Kuinka paljon mahtuu pieneen tynnyriin, pieneen tynnyriin – hyviä muistoja

Kuinka paljon mahtuu pieneen tynnyriin, pieneen tynnyriin – hyviä muistoja | Kirami - Warmer feelings

Juhlimme Kiramissa jo 20-vuotista taivalta paljujen parissa | Kirami - Warmer feelings.

 

Juhlimme Kiramissa jo 20-vuotista taivalta paljujen parissa, vaikka tuntuukin, että aikaa on kulunut vain hetkinen. Meille on ehtinyt kertyä runsaasti hyviä ja hauskoja muistoja – onhan meillä töissä aivan mainiota porukkaa, joka viihtyy yhdessä. Keräsimme muutamia muistojen herkkupaloja teille luettavaksi.

 

 

Aletaanpa myydä paljuja Suomessa!

Vuonna 2001 Mika ja Heidi näkivät Ruotsissa kylpytynnyrin, eli badbaljan på svenska. Välittömästi tuli mieleen loistava ajatus, että näitä pitää saada Suomeenkin. Niinpä Kirami aloitti paljujen jälleenmyyjänä. 

Alkuvaiheessa paljut olivat alumiinisia. Ne herättivät messuilla kovasti huomiota, mutta aina huomio ei ollut aivan sitä, mitä toivottiin. Heidi muistelee, että messukävijöiden suusta saattoi kuulla kaikenlaista:

– Mikä sian kalttausallas tämä on?
– Onko tämä sauna ilman kattoa?
– Kuka tommoisessa istuu ja mitä naapuritkin sanoo?
– Kaikkea ne saksalaiset keksivät.

 

Aletaanpa myydä paljuja Suomessa! | Kirami -Warmer feelings.
Aletaanpa myydä paljuja Suomessa!

 

Onneksi jo muutama vuosi myöhemmin sekä meidät että paljut tunnettiin paremmin ja meiltä kysyttiin paljon syvällisempiä asioita, kuten että mahtuisivatko tšekkiläiset oluet puupaljun juomatelineeseen. (Mahtuvat ne.)

Yksi asia ei messuilla ole vuosien varrella muuttunut.

– Miesten mielestä messuilla ostopäätöksen tekee hallitus, eli vaimo, Heidi naurahtaa.

 

Miesten mielestä messuilla ostopäätöksen tekee hallitus, eli vaimo | Kirami - Warmer feelings.
Miesten mielestä messuilla ostopäätöksen tekee hallitus, eli vaimo

 

Tehdäänkin itse!

Jo pari vuotta aloittamisen jälkeen saimme taas loistoidean ja aloimme valmistaa paljuja itse. Tahti kiihtyi ja paljua pukkasi siihen malliin, että vuonna 2006 meidän piti jo muuttaa isompiin tiloihin, ja 2010 vielä isompiin. Hyvä niin, sillä Taina muistelee, että firman alkutaipaleella oli konttorissa jo melko ”Warmer Feelings”. 

– Noin 10 m2 konttoritilassa meitä oli kolme ihmistä, joskus neljäkin kahden työpöydän ääressä. Viimeksi töihin tullut sai sitten yleensä sen pöydän kulmapaikan. Voitte vain kuvitella sitä meteliä, kun kaikki puhuivat puhelimessa kertoen asiakkaille paljujen huippuominaisuuksista ja antaen kylpyvinkkejä. Sen verran asiakkaat kuitenkin sekamelskasta selvää saivat, että kauppoja lyötiin kovalla prosentilla puhelimessa kiinni.

 

Tämä päivä alkoi harvinaisen mukavasti paljutehtaalla :) Kiitos kaikille asiakkaillemme hienosti menneestä toukokuusta! | Kirami 2015
Tämä päivä alkoi harvinaisen mukavasti paljutehtaalla :) Kiitos kaikille asiakkaillemme hienosti menneestä toukokuusta (2015)! 

 

Lue Kiramin tarina täältä

 

Asiakasta on aina autettu

Asiakkaat hakivat alkuvuosina tilauksensa usein suoraan tehtaalta, ja kaikille keitettiin kaupantekokahvit. Kahvia kului, ja aikaa, sillä mukavahan siinä oli tietysti rupatella niitä näitä. Viikonlopun viettoon siirtyminen vain monesti venähti, kun suurin osa noudoista ajoittui perjantai-iltapäiviin. 

Joskus asiakasta päästiin auttamaan muussakin kuin paljun hankinnassa.

– Kerran eräs asiakas tuli niin tohkeissaan hakemaan paljua, että pihaan kaartaessaan vetäisi mutkat suoriksi ja peräkärry päätyi ojan pohjalle. Sitä sitten porukalla työnnettiin lumihangesta ylös. Ei muuta kuin palju kyytiin ja toivotettiin asiakkaalle nautinnollisia kylpyjä, Taina kertoo.

Asiakkaiden auttamisesta jää aina hyvä mieli auttajalle. Tämän voi vahvistaa myös Konsta, joka ajeli eräänä juhannuksena Kokkolaan.

– Asiakas halusi vaihtaa vielä viime metreillä paljua, ja lähdin Kokkolaan vaihtamaan sitä. Asiakas oli erittäin kiitollinen saamastaan palvelusta ja itselle tuli hyvä mieli auttamisen ilosta. 

 

 

Tarvittaessa kaikki osallistuvat, jopa vartijat

Tarvittaessa kaikki osallistuvat, jopa vartijat | Kirami
”milläs asioilla täällä oikein ollaan?!”

Kiireistä aikaa tehtaalla on usein juuri juhannuksen alla, kun asiakkaat haluavat uuden paljunsa juhannuksen viettoon. Taina muistelee kesää, jolloin toimitusjohtaja Mikakin vielä osallistui paljun ”lyömiseen” päivittäin.

– Eräänä kesäiltana Mika takoi tilauksia oikein urakalla vielä iltayhdeksän maissa. Silloin ajoi tehtaan pihaan vartiointiliike Securitaksen auto päivittäiselle tarkastuskäynnilleen. Vartijat johtajalta sitten tiedustelivat, että ”milläs asioilla täällä oikein ollaan?!” Seuraavana päivänä saatiin tästä oikein makeat naurut koko porukka!

Kerran olivat tehtaalta paljujen muovikannet loppu ja niitä odotettiin innolla saapuvaksi. 

– Kun kannet vihdoin tulivat, niitä pussitettiin koko Kiramin porukalla, johtoa myöden. Tämäkin on osoitus erinomaisesti yhteishengestä, kertoo Frans.

 

Kaikkien aikojen kaupat?

Arjalle on jäänyt mieleen muutaman vuoden takainen yhteydenotto, joka olisi voinut johtaa kaikkien aikojen kauppoihin.

– Sinä vuonna, kun Euroopassa oli pakolaistulva, saimme turkkilaiselta firmalta tarjouskyselyn: voisimmeko toimittaa 50 000 niskatyynyä pakolaisleirille. Siinä meinasi mennä aamukahvi väärään kurkkuun, kun luin sähköpostia. Ihmettelin suureen ääneen, että onko tuo meidän niskatuki nyt oikein sopiva tyynyksi. Samaa kysyin tarjouspyynnön lähettäneeltä henkilöltä.

Arja sai myönteisen vastauksen ja lähetti tarjouksen. Paluupostissa tuli sopimusluonnos kaupasta ennakkomaksulla, mutta jokin asiassa ymmärrettävästi edelleen askarrutti.

Ville Haapasalo ja Janne Käpylehto | Osallistui paljujen tuotekuvauksiin | Kirami - Warmer feelings.
Kuvassa: Janne käpylehto,
Antti Eskola ja Ville
Haapasalo

– Aloin selvitellä ostajaorganisaation taustoja muun muassa Suomen Turkin suurlähetystön avustuksella ja lopputulema oli, että kyseinen organisaatio oli siellä täysin tuntematon. Sopimus jäi allekirjoittamatta ja suuret kaupat saamatta. Edelleen mietityttää, mikä oli huijausyrityksen idea. Tapaus todisti, että jos joku asia kuulostaa liian hyvältä, sitä se myös yleensä on.

 

Vieraita pienistä pupuista isoon Mietoon

Tehtaalla pääsee silloin tällöin tapaamaan kiinnostavia ja tunnettujakin vieraita, kuten Ville Haapasaloa, joka osallistui paljujen tuotekuvauksiin. Villen moni tuntee näyttelijänä ja hauskana tv-juontajana, mutta itse hän kutsuu itseään sekatyömieheksi, jonka alaa on tunteiden myyminen.

Janne Käpylehto vuorostaan puuhailee jääkarusellien maailmanmestaruuksien parissa ja välillä seilailee Viroon vaikka Kiramin paljulla ja Ville tietenkin mukana :)

 

 

Pupujen kanssa oli mahtavaa työskennellä! | Kirami - Warmer feelings.
Pupujen kanssa oli mahtavaa työskennellä! (Kuvassa Taimi Kylväjä ja puput)

Fransille yksi mielenpainuvista hetkistä on ollut eräs keväinen päivä, kun työpaikalla oli pupuja, joiden kanssa toteutettiin pääsiäiskuvaukset. – Pupujen kanssa oli mahtavaa työskennellä! Ne melkein vetivät vertoja muille työkavereille täällä, Frans virnistää. 

 

Yritysvierailulla Juha Mieto maistelemassa Pirjon grilliherkkuja | Kirami - Warmer feelings.
Yritysvierailulla Juha Mieto maistelemassa Pirjon grilliherkkuja (Kuvassa Juha Mieto, Pirjo Ojala ja Lauri Marttila)

 

Eräänä vuonna järjestettiin tehtaalla huutokauppa, jossa meklarina toimi hiihtäjälegenda Juha Mieto. Pitkän päivän aikana Pirjo rupesi yhtäkkiä miettimään, olisiko meklarille syytä tehdä jotakin ruokaa, kun kyseessä on kuitenkin iso mies. Pirjo otti hätäisesti pakkasesta kanakolmioleipiä ja lämmitti niitä Juhalle, joka söi vauhdilla useita Pirjon hämmästellessä vieressä ruokailutahtia ja syötyjen leipien määrää. Jälkiruoaksi meni alas vielä useampi paistettu lätty.

Vieraiden lisäksi yritysemäntä Pirjo pitää hyvää huolta myös henkilökunnan hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Lottakin kiittelee Pirjon mahtavia leipomuksia, jotka piristävät kummasti työpäivää. 

Pirjo puolestaan muistelee lämpimästi, kuinka sai jälleenmyyjältämme Gerkolta kukkia kiitoksena kestityksestä. Arja, Mika ja Heidi ei voi unohtaa Belgian jälleenmyyjän teettämiä Kirami pukuja tuliaisiksi niin Kiramilaisille kuin myös jälleenmyyjille itselleen.

 

Jälleenmyyjät Hollannista, Belgiasta ja Saksasta vierailulla Kiramilla | Kirami - Warmer feelings.
Jälleenmyyjät Hollannista, Belgiasta ja Saksasta vierailulla Kiramilla

 

Yhteishenki on vahva

Matti ja Pirjo esiintyivät Kiramin vuoden 2019 joulukorttikuvauksissa joulupukkina ja joulupukin muorina. Matti muistelee päivää lämmöllä.

– Erityisesti on jäänyt mieleen mainoskuvauksissa joulupukkina toimiminen. Silloin pääsi hyvin joulutunnelmaan ja kuvaukset olivat riemukas ja ryhmähenkeä nostattava kokemus.

Pirjosta ja Matista voit lukea lisää täältä.

 

Matti ja Pirjo esiintyivät Kiramin vuoden 2019 joulukorttikuvauksissa joulupukkina ja joulupukin muorina | Kirami - Warmer feelings.
Matti ja Pirjo esiintyivät Kiramin vuoden 2019 joulukorttikuvauksissa joulupukkina ja joulupukin muorina.

 

Myös Ritvalle päivä on erityisesti jäänyt mieleen.

– Koko firma oli mukana, kaikilla oli kivaa ja se meidän hyvä yhteishenki näkyi ja kuului. Toki se on näkynyt ja kuulunut kaikissa meidän tapahtumissamme, mutta erityisesti tuo on jäänyt mieleen. Silloin oli fiilis kuin olisi oltu yhtä isoa perhettä.

 

 

Lotta ja Konsta ovat meillä tuoreempia tulokkaita, mutta onneksi hekin ovat viihtyneet hyvin.

– Heti ensimmäisistä viikoista alkaen olo tehtiin työpaikalla tervetulleeksi, kuin olisi ollut jo pidempäänkin osa työpaikan “kalustoa”, Konsta toteaa.

 

Heti ensimmäisistä viikoista alkaen olo tehtiin työpaikalla tervetulleeksi, kuin olisi ollut jo pidempäänkin osa työpaikan “kalustoa”, Konsta toteaa. | Kirami - Warmer feelings.
Heti ensimmäisistä viikoista alkaen olo tehtiin työpaikalla tervetulleeksi, kuin olisi ollut jo pidempäänkin osa työpaikan “kalustoa”, Konsta toteaa. (Kuvassa Kosta Katajisto ja Taina Hujo-Oittinen)

 

– Oli mahtavaa päästä koulun kautta harjoitteluun tähän yritykseen, ja minut otettiin todella hyvin vastaan. Myöhemmin työllistyin tänne, mikä oli opiskelijalle suuri asia – ei tarvinnut etsiä töitä valmistumisen jälkeen! Olen saanut valtavasti uusia oppeja, tehdä mielenkiintoista ja merkityksellistä työtä sekä nauttia mitä parhaimmasta yhteishengestä, Lotta kertoo.

Frans Kuusinen vappu tunnelmissa Kiramin kuvauksissa | Kirami - Warmer feelings.
Frans Kuusinen vappu
tunnelmissa Kiramin
kuvauksissa


Muistelemassa:
Taina Hujo-Oittinen
Konsta Katajisto
Matti Kivioja
Frans Kuusinen
Lotta Lehtinen
Pirjo Ojala
Heidi Olá
Arja Saarikoski
Ritva Välläri

 

Tutustu myös henkilöstö-jälleenmyyjä- ja asiakastarinoihimme :)

 

Kiitos myös Rauman Lukolle, VaLePalle ja Katri Lylynperälle kuvauksiimme ja tempauksiimme osallistumisesta. Onnea myös Suomen mestaruudesta 2021. Katrille onnea hienosti onnistuneista Hiihdon MM-kisoista 2021. 

 

Rauman Lukko on Suomen mestari 2021 | Kirami - Warmer feelings.
Rauman Lukko on Suomen mestari 2021

 

Hyvää kesää kaikille!

Kiramin kylpykesä on täällä! | Kirami - Warmer feelings.
Kiramin kylpykesä on täällä!