“Myydään pari paljua Amerikassa!”

Myydään pari paljua Amerikassa | Kirami paljut ja ulkosaunat

 

Kirami suuntasi Yhdysvaltojen markkinoille aloittamalla uuden yhteistyön Almost Heaven Saunasin kanssa – 1998 poreallas-firmana perustettu yritys, joka nopeasti rupesi keskittymään tynnyrisaunoihin.

“2019 meistä tuli osa Harvia Groupia, mutta brändi Almost Heaven Saunas kuitenkin pysyi”, selittää Rick Mouw, yrityksen perustaja. Hän jatkaa:

“Nykyään myymme tynnyrisaunoja, sisäsaunoja, saunakoppeja, saunatarvikkeita, Harvian kiukaita ja pian myös Kiramin paljuja!

 

Almost Heaven Saunas | Huippumoderni saunatehdas Lewisburgissa, Länsi-Virginiassa | Kirami paljut
Almost Heaven Sauna - huippumoderni saunatehdas Lewisburgissa, Länsi-Virginiassa.

 

Amerikkalaiset, saunat ja paljut

Rick muistelee mielellään ensimmäistä oikeaa saunakokemustaan Harvian myyntiryhmän kanssa Suomessa monta vuotta sitten: savusauna, avanto, vihdat… kertakaikkiaan aito kokemus! Nykyään Rick omistaa oman puusaunan, jossa hän käy 4-5 viikossa.

“Rakastan sitä. Tykkään rentoutua ja nauttia löylyistä.”

 

Almost Heaven Saunas | Nykyään Rick omistaa oman puusaunan, jossa hän käy 4-5 viikossa | Kirami ulkosaunat
Nykyään Rick omistaa oman puusaunan, jossa hän käy 4-5 viikossa

 

Useimmilla Amerikkalaisilla on vielä aika paljon oppimista, kun on kyse saunasta.

"He oppivat, mitä eroja on perinteisen saunan ja infrapunasaunan tai kostean ja kuivan saunan välillä. Useimmat hotellit ja kuntosalit eivät lämmitä saunojaan kunnolla, eikä niissä voi heittää omia löylyjä. Paljon on siis vielä opittavaa!"

Suomalaisille saunominen on kokonaisvaltainen kokemus, johon kuuluu kuumia ja kylmiä lämpötiloja, ruokaa ja juomaa sekä hyvää seuraa. 

"Amerikkalaiset pitävät saunomista tapahtumana. Sisään, ulos, valmis. Heille tyypillinen tapa rentoutua on viettää aikaa perheen kanssa, grillata ja nauttia kylmää olutta. Kesällä amerikkalaiset rakastavat ulkoilua, rantoja ja veneilyä!"

 

Palju sopii täydellisesti saunakokemukseen | Kirami paljut
Palju sopii täydellisesti saunakokemukseen

 

Porealtaat ovat amerikkalaisille hyvin tuttuja, puulämmitteiset kylpytynnyrit sen sijaan ovat vielä täysin uusi juttu. 

"Palju sopii täydellisesti saunakokemukseen, ja aiomme mainostaa sitä erinomaisena lisänä kotisaunalle."

 

Suomalaisille saunominen on kokonaisvaltainen kokemus, johon kuuluu kuumia ja kylmiä lämpötiloja, ruokaa ja juomaa sekä hyvää seuraa | Kirami ulkosaunat
Suomalaisille saunominen on kokonaisvaltainen kokemus, johon kuuluu kuumia ja kylmiä lämpötiloja, ruokaa ja juomaa sekä hyvää seuraa

 

Samat filosofiat ja ideat

Almost Heaven Saunas ja Kirami ovat nykyään osa Harvia Groupia, mutta se ei ole ainoa yhtäläisyys.

"Halusin kovasti tavata Mika Rantasen, sillä olin kuullut hänestä jo niin paljon! Kun Kiramista tuli osa Harvia Groupia, oli selvää, että Kiramin paljut olivat luonnollinen täydennys nykyiselle liiketoiminnallemme. Jotain, jota saimme myydä saunojemme ohella. Oli siis aika tavata Mika. Uskon, että meillä on samat filosofiat ja ideat kuin Kiramilla, joten tästä yhteistyöstä tulee hienoa!"

 

Almost Heaven Saunas ja Kirami ovat nykyään osa Harvia Groupia | Kirami ulkosaunat ja paljut
Almost Heaven Saunas ja Kirami ovat nykyään osa Harvia Groupia

 

Rick muistelee lämmöllä vierailuaan Kiramin luona Suomessa lokakuussa 2021.

"Pääsin saunomaan, paljuttelemaan, nauttimaan hyvästä ruoasta ja sain tutustua Kiramin tuotemaailmaan. Vierailu oli erittäin antoisa, ja kaikki sujui tosi ammattimaisesti. Sen lisäksi minulla on nyt mahtavia uusia ystäviä!"

 

Sauno kuin suomalainen ja sano “löyly”

Almost Heaven Saunasin Rick Yhdysvalloista pääsi aidon suomalaisen saunakokomuksen makuun Suomessa. Mukana olivat ystävät Kiramilta – ja löyly!  Näe Kiramin FinVision -sauna tositoimissa ja kuule, miltä oikea löyly kuulostaa.

 

Almost Heaven Saunas | Holland, tulppaanifestivaalin kaupunki | Kirami - Warmer feelings.
Holland, tulppaanifestivaalin kaupunki

Holland, tulppaanifestivaalin kaupunki

Almost Heaven Saunalla on myyntitoimisto Hollandissa, Michiganissa, ja huippumoderni saunatehdas Lewisburgissa, Länsi-Virginiassa. Yritys työllistää melkein 60 henkilöä ja tuottaa lähes 10.000 saunaa vuodessa.

Rick asuu Hollandissa, noin 50.000 asukkaan kaupungissa. Lähialueella asuu noin 200.000 ihmistä. Holland tunnetaan hollantilaisesta perinnöstään.

"Meillä on vuosittainen tulppaanifestivaali, jossa on paraateja, miljoonia tulppaaneja ja satojatuhansia turisteja kaikkialta maailmaa! Olemme myös tärkeä teollisuuskaupunki, jossa toimii useita suuria yrityksiä autoteollisuudessa, huonekaluteollisuudessa sekä muottien ja työkalujen valmistuksessa."

Suomessa Michigan tunnetaan osavaltiona, johon monet suomalaiset muuttivat 1900-luvun alussa. Asuuko Hollanndin seudulla nykyään suomalaisia tai ihmisiä, joilla on suomalaisia juuria?

"Ei, me emme päästä suomalaisia kaupunkiimme. Se oli tietysti vitsi! Itse asiassa Pohjois-Michiganissa sekä Wisconsinin ja Minnesotan pohjoisosissa on suurempi suomenkielinen väestö. Niinpä saunakulttuuri on näillä alueilla vahvempi."

 

2019 meistä tuli osa Harvia Groupia, mutta brändi Almost Heaven Saunas kuitenkin pysyi | Kirami ulkosaunat
2019 meistä tuli osa Harvia Groupia, mutta brändi Almost Heaven Saunas kuitenkin pysyi

 

Rick Mouw | Almost Heaven Saunas | Kirami ulkosaunat
Rick Mouw - Almost Heaven Saunas

 

 

Yhteistiedot: Kotisivuille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomessa Michigan tunnetaan osavaltiona, johon monet suomalaiset muuttivat 1900-luvun alussa | Kirami
Suomessa Michigan tunnetaan osavaltiona, johon monet suomalaiset muuttivat 1900-luvun alussa