Tietohallinto- ja talousjohtaja

 

Osakkaana työmyyrä

 

Eero Rantanenon ollut osana Kiramin toimintaa jo silloin, kun yritys oli vasta lähtökuopissaan. Hän on ollut Kiramin osakkaana vuodesta 2003 lähtien, ja puursi yritykselle jo sen alkutaipaleella paljon töitä oman, silloisen työnsä ohella. Viikonloppuisin ja iltaisin, kun hän ei tehnyt ohjelmistokehittäjän ja projektipäällikön hommia, Eero laati muun muassa ensimmäisiä verkkosivuja Kiramille. Piakkoin hän ryhtyi tekemään yritykselle kokopäiväisesti töitä.

 

Tietohallinto- ja talousjohtaja | Kiramin henkilöstöesittely
Tietohallinto- ja talousjohtaja Eero RantanenEeron työtehtäviin sisältyy päivittäisten juoksevien asioiden hoitaminen kuten laskut, monenlaiset hallinnolliset työt ja IT-järjestelmien kehittely sekä ylläpito. Hän osallistuu myös tuotekehityksen rahoitukseen liittyviin asioihin ja hoitaa osaa ostotoiminnasta. Markkinointiin osallistuminen, mainosaineistojen käsitteleminen yleismarkkinoinnissa, yhteydenpito yhteistyökumppaneihin ja tuotannon tavaran tilaaminen sisältyvät myös Eeron moniin työtehtäviin.

Eeron tavanomainen työpäivä alkaa perinteisesti sähköpostien lukemisella sekä laskujen hoitamisella. Päivän mittaan hän käy palavereissa, joissa käsitellään aiheita laidasta laitaan. Eero kohtaa työpäivän aikana usein tilanteita, jotka kaipaavat pähkäilyä ja ongelmanratkaisua. Mieluisaa Eeron työssä on uusien juttujen kehittäminen, ja onnistumisen tunne, kun jonkin systeemin automatisointi edistyy. Hän nauttii sotkujen selvittämisestä ja etenkin ratkaisujen löytämisestä. Eeroa voisikin kuvailla työmyyräksi, jolla on jatkuvasti monta palloa ilmassa.

Työpaikalla on Eeron mielestä hyvä olla, työyhteisöstä hän puhuu myönteiseen sävyyn. Hän korostaa, että Kirami on matala organisaatio, mikä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi mennä puhumaan johtajalle, ilman väliportaita. Hänestä on arvokasta, että asioista voidaan puhua suoraan.

Eerolla on kaksi pientä lasta kotona, joten vapaa-ajallaan hän viettää heidän kanssaan laatuaikaa. Lapset touhuavat isän kanssa, yhdessä luetaan Aku Ankkaa rakennellaan legoista erilaisia juttuja. Seuraavaksi Eerolla ja hänen vaimollaan on vuorossa mökin pitkäaikainen kunnostusprojekti. Eero käy myös satunnaisesti luonnon helmassa rentoutumassa suunnistuksen merkeissä.