Terveo – rakkaudesta suomalaiseen kulttuuriin

Terveo tuo Ranskaan suomalaista kulttuuria ja kylpytynnyreitä | Kirami

Jälleenmyyjätarina: Terveo 30.11.2021

 

Irina ja Fabio Ladu ovat monikulttuurinen pariskunta, jolla on vahva yhteys Suomeen.

”Fabio ja minä tapasimme opiskellessamme Kotkassa vuonna 2008. Fabio on kotoisin Ranskasta ja minä Kostamuksesta, joka sijaitsee Venäjän Karjalan pohjoisosassa. Muutimme myöhemmin Ranskaan jatkaaksemme opintojamme”, Irina kertoo.

Suomessa asuessaan he ihastuivat suomalaiseen kulttuuriin, etenkin saunoihin. He halusivat jakaa hyviä kokemuksiaan ja kertoa ranskalaisille jotain Suomesta. Mutta mitä se voisi olla? 

Sattui sitten niin, että Ladut tapasivat Kiramin toimitusjohtaja Mika Rantasen Interbad Show -messuilla Stuttgartissa vuonna 2016. 

”Mika esitteli siellä meille tuotteitaan. Ranskassa kylpytynnyreistä ei tiedetty juuri mitään, mutta siitä hetkestä meille oli selvää, että meidän piti ehdottomasti tuoda niitä Ranskaan. Päätimme heti paikalla aloittaa kumppanuutemme Kiramin kanssa!”

Kiramin kylpytynnyrit eli pohjoismaiset kylvyt, bains nordiques, kuten niitä ranskaksi kutsutaan, alkoivat löytää tiensä Ranskaan.

 

Terveon näyttelytila | Irina Ladu ja Mika Rantanen 2021 | Kirami
Terveon näyttelytila - Irina Ladu ja Mika Rantanen 2021

 

Aktiivinen verkkokauppa ja esittelytila

Vuonna 2017 pariskunta matkusti Suomeen vierailulle Kiramin tehtaalle.

”Halusimme tutustua kylpytynnyreihin ja niiden rakenteeseen paremmin ja nähdä, miten ne valmistetaan. Halusimme myös tavata Kiramin tiimin.”

Nykyään pariskunta hoitaa Terveo-yritystään Pohjois-Ranskassa Fresnes-sur-Escautin kunnassa lähellä Valenciennesia. Heitä avustaa asennuksissa ja toimituksissa Fabion isä, joka on jo eläkkeellä ja halukas auttamaan. 

”Teemme kauppoja enimmäkseen sivustomme terveo.com kautta. Olimme varmaan ensimmäinen Kiramin yhteistyökumppani, joka avasi verkkokaupan heidän tuotteilleen, sillä muistan vieläkin, miten yllättyneeltä Kiramin myyntitiimi näytti.” 

Kun Terveo avasi näyttelytilan kylpytynnyreille, siitä tuli oikea menestys. 

”Ihmiset haluavat katsella kylpytynnyreitä ja koskettaa niitä, he ovat todella uteliaita. Jotkut asiakkaistamme ovat jo kuulleet niistä, ja toiset ovat kokeilleet niitä Suomessa, lomalla tai ystäviensä luona.” 

Tulevaisuudessa Ladut aikovat avata uuden ja entistäkin suuremman näyttelytilan, jossa on tilaa esitellä myös FinVision-saunaa ja useampia kylpytynnyrimalleja. He haluavat myös pitää varastossa enemmän tuotteita, jotta kylpytynnyreitä olisi nopeasti saatavilla. 

”Viime vuoden tavoitteemme oli tehdä säännöllisesti kauppoja, mutta saavutimme sitäkin enemmän! Olemme erittäin ylpeitä siitä, että olemme Kiramin suurin jälleenmyyjä Ranskassa.” 

 

Terveo | Aktiivinen verkkokauppa ja esittelytila | Kirami
Terveo - Aktiivinen verkkokauppa ja esittelytila

 

Suomalaista hyvinvointia Ranskaan

Irinalle ja Fabiolle esitetään edelleenkin usein kylpytynnyreitä koskevia kysymyksiä, kuten ”Mikä tämä on?” ja ”Miten se toimii?”.

”Me selitämme asioita, jaamme kokemuksiamme ja esittelemme etuja. Ranskalaiset vertaavat usein kylpytynnyreitä porealtaisiin. Suurin haasteemme on edelleenkin muuttaa heidän mielensä ja esitellä vaihtoehto: rauhallinen kylpy puiden ritistessä kamiinassa ja ilmassa leijuva savun tuoksu – todellinen nautinto! Me itse nautimme siitä puutarhassamme, ja luonnollisesti haluamme myös levittää tietoa eteenpäin ja jakaa sen muiden kanssa!”

Terveon tunnuslauseen mukaisesti he tutustuttavat ranskalaisia suomalaiseen hyvinvointiin – Le Bien-être Finlandais. Ranskalaiset arvostavat hyvinvointia ja rentoutumista, kuten porealtaita ja kylpylätunnelmaa. Mutta porealtaita löytyy vain kylpylöistä, jotka ovat varsin kalliita. 

”Siksi ihmiset pääsevät nauttimaan näistä kokemuksista vain hyvin harvoin Suomeen verrattuna. Me pidämme enemmän suomalaisesta tyylistä, jossa saunaa pidetään hyvin terveellisenä, ja kaikki pääsevät saunomaan.”

 

Terveo | Suomalaista hyvinvointia Ranskaan | Kirami
Suomalaista hyvinvointia Ranskaan

 

Terveo
Irina & Fabio Ladu
www.terveo.com