Sauna from Finland vie saunaelämyksiä maailmalle

Sauna from Finland vie saunaelämyksiä maailmalle | Kirami

 Kuva: Vuokatti Ski Team Kainuu | Kirami Kuvat Sauna from Finland: Anna Ruotanen 

 

Suomalainen saunaelämys maailmankartalle

Kirami liittyi vuoden alussa suomalaista saunaelämystä maailmalla markkinoivaan Sauna from Finland – yritysverkostoon. Verkosto vie eteenpäin suomalaisen saunan sanomaa ja elämyksellisyyttä. Jäsenyritysten tuotteet pääsevät osaksi saunakulttuuria ja saavat kansainvälistä näkyvyyttä. Kiramille verkoston jäsenyys tuo mahdollisuuksia sekä kotimaan että ulkomaan myynnin laajentamiseen.  

 

Sauna from Finland | Suomalainen saunaelämys maailmankartalle | Kirami
Suomalainen saunaelämys maailmankartalle

– Sauna from Finlandin missiona on rakentaa maailman parhaita saunaelämyksiä. Haluamme, että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus kokea aidon suomalaisen saunan terveyshyödyt ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tuovat vaikutukset. Korjaamme saunaan liittyviä väärinkäsityksiä ja uudistamme samalla suomalaisen saunan brändiä. Puhumme saunomisesta saunaelämyksenä, ja se avaa uusia ajatuksia monille suomalaisillekin, kertoo Sauna from Finlandin viestintäpäällikkö Elina Heininen.

Heinisen mukaan saunaelämys on saunomista uudella tasolla: se kunnioittaa perinteitä, on mieleenpainuva, positiivinen ja saunojalle ainutlaatuinen, hyvinvointia lisäävä kokemus. 

– Suomalainen saunaelämys on kokonaisvaltainen ja moniaistinen kokemus. Se ottaa huomioon sen, mitä saunomisessa tapahtuu: ennen saunaa rauhoitutaan, valmistellaan saunaa, jätetään teknologia pukuhuoneeseen. Itse saunassa heitetään löylyä, rentoudutaan, voidaan käyttää saunatuoksuja, ehkä uidaan ja käydään paljussa, vilvoitellaan ulkona. Saunan jälkeen taas voidaan syödä ja seurustella. Tätä kokonaisvaltaisuutta haluamme viestiä eteenpäin. 

 

Suomalainen sauna kiinnostaa maailmalla 

Verkoston visiona on olla halutuin sauna-asiantuntijakumppani maailmalla.

– Ihmiset hakevat jatkuvasti uusia tapoja pitää huolta kehon ja mielen hyvinvoinnista arjessa. Suomalainen saunaelämys on tähän loistava ratkaisu – se kiinnostaa ihmisiä etenkin tällä hetkellä. Sauna tarjoaa paikan hiljentymiselle, rauhoittumiselle, hälisevän maailman poissulkemiselle, ja sillä on monia tieteellisesti tutkittuja terveysvaikutuksia. Kun koronapandemia sulki maailman, kotisaunojen rakentaminen lähti Suomessa ja esimerkiksi Saksassa merkittävään kasvuun juuri siksi, että ihmiset halusivat panostaa omaan hyvinvointiinsa entistä enemmän.

– Varmasti myös suomalaisen saunan nimitys Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle edesauttoi kiinnostusta saunomista kohtaan. Tunnustus vahvistaa Suomen asiaa saunan asiantuntijamaana. Ihmiset haluavat aitoja ratkaisuja eivätkä tyydy enää halpoihin kopioihin tai niin sanottuihin ”suomalaisiin saunoihin”, jotka ovat epämukavan kuumia, kuivia ja löylyttömiä tai päinvastoin niin viileitä, että saunassa istutaan vaatteet päällä ennen kuntosalitreeniä, luetaan lehtiä ja selataan kännykkää, Heininen sanoo.

 

Sauna from Finland | Suomalainen sauna kiinnostaa maailmalla | Kirami FinVision -sauna
Suomalainen sauna kiinnostaa maailmalla 

 

Jäsenyrityksille näkyvyyttä verkoston kautta

Verkosto markkinoi globaalisti suomalaista saunaelämystä.

Elina Heininen Sauna from Finland | Kirami FinVision -sauna
Elina Heininen Sauna from Finland

– Pyrimme tavoittamaan sauna- ja hyvinvointialan ihmisiä ja yrityksiä ympäri maailmaa. Pääfokuksemme on tällä hetkellä Saksassa ja saksankielisessä Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, Japanissa ja Iso-Britanniassa. Lisäksi edistämme saunaelämyksen näkyvyyttä ja elämysten lisääntymistä Suomessa erilaisilla toimenpiteillä. 
Verkoston kautta yritykset saavat näkyvyyttä tuotteilleen. 

– Yritykset saavat tuotteensa osaksi saunaelämystarinaa, suurempaa kokonaisuutta, elämyksellisyyttä, joka tekee tuotteista ja palveluista vieläkin houkuttelevampia. Ideana on yhdistää erilaisia tuotteita saunakulttuuriin. Verkoston jäsenet näkyvät some- ja verkkosivuviestinnässämme ja yritykset pääsevät myös osaksi kotimaisia ja kansainvälisiä tapahtumiamme sekä esimerkiksi yhteisosastoja kansanvälisillä messuilla.

Sauna from Finlandin verkosto maailmalla on kattava. 

– Meillä on laajat kansainväliset verkostot ja jo yli 20 ulkomaista jäsenyritystä. Nämä jäsenyritykset jälleenmyyvät suomalaisia saunaan liittyviä tuotteita ja edistävät omassa kotimaassaan aitoja suomalaisia saunaratkaisuja. Olemme myös aktiivisesti yhteydessä yrityksiin, Elina Heininen kertoo. 

 

Sauna from Finland | Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirja | Kirami - FinVision -sauna
Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirja

 

Apua vientiin 

Kiramille Sauna from Finlandin jäsenyys antaa mahdollisuuden kertoa saunomisen ja kylpemisen muodostavasta yhteisestä elämyksestä. Kirami toivoo Sauna from Finland -verkostolta myös apua vientiin ja kansainväliseen markkinointiin.

– Meillä on tavoitteena yhä laajentaa paljujen ja saunojen myyntiä kotimassa ja ulkomailla. Verkostolla on hyviä kansainvälisiä kontakteja ja näkyvyyttä maailmassa, ja tästä on varmasti apua meille, kertoo Kiramin toimitusjohtaja Mika Rantanen. 

– Verkosto on luonut itselleen hyvät yhteydet maailmalla – tämä helpottaa meidän työtämme, kun aivan kaikkea ei tarvitse tehdä itse alusta. 

 

Meillä on tavoitteena yhä laajentaa paljujen ja saunojen myyntiä kotimassa ja ulkomailla | Kirami FinVision -sauna
Kuva: Kirami - Meillä on tavoitteena yhä laajentaa paljujen ja saunojen myyntiä kotimassa ja ulkomailla.

 

Voit tutustua Sauna from Finland -verkostoon tarkemmin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa:

Sauna from Finlandin missiona on rakentaa maailman parhaita saunaelämyksiä | Kirami

FB  IG Twitter Linkedin Youtube Pinterest

Bastutraditionen som det första finländska kulturarvet i Unescos förteckning över immateriellt kulturarv

Wellbeing before, during and after sauna

saunafromfinland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sauna from Finlandin verkosto maailmalla on kattava | Kirami
Sauna from Finlandin verkosto maailmalla on kattava.