Sauna ja palju sopivat myös ruotsalaiselle pihalle

Sauna ja palju sopivat myös ruotsalaiselle pihalle | Kirami

Asiakastarina: Jessika Fransson 10/2021 

Ulkosauna- ja paljupaketti täydentää Franssonien vapaa-aikaa 

- Kirami FinVision® -saunasta ja Breezy-paljusta nauttii koko perhe

 

Jessika ja Anders Fransson asuvat Uddevallassa Länsi-Göötanmaalla, Ruotsin länsirannikolla. He etsivät sopivaa ulkosaunaa vapaa-ajantalonsa pihalle ja päätyivät tilaamaan Kiramin 20-vuotisjuhlapaketin eli Kirami FinVision® -saunan ja Breezy-paljun. Nyt takana on jo monta kuukautta iloisia sauna- ja paljuhetkiä. 

Jessika Franssonilla on vahvat siteet sekä Ruotsiin että Suomeen, sillä hän syntyi Malmössä ja muutti 11-vuotiaana Turkuun. 

Pihasauna matkasi Sastamalasta Molkomiin | Kirami FinVision® -sauna
Pihasauna matkasi Sastamalasta Molkomiin

– Vuonna 2014 muutin tytärteni Emman ja Saran sekä koiramme Harryn kanssa Uddevallaan, koska muutimme yhteen nykyisen aviopuolisoni Andersin kanssa. 

Franssoneilla on vapaa-ajanasunto Molkomissa, joka sijaitsee Värmlannissa, läntisessä Keski-Ruotsissa. Viime kesänä he kunnostivat taloa innokkaasti ja miettivät, että myös pihasauna olisi mukava saada.

– Kiramin Heidi Olà on minulle ennestään tuttu, koska lapsemme ovat olleet koulukavereita. Päätimme kysyä häneltä vinkkejä saunan suhteen ja päädyimme Kiramin 20-vuotisjuhlapakettiin, Jessika Fransson kertoo.

 

Ulkosauna matkasi Sastamalasta Molkomiin

Kiramin 20-vuotisjuhlien kunniaksi koottuun pakettiin kuuluivat Kirami FinVision®  -sauna sekä Breezy-paljun erikoismalli, joka oli verhoiltu saunan kanssa samalla paneelilla. Ne saapuivat Molkomiin kesäkuussa.

– Tilaus sujui hyvin ja toimituskin kohtalaisen hyvin, vaikka kuljetusfirma oli vähän kolhinut joitain osia. Odottelimme myös katto-osia hieman pidempään, mutta saimme asiat sovittua Kiramin kanssa ja loppujen lopuksi kaikki tuli perille.

Koko perhe nauttii pihasaunasta ja paljusta | Kirami - Warmer feelings.
Koko perhe nauttii

Franssonit raivasivat vapaa-ajantalonsa pihalle tilaa ja tasoittivat alueen. Pihasauna ja palju asetettiin soran päälle vierekkäin. Suunnitelmissa on tehdä alueelle ensi kesänä terassi.

Paljua varten Franssonit hankkivat myös lisävarusteita kuten raput, massasuodattimen, kannen ja turvalukot.

Legroom-valot luovat kivan tunnelman ja valaisevat paljun. Lisäksi ostimme pari niskatyynyä, lämpömittarin ja kelluvan juomatelineen, ja tilasimme vesihygieniatuotteista Biocool Disinfect my poolin ja Biocool Clear my pool waterin. Hyviä ovat kaikki olleet!

Kirami lisäsi pakettiin kaupantekijäisiksi myös uusia Kirami FinVision Experience -peflettejä ja kylpyhattuja kesän mallistosta.

 

Koko perhe nauttii

Jessika kertoo, että usein heillä lämpenevät sekä ulkosauna että palju, mutta jos aikaa on vähemmän, lämmitetään vain pihasauna.

– Anders ja minä olemme innokkaimmat käyttäjät, koska olemme useammin Molkomissa kuin muu perhe. Kaikki kyllä nauttivat sekä pihasaunasta että paljusta, ja kesälomalla nautimme molemmista lähes joka ilta!

Ruotsalaisia vieraita ei vielä tätä kirjoittaessa ole ollut saunomassa tai paljuttelemassa. 

– Mutta kun äitini oli käymässä Suomesta, saunoimme ja nautiskelimme paljussa koko perhe.

Anders ja minä olemme innokkaimmat paljun ja FinVision® -saunan käyttäjät | Kirami pihasauna
Anders ja minä olemme innokkaimmat ulkosaunan ja paljun käyttäjät

 

Pieniä eroja Ruotsin ja Suomen välillä

Pieniä eroja Ruotsin ja Suomen välillä saunomisessa | Kirami pihasauna
Pieniä eroja Ruotsin ja Suomen välillä
sanomisessa

Jessika on huomannut, että ruotsalaiset saunatavat eivät poikkea paljonkaan suomalaisista.

– Ehkä suomalaiset saunovat useammin, ja useammalla suomalaisella on oma sauna. Ruotsalaiset eivät myöskään käy saunassa kesällä niin usein kuin suomalaiset. 

Ruotsissa ulkosaunat eivät ole niin yleisiä kuin Suomessa.

– Uskoisin, että Suomessa ulkosaunoja on enemmän. Kun täällä Ruotsissa ajelee, siellä täällä kyllä näkee saunoja, mutta ei siinä määrin kuin Suomessa.

Ruotsissa puusaunoja koskevat määräykset poikkeavat hieman Suomen vastaavista, ja puulämmitteistä saunaa varten täytyi hakea viranomaisilta lupa. Franssoneille tulleen saunan savupiippu piti myös vaihtaa korkeampaan, jotta se täytti paikalliset määräykset. Ennen käyttöönottoa nuohooja kävi vielä tarkastamassa pihasaunan ja antoi luvan sen käyttöön. Paljua varten ei lupaa tarvinnut hakea, vaikka palju olikin puulämmitteinen. 

 

Katso lisää Jessikan kuvia!

 

Ulkosaunojen lupa-asioissa kannattaa aina kysyä neuvoa paikallisilta viranomaisilta! 
Suomessa on valmisteilla laaja lakimuutos, joka sallisi pienten, alle 30 neliön ulkorakennusten rakentamisen ilman lupaa. Muutos koskisi kaikkia muita kuin varsinaisia asuinrakennuksia eli myös ulkosaunoja.

 

Kirami FinVision® -sauna | Franssoneilla lämpenevät usein sekä ulkosauna että palju | Warmer Feelings!
Franssoneilla lämpenevät usein sekä ulkosauna että palju