaa, että pääsen kokemaan paljun myös talvella. Ei ole enää mökkilomaa ilman paljua.

Ei ole enää mökkilomaa ilman paljua | Kirami
Ei ole enää mökkilomaa ilman paljua

 

 

Voit seurata minua ja blogia Instagramissa ja Facebookissa nimellä @sauna_maailmalla

Kati Niemi
saunamaailmalla@gmail.com

+49 15125742905

https://saunamaailmalla.com

https://worldofsauna.com

https://weltdersauna.com