Manu Krapi

Manu Krapi Kesätöissä Kiramilla 2017

 

Opiskeleva, oman toiminimen omistava, uuttera kesätyöntekijä

 

Manu Krapi, 22, päätyi aikoinaan Kiramille töihin Frans Kuusisen kautta. Päästyään armeijasta joulukuussa 2015 hän oli toukokuuhun asti työtä etsivänä, kunnes Frans soitti kysyäkseen oliko hän töitä vailla. Manu pyydettiin heti seuraavana maanantaina haastatteluun ja aloitti samantien työt.

Syksyllä 2015 hänellä alkoi koulu Tampereen ammattikorkeassa,  josta hän valmistuu insinööriksi sähkö- ja automaatiotekniikkalinjalta. hän erikoistuu sähkövoimatekniikkaan. Ennen koulun alkua kirjoitettiin kuitenkin uusi kesätyösopimus jo seuraavalle kesälle 2016. Kesällä 2017 Manu soitteli jälleen Fransille, josko olisi kesätöitä tarjolla, ja niin Kirami sai jälleen ahkeran Manun kesätyöntekijäkseen. Tulevina kesinä hänen tavoitteena on päästä omalle alalle kesätöihin ja harjoittelutkin voidaan vain suorittaa oman alan töissä. Kirami voikin ilolla suositella ja kannustaa nuorukaista eteenpäin, vaikka haikein mielin hyvästä miehestä luopuukin.

Manun työtehtäviin sisältyy muun muassa kylpytynnyreiden pakkaamista ja varastotöitä. Työpäivä menee toki niiden tehtävien parissa missä tarvetta on eniten. Hänen tavanomainen työpäivänsä etenee seuraavasti; aamulla aloitetaan PostNord pakettien tekemisellä ja siitä siirrytään Kaukokiidon lavoihin, jonka jälkeen postin pikkupaketit, kuten verkkokauppapaketit, ovat vuorossa. Hän seuraa myös päivän aikana, yhteistyössä muiden pakkaajien kanssa, että kuormat lähtevät ajallaan.

Kiramilla hän on viihtynyt hyvin, sillä työporukka on mukavaa ja kaikki tuntee toisensa. Suurin syy sille, että hän palasi Kiramille uudelleen kesätöihin onkin työtoverit. Itse työssä hän pitää eniten vaihtelevuudesta, päivät eivät ole juuri koskaan täysin samanlaisia.

Koulun rinnalla hän pyörittää yritystään Manu Krapi Tmi, joka korjaa viestintälaitteita. Pääasiassa hän ostaa iPhone-puhelimia, korjaa ja myy ne edelleen. Manu ilmoittelee ostettavista ja myytävistä puhelimista pääasiassa tori.fi sivustolla.