Jalkapallosta innostunut merimies Turun konttorilla

Emil Sjölund asuu Turussa ja työskentelee siellä Kiramin uudella vientikonttorilla. ”Olen pidemmän aikaa tuntenut Rantasen perheen. He pyysivät minua kiireisen kesän takia tehtaalle valmistamaan kylpytynnyreitä, missä minä sen jälkeen olen viettänyt monta viikonloppua. Se oli mukavaa puuhaa ja käyn vieläkin tehtaan puolella, jos he tarvitsevat lisämiehitystä”, Emil selittää.

Kirami|Eri ihmisten kanssakäyminen eri maista on myös erittäin opettavaista | Emil Sjölund
Eri ihmisten kanssakäyminen eri maista on
myös erittäin opettavaista.

Hän on koulutukseltaan perämies ja on käynyt lukion sen ohella. Tällä hetkellä hän hakee jatko-opiskeluita, joten löytyy hyvin aikaa työskennellä Kiramin Turun konttorilla. ”Olen ollut töissä monella eri sektorilla, joten olen vähän jokapaikanhöylä”, Emil kertoo.

Emil puhuu sujuvasti kolmea kieltä, joista hän käyttää jokaista päivittäin puhuessaan eri henkilöille. ”Ruotsi on äidinkieleni, joka on ollut hyvä lisä varsinkin vastuualueitani miettien.” Emilillä on paljon tekemistä juuri Ruotsin ja Norjan kanssa. Hänen työhönsä liittyvät myös verkkokaupat. ”On kivaa kokea, miten ystävällisiä ruotsalaiset ja norjalaiset ovat. Tykkään myös heidän toimintatavoistaan”, Emil linjaa. Edellä mainittujen työtehtävien ohella hän auttaa kuvien muokkauksessa.

Emilin työtehtävät ovat hyvinkin paljon vaihdelleet, mikä hänen mielestään on hyvä asia. ”Kuten kerroin jo, niin aloitin tuotannon puolella, mistä siirryin kesäpojaksi myyntiin. Kesän päätyttyä jatkoin töitä ja sain enemmän vastuuta alueistani, mitä nyt hoidan itse”.

Tavallisena työpäivänä Emil tulee töihin kello 7:50. Näin hän ehtii hyvin vastaamaan sähköposteihin, kunnes muut pohjoismaat heräävät. ”Vastailen useampaan asiakaskyselyyn ja huoliin. Teen tiivistä yhteistyötä päivittäin Eric Wennerholmin kanssa, joka on vitaali osa ruotsinmyyntiä. Päivään mahtuu usein useampia käänteitä, joten koskaan ei ole tylsää”, Emil sanoo.

Kiramilla on Emilin mielestä loistava työilmapiiri. ”Päällimmäisenä tulee mieleen kollegat, joista on joka päivä suuri apu. Erikseen on pakko mainita Konsta Katajisto ja Niko Krapi, joiden kanssa olen päivittäin kontaktissa. Eri ihmisten kanssakäyminen eri maista on myös erittäin opettavaista.” Emil kuvaa työyhteisöä energiseksi ja kannustavaksi. 

Aloittavalle Kirami-jälleenmyyjälle Emilillä on useampi vinkki. ”Kommunikaatio ja joustavuus ovat alussa erityisen tärkeitä, molempien osapuolien kannalta. Jälleenmyyjän on tärkeää uppoutua meidän tuotteisiimme ja myyntimateriaaliin, jotta voi auttaa asiakasta ripeästi. Myös jos haluat aloittaa viennin myyjänä, niin kommunikaatio on kaikkein tärkein. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti, vaikka alussa se tuntuu maailmanlopulta, jos jotain menee väärin”.

Emilille on sunnuntaisauna tärkeä, jotta seuraava viikko alkaa hyvällä ja rennolla mielellä. Vapaa-ajallaansaan hän tekee yhdessä kaverin kanssa vanhoista purjeista kasseja yrityksessä PURYE. ”Pelasin jalkapalloa 12 vuotta ja käyn nykyään harrastusmielessä ystävien kanssa potkimassa, aina kun siihen on aikaa ja mahdollisuus”, Emil kertoo. Vuoden kohokohtiin kuuluvat myös Kiramin kuvaukset, jotka ovat Emilin mielestä aina hauskoja ja hyvin organisoituja.