Paljujen tuotannosta Kiramin markkinointiin

Niko Krapi | Paljujen tuotannosta Kiramin markkinointiin | Kirami

Henkilöesittely, Niko Krapi 2021

 

Kiramin markkinoinnissa työskentelevä Niko Krapi päätyi yritykseen Kiramilla työskentelevän ystävänsä kautta. Aiemmin tuotannon puolella työskennellyt Krapi on edennyt yrityksen sisällä uusiin mielenkiintoisiin tehtäviin: paljujen kokoaminen vaihtui 3D-mallinnosten tekemiseen ja videoiden editoimiseen. Samassa vaihtui myös kotipaikkakunta. 

Henkilöstö | Krapin työtehtävät ovat monipuolisia | Kirami - Warmer feelings.
Krapin työtehtävät ovat monipuolisia.

 

Krapin työtehtävät ovat monipuolisia.

– Työskentelen osana markkinointia. Teen muun muassa 3D-mallinnoksia, videoita, kuvia ja niiden jälkikäsittelyä. Lisäksi kokoan paljujen käyttöohjeita. Olen mukana myös suunnittelussa ja päivitän Kiramin nettisivuja. Välillä teen pieniä käännöstöitä englanniksi, ja tarvittaessa vastailen Kiramin tekniseen tukeen, Krapi kertoo. 

– Tavallisin työpäivä on sellainen, jossa editoin kuvia ja videoita. Työssäni parasta on se, että saa käyttää luovuutta. Samalla se haastaa miettimään, miten asioita voi ja kannattaa toteuttaa. 

 

Ahkera meininki ja reipas ote auttoivat etenemään 

Krapi on edennyt yrityksessä ahkeruudella ja hyvällä työllä.
 
– Aloitin hommat aikanaan tuotannon puolelta, jossa rakensin paljuja. Työnkuva ja työtehtävät ovat siis muuttuneet matkan varrella aika paljon. Se kuitenkin pitää työn myös mielekkäänä, kun pääsee tekemään uusia ja sopivasti itseä haastavia juttuja. Työnkuvan ohella muuttui myös kotipaikkakunta, kun muutin Vammalasta Turkuun. Nyt työpiste on Kiramin uudessa konttorissa. Tämä oli tervetullut muutos, sillä olen aina halunnut asua isommassa kaupungissa.

Osan uudessa työssä tarvittavista taidoista Krapi on opetellut itse.

– Uusiin tehtäviin oli tietenkin perehdytys, mutta mallinnushommat olen itseoppinut kotona harjoittelemalla.  

 

Niko Krapi | Mallinnushommat olen itseoppinut kotona harjoittelemalla | Kirami
Mallinnushommat olen itseoppinut kotona harjoittelemalla 

 

Nykyisessä työnkuvassa pidemmästä ajasta yrityksessä on ollut hyötyä. 

– Tuotannon töistä on ollut todella suuri apu nykyisessä työnkuvassa, etenkin kun vastailee tekniseen tukeen tuleviin kysymyksiin. Silloin tuotteesta on hyvä ymmärrys, ja osaa miettiä, missä ongelma voisi olla. Myös mallinnusten teksturointi eli pintakuviointi on helppoa, kun tietää tarkalleen, miltä tuotteet näyttävät. 

 

Hermanni Rosengren ja Niko Krapi | Ahkera meininki ja reipas ote auttoivat etenemään | Kirami
Kuvassa: Tuotannon vastaava Hermanni Rosengren ja Niko Krapi - Ahkera meininki ja reipas ote auttoivat etenemään 

 

Tiivis työyhteisö

Krapin mielestä Kiramilla työskentely on motivoivaa.

– Kiramilla on erittäin hyvä ja tiivis työyhteisö. Kaveria autetaan, jos tarvetta tulee. On myös hienoa, että omalla panoksella voi vaikuttaa etenemiseen yrityksessä. 

Töiden ohella Krapi harrastaa videopelejä.

– Videopelit ovat aina olleet tärkeitä. Ennen koronapandemiaa tuli myös matkusteltua paljon. Sitä toivottavasti pääsee jatkamaan taas tulevaisuudessa. 

 

 

Lue myös aikaisempi tarina Nikosta vuodelta 2017