Frans Kuusinen

Frans Kuusinen | Kiramin henkilöstöesittely

 

Pakkaamon juokseva tehopakkaus

 

Frans Kuusinen, tuli Kiramille ensimmäistä kertaa ammattikoulun työharjoittelun kautta 2011. Mika oli ottanut ammattikoulun opettajaan yhteyttä ja kysellyt reippaita nuoria miehiä harjoitteluun, jolloin opettaja ehdotti Fransia Kiramille. Hän ehtikin käymään harjoittelussa Kiramilla kahdesti ennen valmistumistaan, ja ensimmäinen harjoittelu poiki jo kesätyöpaikankin. Kolmantena lukuvuonna, toisen Kiramilla harjoittelun jälkeen, hän jäi suoraan töihin ja  viimeinen koulukuukausikin korvattiin työnteolla. Kävin vain hakemassa todistuksen koulusta Frans naurahtaa.

Frans on ollut jo monta vuotta pakkaamon vastaava. Hänen tehtäviinsä kuuluu pakkausmateriaalien tilaaminen, paperitöiden tekeminen, trukilla ajaminen ja tavaroiden lähtövalmiudesta huolehtiminen. Normaalisti aamut aloitetaankin tynnyrien pakkaamisella, mikä on yleensä päivän kiireisimpiä hetkiä. Kevään tullessa tietää kiireen koittaneen, kun Frans siirtyy juosten paikasta toiseen. Hän on aina paikalla, kun apua tarvitaan, ja hän huolehtii myös kesätyöntekijöiden opastuksesta. Fransista onkin mukavaa, kun saa jakaa omaa osaamistaan opettamalla muita, ja samalla oppii itsekin uusia työtapoja kesätyöntekijöiltä. Työssä on paljon vaihtelua, kun saa olla mukana kehittämässä ja parantamassa niin uusia kuin vanhojakin työtapoja. Frans osallistui keväällä 2017 automatisointikurssille, joka järjestettiin yrityksen toimesta. Hänestä siitä oli apua varsinkin huoltopuolelle, kun oppi tuntemaan, mitä koneet sisältävät. Frans toteaa, että kehitys on mennyt koko ajan eteenpäin ja on mahtavaa, kun saa aina tuoda omia ideoita esiin, ja niiden mukaan on asioita myös kehitetty.

Työporukka on mukavaa ja jopa ala-aste kaveri Nikon kanssa on saanut yhdessä painaa hommia. Meillä on täällä aina pientä hyväntahtoista kilpailua maustettuna pienellä kuittailulla. Autamme aina toisiamme, sillä meillä on yhteinen tavoite. Meillä on tiivis porukka, jonka kanssa on kiva työskennellä ja helppo puhua. Työajan ulkopuolellakin teemme työkavereiden kanssa paljon asioita yhdessä.

Vapaa-ajalla Fransin vievät mukanaan tietokone ja erilaiset urheiluharrastukset, kuten salibandy, jääkiekko, beach volley sekä muut palloilulajit.