Joulusaunan lisäksi tunnelmalliseen joulupaljuun

Asiakaskuva: Anu-Elina; Palju ja sauna täydentävät rentouttavan joulunvieton | Kirami

 

Anu-Elina Puustisen perhe on nauttinut kolme vuotta Kiramin paljusta mökillä Kangasniemellä. Palju tarjoaa koko perheelle paikan rentoutumiseen työntäyteisen mökkielämän vastineeksi. Puustisen perheen mukaan paras hetki kylpemiseen on talvella lumisateen aikana, joten palju lämmitetään myös jouluna.

"Olimme innoissamme paljun hankkimisesta mökille. Mökkimessuilla pääsimme tutkimaan eri vaihtoehtoja ja tekemään ostopäätöksen. Meille oli lähes saman tien selkeää, että mökille hankitaan Kiramin palju: se on kestävä, laadukas ja hinnaltaan järkevä.

 

Mökille hankitaan Kiramin palju: se on kestävä, laadukas ja hinnaltaan järkevä. | Kirami
Asiakaskuva: Anu-Elina; Mökille hankitaan Kiramin palju: se on kestävä, laadukas ja hinnaltaan järkevä. 

 

Ostimme kylpytynnyrin heti, kun pihan ja terassin rakentaminen alkoi. Palju löysi oman paikkansa hyvin luonnollisesti terassin reunalta, jonne se upotettiin, jotta lämpimään veteen olisi mahdollisimman helppo pujahtaa. Ensimmäinen lämmitys tapahtui heti asentamisen jälkeen keskellä työmaata, sillä terassin rakentamista ei oltu ehditty aloittaa vielä. Kiipesimme paljuun a-tikkaita pitkin.

 

Suoraan avannosta paljuun

Normaalin saunomisen lisäksi on mukavaa viettää yhteisiä hetkiä myös paljussa. Vaikka kylpytynnyriä ei lämmitetä joka kerta saunomisen yhteydessä, on siitä muodostunut tärkeä osa mökkeilyämme varsinkin syksyllä, talvella ja keväällä, kun ilma on sopivan viileä. Kylpeä voi säällä kuin säällä.

Vietimme viime joulun mökillä ja lämmitimme kylpytynnyrin silloin. Se oli mukavaa rauhoittumista ja ikimuistoisten hetkien luomista. Täydellisin hetki hypätä höyryävään paljuun onkin talvella, kun sataa lunta tai ilta on kirkas. Silloin voi tuijotella tähtiä ja kuunnella metsän ääniä. Tähtitaivas ja höyryävä vesi luovat ihanan tunnelman. Olemme myös tehostaneet tunnelmaa lisäämällä kylpytynnyrin ympärille valoja, jotka tulevat kauniisti esiin pimenevässä illassa.

 

Suoraan avannosta paljuun | Kirami
Asiakaskuva: Anu-Elina; Suoraan avannosta paljuun. 

 

Käymme ensin saunassa ja avannossa, josta siirrymme suoraan paljuun. Ne ovat loistava yhdistelmä! Paljuhatut pitävät meidät lämpimänä, vaikka olisi viimaa. Vesi säilyy melko lämpimänä kannen alla vielä seuraavaan päivään, joten käymme kylpemässä usein saunaillan jälkeisenä päivänä. Kamiinaan pitää heittää vain muutama puu, ja kylpytynnyri on taas valmiina.

Palju on koko perheen yhteisessä käytössä. Mökkielämä sisältää paljon ulkoilua ja työntekoa, joten palju on meille aikuisille mukava tapa rentoutua. Kuitenkin eniten innoissaan kylpytynnyristä on meidän 4─vuotias poikamme, joka tykkää leikkiä erilaisia leikkejä paljussa esimerkiksi minimoottoriveneellä, jonka moottori yleensä jää kiinni jonkun hiuksiin."

 

Jouluisin terveisin

Anu-Elina Puustinen

 

Täydellisin hetki hypätä höyryävään paljuun onkin talvella, kun sataa lunta tai ilta on kirkas.| Kirami | Kirami
Täydellisin hetki hypätä höyryävään paljuun onkin talvella, kun sataa lunta tai ilta on kirkasKäy katsomassa lisää kuvia Anu-Elinan Instagram-tililtä: ihana_mokki

Lisää kuvia myös linkin takana