Toimitusjohtaja

 

Surffaus, ruoanlaitto ja päiväunet - siinäkö energisyyden resepti?

 

Kirami Oy Toimitusjohtaja | Kiramin henkilöstöesittely
Kirami Oy Toimitusjohtaja Mika Rantanen

Mika Rantanen, perusti Kiramin Sastamalaan asuessaan Ruotsissa. Mika perheineen haaveili Suomeen muutosta ja sinne yrityksen perustamisesta. Hänen ideansa oli jonkinlaisen vapaa-ajan tuotteen kehittäminen, ja kylpytynnyri osui täydellisesti kyseiseen päähänpistoon. Ruotsissa  kylpytynnyribisnes oli jo hyvin kehittynyt, Suomessa tuote oli siihen aikaan valtaosalle vielä hyvin vieras.

Toimitusjohtajana Mikan pääasiallisiin työtehtäviin sisältyy tuotekehitys ja viennin lisääminen. Tuotekehitys on uusien tuotteiden keksimistä ja niiden tuotteistamista, vanhojen tuotteiden edelleen kehittämistä ja tuotantometodien eteenpäinviemistä. Ulkomaan viennin kehittämiseen liittyy päivittäinen yhteydenpito jälleenmyyjien kanssa sekä alihankintaketjujen kehittäminen ja niiden laajentaminen. Matkustus on lisääntynyt Mikan työssä ulkomaanviennin kasvaessa, hän käy ajoittain tapaamassa asiakkaita ympäri Eurooppaa.

Mikan työpäivien sisältö vaihtelee laajasti. Tehtaalla ollessaan hän aloittaa aamunsa tervehtimällä työporukkaa ja lukemalla sähköpostit. Yhteinen aamukahvihetki kollegoiden kanssa kuuluu myös päivittäiseen rutiiniin. Päivän aikana Mika pyörii tehtaalla, tapaa alihankkijoita, on yhteydessä ulkomaan jälleenmyyjiin, ja osallistuu sisäisiin palavereihin. Mikalla riittää energiaa ja puhtia, paljastettakoon, osaksi sen takana oleva salaisuus on päivittäiset päiväunet.

Mikan työssä mukavaa on ihmisten tapaaminen ja uusien innovaatioiden kehittely ja toteuttaminen. Hänellä on liikkuva työ ja pitää siitä, että se ei ole aikaan tai paikkaan sidonnaista. Tiimityön tekeminen on hänestä mukavaa ja antoisaa. Työyhteisöä Mika kuvailee erittäin dynaamiseksi ja eteenpäin vieväksi. Kaikki pyrkivät kohti yhteistä hyvää ja joustavuutta löytyy monelta taholta. Hänellä on erilaisia työkavereita, joilla jokaisella on ainutlaatuista osaamista. Mika on hyvin tyytyväinen siihen, että osaamispohja on Kiramin työntekijöiden keskuudessa laaja.

Vapaa-ajallaan ja säiden salliessa Mika surffaa innokkaasti mökkijärvellä. Hän viettää myös paljon aikaa poikansa jalkapalloharrastuksen parissa. Mikan suuri intohimo on ruoanlaitto, josta inspiroituneena hän lähti laajentamaan kylpytynnyribisnestä myös grillien valmistukseen. Remontointi kuuluu myös Mikan harrastuksiin. Tällä hetkellä hän kunnostaa ahkerasti kesämökkiä.