EU-standardi lisää paljujen turvallisuutta

EU-standardi lisää paljujen turvallisuutta | Kirami

Kirami mukana luomassa EU-standardisointia kylpytynnyreihin – tavoitteena markkinoiden laadukkaimmat tuotteet

 

Kirami on ollut ainoana suomalaisena paljuvalmistajana aktiivisesti mukana luomassa uutta EU:n laajuista standardointia, joka liittyy kotitalouksien kylpytynnyreiden turvallisuusvaatimuksiin ja testausmenetelmiin. Kiramille on tärkeää erityisesti pienten lasten turvallisuus, joka on ollut keskiössä standardia työstettäessä.

Yleinen teollisuusliitto YTL otti Kiramiin yhteyttä jo syksyllä 2010 ja pyysi mukaan Euroopan laajuiseen työhön, jossa lähdettiin kehittämään standardia kotikäytössä oleville paljuille ja porealtaille.

– Standardointiprosessi etenee niin, että jokaisella maalla on oma ryhmä, jossa pohditaan maan kantaa standardointiin ja sen yksityiskohtiin. Tämän lisäksi EU:ssa kokoontuu yleiskokous, ja standardin alaryhmittäin kokoontuvat erikseen vielä työryhmät. Kokouksia on pitkin Eurooppaa, kertoo Kiramin tietohallinto- ja talousjohtaja Eero Rantanen.

Standardi (EN 17125) määrittelee ne tekijät, joiden mukaan paljut ja porealtaat valmistetaan, testataan ja asennetaan. Työhön on osallistunut paljon eurooppalaisia allasvalmistajia. Mukana on ollut myös turvallisuusviranomaisia, kuten Tukes. Kirami on ainoa suomalainen kylpytynnyrivalmistaja, joka osallistui aktiivisesti standardin suunnittelutyöhön.

Standardin luominen on ollut aikaa vievä prosessi.

– Kirami on osallistunut työhön kahdeksan vuoden ajan. Kyse on meille isosta ja tärkeästä asiasta, johon olemme satsanneet paljon aikaa tapaamisissa eri puolilla Eurooppaa. Kirami lähti mukaan standardin kehittämiseen, koska haluamme valmistaa markkinoiden laadukkaimpia kylpytynnyreitä.

 

Kiramille on tärkeää erityisesti pienten lasten turvallisuus, joka on ollut keskiössä standardia työstettäessä.| Kirami
Kiramille on tärkeää erityisesti pienten lasten turvallisuus, joka on ollut keskiössä standardia työstettäessä.| Kirami

 

Standardi lisää turvallisuutta

Standardit lisäävät tuotteiden turvallisuutta ja yhteensopivuutta. Standardisointi myös suojelee kuluttajaa sekä ympäristöä. Ostaessaan standardoidun tuotteen asiakas tietää saavansa käyttöön kestävän ja käytettävän tuotteen. Standardi tarkistetaan viiden vuoden välein ja sitä päivitetään, jos siinä huomataan puutteita.

Kiramin kohdalla turvallisuusasiat ovat olleet jo aiemmin hyvin hoidossa. Esimerkiksi standardin määrittelemä 100 cm pituinen piipun lämpösuoja on kuulunut alusta asti tuotteiden vakiovarusteisiin. Myös standardin vaatimat käyttöohjeet ovat olleet hyvällä mallilla yrityksen tuotteissa.

– Tällä hetkellä Kirami laittaa tuotteitaan standardin mukaiseen kuntoon. Suuri osa asioista on jo valmiina, mutta pieniä yksityiskohtia kuten standardin vaatimaa lämpömittaria ja varoituskylttejä vielä suunnitellaan.

– Olemme oppineet työstä valtavasti, luoneet suhteita valmistajiin ja järjestöihin sekä saaneet tukea omalle osaamisellemme. Pääsemme seuraamaan alan kehitystä läheltä, saamme kontakteja, opimme lisää turvallisuusasioista ja sitä kautta teemme yhä laadukkaampia ja turvallisempia tuotteita. Kyse ei ole vain turvallisuudesta, vaan materiaalien kestävyydestä ja käytettävyydestä, summaa Eero Rantanen.

 

Lisätietoa:

Tietohallinto- ja talousjohtaja Eero Rantanen
eero.rantanen@kirami.fi
+358 40 828 99735

 

Lue lisää:

Kylpytynnyrin turvallinen käyttö lasten kanssa 

Kylve turvallisesti paljussa 

Turvallisuutta paljuiluun Kiramin tuotteilla 

Vastuullisuus syntyy asenteesta ja laadusta

 

Tutustu myös uuteen katalogiimme.