Paljusta hyvinvointia syksyyn

Paljusta hyvinvointia syksyyn | Kirami - Warmer feelings

Syksyn tunnelmanluojia ja hyvinvoinnin lähteitä ovat palju ja sauna

 

Syksy ja pimenevät illat ovat taas täällä. Jos maailmalla myrskyää, voi oma koti olla entistä tärkeämpi, mutta syksylläkään ei silti tarvitse jäädä neljän seinän sisälle. Luonnossa ja raittiissa ilmassa liikkuminen virkistävät mieltä, ja läheisten kanssa voi viettää aikaa yhdessä grillaillen. Ulkoilun jälkeen on rauhoittavaa vetäytyä kylpemään paljuun ja saunomaan päivän askareita iholta. 

Tänä syksynä paras matkakohde on kotimaa. Pohjoismaissa neljä erilaista vuodenaikaa pitävät maisemat mielenkiintoisena kohteena läpi vuoden. Nyt on oiva aika tutkia niitä kotimaan kohteita, joihin ei aiemmin ole tullut lähdettyä.

Syksy on mainiota aikaa liikkua luonnossa. Tutkimusten mukaan vaihtuvilla maisemilla ja luonnolla on ihmisiin terapeuttinen vaikutus ja stressitasot laskevat luonnon keskellä. Raitis ilma tuntuu hyvältä keuhkoissa ja usein ulkona vietetyn päivän jälkeen olo on raukea ja tyyni. Syksyisin kodin pihalla saattaa myös riittää puuhaa, joten päivät saa kulumaan mukavasti pihatöiden parissa.

 

Kiramin FinVision-saunan iso maisemaikkuna pitää huolen, että saunoessakin voi jatkaa maisemien ihailua lempeiden löylyjen keskellä | Kirami
Kiramin FinVision-saunan iso maisemaikkuna pitää huolen, että saunoessakin voi jatkaa maisemien ihailua
lempeiden löylyjen keskellä.

 

Suomessa saunominen kuuluu erottamattomasti lähes kaikkeen tekemiseen. Raikkaan syysläheisyydenilman jälkeen saunan lämpö on mitä hellivintä, oli takana sitten, urheilua tai luonnossa käyskentelyä. Kiramin FinVision-saunan iso maisemaikkuna pitää huolen, että saunoessakin voi jatkaa maisemien ihailua lempeiden löylyjen keskellä. FinVision-saunassa voi tuntea luonnon , oli se sitten merta, metsää tai peltoa.

 

FinVision-saunassa voi tuntea luonnon , oli se sitten merta, metsää tai peltoa | Kirami - Warmer feelings
FinVision-saunassa voi tuntea luonnon , oli se sitten merta, metsää tai peltoa.

 

Läheisten kanssa vietetyt saunaillat myös auttavat pitämään yllä hyvää mieltä. Löylyissä voi suomalaiseen tapaan istua vaiti tai käydä hämärän turvin suuria keskusteluja sukupolvienkin yli. Suomalaisessa saunassa tunnelma on usein jopa harras, siellä harvoin soi musiikki tai vilkkuvat valot. Välillä vihdotaan koivuvastalla ja löylyä heitetään kunnolla. Hyvä saunomislämpötila on noin 80 astetta, tosin kunnon sanojat ottavat kuumempiakin löylyjä. 

 

Finvision-sauna | Suomalaisessa saunassa tunnelma on usein jopa harras, siellä harvoin soi musiikki tai vilkkuvat valot | Kirami
Suomalaisessa saunassa tunnelma on usein jopa harras, siellä harvoin soi musiikki tai vilkkuvat valot.

 

Rentoudu tunnelmallisessa paljussa

Kylpeminen on monelle eräänlainen rituaali, ja jo tästä syystä paljuttelu on rentouttavaa. Kannetaan puita, sytytetään kamina ja lämmitellään kaikessa rauhassa kylpytynnyriä. Tulen teko ja jo pelkkä liekin katselu rauhoittavat mieltä. Ajatukset saavat levätä töiden jälkeen, eikä ole kiire mihinkään.

Syksyyn kuuluu pimenevistä illoista ja niiden mukanaan tuomasta tunnelmasta nautiskelu. Syksyllä on ihana pulahtaa lämpimään paljuun, katsoa hämärtyvää iltaa ja antaa lämpimän veden helliä lihaksia ja niveliä. Lämmin vesi tekee hyvää jäykistyneille lihaksille, oli takana sitten työpäivä toimistolla, pihatyöt tai urheilusuoritus.

 

Hyvinvointia | Kylpeminen on monelle eräänlainen rituaali, ja jo tästä syystä paljuttelu on rentouttavaa | Kirami - Warmer feelings
Kylpeminen on monelle eräänlainen rituaali, ja jo tästä syystä paljuttelu on rentouttavaa.

 

Illan tullen voi sytyttää kynttilöitä tai jopa paljun omat valot luomaan tunnelmaa. Paljussa voi nauttia luonnon äänistä, ihastella ruskaa, kuuta ja tähtitaivasta. Pohjoisessa taas upeat revontulet voivat valaista koko taivaan. Parasta on, jos samalla voi viettää laatuaikaa pienellä porukalla perheen tai läheisten ystävien kesken.

 

Illan tullen voi sytyttää kynttilöitä tai jopa paljun omat valot luomaan tunnelmaa | Kirami - Warmer feelings
Illan tullen voi sytyttää kynttilöitä tai jopa paljun omat valot luomaan tunnelmaa.

 

Pieni syyssadekaan ei haittaa paljussa. Loppusyksyn tullen lämpötila laskee iltaisin lähelle nollaa, jolloin paljuilu on entistä nautinnollisempaa höyryävän lämpimässä vedessä. Päähän voi laittaa vielä paljuhatun, jolloin myös korvat pysyvät lämpiminä. Syksyllä hattu suojaa myös itikoilta.

 

Syksylläkin voi grillata yhdessä

Saunomisen ja kylpemisen jälkeen maistuu ruoka | Outstanding by Kirami
Saunomisen ja kylpemisen jälkeen maistuu ruoka.

 

Saunomisen ja kylpemisen jälkeen maistuu ruoka. Kiramin Roasty Boss -grilli, Roasty Boss -pata ja Ironmonster ovat todellisen ulkoilmaihmisen luottotulisijoja. Avotuli tuo valoa ja lämpöä viileneviin syksyn iltoihin, ja läheiset ystävät tai perheen voi koota nauttimaan yhteisestä ajasta omalle pihamaalle. Grillissä valmistuvat kauden kasvikset, sienet, savustettu kala, riista ja jopa lätyt jälkiruoaksi.

 

Oma kotipiha voi olla paratiisi ja rauhan tyyssija, kun siihen asennoituu oikein | Outstandin by Kirami
Oma kotipiha voi olla paratiisi ja rauhan tyyssija, kun siihen asennoituu oikein.

 

Oma kotipiha voi olla paratiisi ja rauhan tyyssija, kun siihen asennoituu oikein. Ulkona voi syksylläkin viettää koko päivän: ensin luonnossa tai pihalla touhuten, myöhemmin paljussa ja saunassa lämmitellen sekä vielä herkkuruokia grillaillen. Syksylläkään ei tarvitse jäädä neljän seinän sisälle – elämästä voi nauttia niin monin eri tavoin ja aivan omassa kotipihassa.

 

Roasty Boss -pata | Syksylläkään ei tarvitse jäädä neljän seinän sisälle | Outstanding by Kirami
Roasty Boss -pata: Syksylläkään ei tarvitse jäädä neljän seinän sisälle

 

Paljussa voi nauttia luonnon äänistä, ihastella ruskaa, kuuta ja tähtitaivasta | Kirami - Warmer feelings
Paljussa voi nauttia luonnon
äänistä, ihastella ruskaa,
kuuta ja tähtitaivasta

 

Pidä huolta itsestäsi, hyvinvoinnistasi ja läheisistäsi ja astu syksyllä ulos nauttimaan ulkoilmasta.

 

Kiramin Instagramista ja asiakkaidemme käyttämien hashtagien takaa voit hakea inspiraatiota syyspaljuiluun:

#kirami, #warmerfeelings, #outstandingbykirami, #triholdy.

 

Täältä voit ostaa omalle pihamaalle paljun vaivattomasti

Lue, miten hyvin FinVision- sauna ja palju pelaavat yhteen asiakkaamme pihalla 

Kahden paljun taktiikalla kylpymahdollisuus on samanlainen kotona ja mökillä

 

Kirami toivottaa hyvää syksyä kaikille! | Kirami - Warmer feelings
Kirami toivottaa hyvää syksyä kaikille!