Franken SPA: Huikea Kirami-tuotteiden näyttelyalue

Franken SPA | Kiramin paljut ja saunat valtavalla näyttelyalueella

Franken SPA: Kiramin paljut ja pihasaunat valtavalla näyttelyalueella

 

Bambergin lähellä asuva Bernhard Selig rakastaa kotiseutuaan. "Olen kotoisin Frankenista, tarkemmin sanottuna kauniista Steigerwaldista. Asun siellä Frenshofissa, joka kuuluu Schönbrunniin. Kylässämme on vain 143 asukasta", Bernhard kertoo. "Se sijaitsee Weinfrankenin ja Bierfrankenin sydämessä, ja alueella on yli 100 panimoa."

Bernhard rakastaa saunomista ja hyvinvointia, aivan kuten tätä kaunista aluetta.

- Tämä on aina ollut suuri intohimoni. Opiskelijana matkustin vaimoni kanssa ympäri Eurooppaa ja kävimme erilaisissa saunoissa ja kylpylöissä. Opiskelin tuohon aikaan vielä uskontotiedettä Bayreuthin yliopistossa. Minulla oli myös kosketuksia saunaan opintojeni aikana. Kävin seminaarissa, jossa käsiteltiin Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen hikimajoja", hän kertoo. 

 

Kaikki alkoi liikkuvasta tynnyrisaunasta

Vuonna 2011 saksalainen saunafani alkoi vuokrata perävaunuun asennettua tynnyrisaunaa. 

- Rahoitin tuolloin tohtorintutkintoni saunavaunulla. Sen jälkeen tuli toinen sauna mukaan ja lopulta vuokrattava palju. Sitten jossain vaiheessa tuli se hetki, jolloin jätin tohtorintutkintoni ja jatkoin yrityksen laajentamista", Bernhard nauraa.

Niinpä sympaattinen frankenilainen teki kutsumuksestaan ammattinsa. Sen jälkeen liiketoiminta on ollut tasaisen nousujohteista.

 

Oma saunatuoksujen brändi

Vuonna 2015 Bernhard lanseerasi oman "Odoro Essenzen" -saunatuoksujen brändin, jonka tuotteissa hän kiinnitti huomiota paitsi laadukkaisiin ainesosiin myös sopivaan ulkonäköön.

- "Odoro" tarkoittaa latinaksi "tuoksun ympäröimä". Odoro-esanssit ovat valikoituja tuoksusekoituksia, jotka on suunnattu yleisölle, joka arvostaa laatua ja mielenkiintoisia tuoksukokemuksia. Pullot on valmistettu särkymättömästä lasipolymeeristä, ja niissä on laadukkaat etiketit, joissa on aitoa kultapainatusta."

Muun muassa tunnettu Robinson Club luottaa Bernhard Seligin tuotteisiin hyvinvointialueillaan.

 

Kaikki paljut eivät ole samanlaisia

Franken SPA | Paljussa kylpeminen porukassa on hauskaa! | Kirami paljut
Paljussa kylpeminen porukassa on hauskaa!

Etsiessään sopivia lisäyksiä Franken SPA -valikoimaansa Bernhard alkoi lopulta tutustua kylpytynnyreihin.

- Olin huomannut, että Baltian maissa on ollut vahva paljutrendi. Niinpä aloitin siellä tuotetuista tynnyreistä. Huomasin kuitenkin pian, että niillä oli alkuvaikeuksia, joten jatkoin etsimistä", hyvinvointiyrittäjä kertoo kokemuksistaan.

Yksi asia johti toiseen, ja eräänä päivänä Bernhard löysi Kiramin.

- Huomasin Kiramin tuotteet messuilla. Sitten ostin paljun saksalaiselta jälleenmyyjältä ja testasin sitä itse. Olin heti vakuuttunut laadusta.

Interbad 2015 -messuilla Stuttgartissa Bernhard tapasi Kiramin Tainan ja Arjan ja he neuvottelivat ensimmäisistä yhteisistä askeleista. 

- Sitten asiat alkoivat sujua hyvin nopeasti. Vuonna 2019 suunnittelin jo suuren messuosaston yhteistyössä Kiramin kanssa Leipzigin "Haus-Garten-Freizeit" -messuille, jotka ovat yksi Saksan suurimmista kuluttajamessuista.

 

Saunoja kattoterassilla

Nykyään Franken SPA:n valikoimasta löytyy Kiramin paljujen lisäksi tietenkin myös tyylikkäät Kirmi FinVision® -Original- ja Kirami FinVision® -Nordic misty -saunat.

- Kylpylät ja saunat ovat hyvin suosittuja Saksassa. Kiramin tuotteet sopivat erinomaisesti oman puutarhan pieneen hyvinvointialueeseen. Useimmat asiakkaat ovat kyllästyneet puhallettaviin altaisiin, jotka rikkoutuvat heti. He haluavat jotain kestävää ja laadukasta, jota voidaan käyttää ympäri vuoden.

Muutamat Bernhardin tähän mennessä toimittamista ulkosaunoista löytyvät jopa kattoterasseilta, toiset aivan metsän vierestä, jossa peuroja voi katsella saunan suuren lasi-ikkunan läpi. 

- Suurimmat erot saksalaisen ja suomalaisen saunakulttuurin välillä lienevät siinä, että täällä saunotaan yleensä alasti, eri sukupuolet yhdessä ja erilaiset saunatuoksut ovat hyvin suosittuja. Markkinat saunoille ovat edelleen kasvussa Saksassa, Bernhard on varma.

 

Saksan suurin Kirami-näyttelyalue

Franken SPA:n toimitusjohtaja on erityisen ylpeä yrityksen omista, yli 1000 neliömetrin kokoisista näyttelytiloista Schönbrunnissa. 

- Täällä asiakkaat voivat tutustua kaikkiin Kirami-malliston kylpytynnyreihin ja tietenkin FinVision® -saunaan eri malleissa. Aluksi paljut vain seisoivat nurmikolla. Ihmiset tulivat Eisenachista, Passausta tai Stuttgartista asti katsomaan niitä. Se rohkaisi minua luomaan todella hienon näyttelyalueen. Ihmiset haluavat tutustua tuotteisiin henkilökohtaisesti, koskea niihin käsillään.

Vieraillessaan Suomessa Kiramilla yksi kokemus vahvisti Bernhardia siinä, että hän aikoi jatkaa panostamista.

- Istuimme Kiramin toimitusjohtajan Mika Rantasen ja Taina Hujo-Oittisen kanssa illallisella Turussa. Keskustelimme liiketoiminta-alueistamme ja niiden mahdollisuuksista ja riskeistä. Ja Mikan viimeinen lause jäi mieleeni: "Aina eteenpäin". 

Bernhardin kokemuksen mukaan suurin osa ostoista perustuu aiempiin ostoihin.

- Joku ostaa paljun tai saunan, naapuri näkee sen ja haluaa saman.

 

Uudenvuodenaatto paljussa samppanjan ja ilotulituksen kera

- Kiramia pidetään paljualalla laadultaan johtavana valmistajana, ja asiakkailleni on erittäin tärkeää, että tuotteet tulevat saunan kotimaasta. "Made in Finland" vaikuttaa suuresti ostopäätökseen, Bernhard tietää. 

Kiramin kylpytynnyri seuraa kaikkialle: mitä olisikaan loma Alppien huikeissa maisemissa ilman paljua? | Franken SPA
Kiramin kylpytynnyri seuraa kaikkialle: mitä
olisikaan loma Alppien huikeissa maisemissa
ilman paljua?

Mutta kuten jo todettiin, sauna ja palju eivät ole ainoastaan bisnestä seuralliselle frankenilaiselle, vaan hän käyttää molempia paljon myös vapaa-ajallaan.

- Minulla on hyviä muistoja uudenvuodenaatosta paljussa samppanjan ja ilotulituksen kera. Myös monilla lomilla otamme paljun mukaan kärryllä. Olimme esimerkiksi viime vuonna Alpeilla mökillä ja pystytimme sinne oman Kirami-paljumme - hauskaa oli.

Kylmä Kellerbier kotiseudulta on tällaisissa hetkissä ehdoton valinta. Mitkä ovat Bernhardin tulevaisuuden tavoitteet?

- Haluamme parantaa kaikkien kiinnostuneiden sauna- ja kylpykokemusta entisestään. Tätä varten kehitämme ja myymme innovatiivisia tuotteita. Kirami on jatkossakin huippukumppani. Olemme hyvin iloisia tästä hienosta yhteistyöstä, jota on tehty jo monen vuoden ajan niinkuin ystävien kesken. On hyvin mahdollista, että tulevaisuudessa teemme myös yhteisiä projekteja, Bernhard toteaa lopuksi.

 

 

Tutustu Franken SPA:n nettisivuihin

Seuraa Franken SPA:ta Facebookissa ja Instagramissa