Sytytä helposti, sytytä oikein

Paljun kamiinan sytytys - sytytä helposti, sytytä oikein | Kirami

 

Paljun lämmitys on helppoa ja nopeaa, kun tietää parhaat niksit.

Kamiinan sytytykseen kannattaa käyttää pieniä ja kuivia puita. Täytä kamiinan tulipesä puoleen väliin asti. Laita sytykkeet puiden päälle, jolloin tuli etenee syttyessään alaspäin ja puut palavat puhtaammin ja tehokkaammin. Näin haitallisten pienhiukkasten määrä jää vähäiseksi.

Helppoon sytytykseen suosittelemme sytytyspaloja, kuten Burner-parafiinipusseja. Jos käytät sytytysnestettä, toimi nesteen käyttöohjeiden mukaan. Älä koskaan käytä sytytykseen muita kuin siihen tarkoitettuja nesteitä.

Kun tuli on syttynyt kunnolla, lisäile kamiinaan isompia puita tarpeen mukaan noin 10–15 minuutin välein. Säädä kamiinan ilmanottoa poltettavan puun lajin ja koon mukaan. Näin voit vähentää savun määrää.

 

Lämmitä kamiinaa ja vettä

Paljun kamiinan sytytys - sytytä helposti, sytytä oikein | Kirami

 

Kamiinassa tulee lämmityksen aikana pitää jatkuvaa reilua tulta, jotta puut palavat kunnolla ja allas lämpenee maksimitehoilla. Lämmityksen aikana allas kannattaa pitää peitettynä kannella, jotta lämpöä ei haihdu hukkaan.

Mittaa veden lämpötilaa lämmityksen aikana noin 20 minuutin välein ja sekoita vettä ennen mittausta. Kun vesi on noin 32-asteista, vähennä lisättävien puiden määrää, jotta allas ei lämpene liian kuumaksi. Halutun lämpötilan ylläpitämiseksi voit tarvittaessa pitää kamiinassa pientä tulta.

Kansi kannattaa avata 5 minuuttia ennen kylpyyn menoa, jotta vesi ehtii ”hengittää”. Kylvyn jälkeen kansi kannattaa sulkea mahdollisimman pian turvallisuuden ja lämmön haihtumisen takia, varsinkin, jos on tarkoitus käyttää allasta seuraavana päivänä.

 

Paljun kamiinan sytytys - sytytä helposti, sytytä oikein | Kirami

 

Tyhjennä tuhkat kamiinasta jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta arina tai ilmapellit eivät jää tuhkan sisään, koska se lyhentää niiden elinikää huomattavasti.

Katso myös vinkit paljun puhdistukseen!

 

Terveisin

Kalle Pakkala

Myyntipäällikkö

Kirami

 

Sytytä helposti, sytytä oikein | Kirami kamiina
YouTube: Sytytä helposti, sytytä oikein | Kirami Kamiina