Valmistele kylpytynnyri tulevaa talvea varten

Valmistele palju talvea varten | Kirami

 

Valmistele palju talvea varten | Kirami
Valmistele palju talvea varten

Valmistele palju talvea varten

Syksyn puuhiin kuuluu kesämökin laittaminen talvikuntoon: paikkoja siistitään ja lukitaan, vesi ja sähkö katkaistaan, kutsumattomien vieraiden sisäänpääsy estetään. Moni miettii silloin, mitä pitäisi tehdä pihalla tai terassilla olevalle kylpytynnyrille. Tarvittavat toimenpiteet riippuvat siitä, aikooko paljun käyttöä jatkaa säännöllisesti talvellakin vai tuleeko kylpemiseen jopa kuukausien tauko. Me Kiramilla suosittelemme nauttimaan paljussa kylpemisestä ja mökkielämästä myös talvella.

 

Kun palju jää talvitauolle

 

Hoitosuositukset paljulle ilman suodatinta

Jos palju jää uinumaan talviunta, se tulee tyhjentää kunnolla, pestä Kiramin Biopesuaineella ja huuhdella huolellisesti. Juoksuta myös kamiinan yläputkesta vettä reilusti, jotta sinne mahdollisesti jääneet epäpuhtaudet tulevat ulos.

 

Hoitosuositukset massasuodattimella varustetulla paljulla 

Ennen altaan tyhjentämistä, käytä altaan letku- ja putkistojen puhdistamiseen Biocool Shock My Spa system puhdistusainetta ohjeistuksen mukaan. Tämän jälkeen allas tulee tyhjentää kunnolla, ja huuhdella huolellisesti. Juoksuta vettä reilusti myös kamiinan yläputkesta, jotta sinne mahdollisesti jääneet epäpuhtaudet ja pesuaine jäämät tulevat ulos. 

Ota suodatin talveksi sisätiloihin suojaan pakkaselta. Tyhjennä massasuodattimesta hiekka tai suodatinkuitu, ja kaikki mahdollinen vesi. Pese ja huuhtele suodatin hyvin, jotta se on taas keväällä heti käytettävissä. Jos käytät kevytsuodatinta, pese ja huuhtele sekä suodatin että suodatinpatruuna. Hyväkuntoisen suodatinpatruunan voit pestä Biocool Clean my filter system aineella ohjeen mukaan, jos patruuna on huonokuntoinen heitä se roskiin. Suodatinpatruunan suosittelemme säilyttämään erillään suodattimesta talven ajan, ja laittamaan sen paikoilleen taas kun käyttö aloitetaan. 

 

Tyhjennysventtiili, kamiina ja paljunkansi

Tyhjennysventtiilin tulppa kannattaa ottaa kokonaan pois, jotta mahdollinen kondenssivesi pääsee valumaan tynnyristä ulos eikä näin ollen aiheuta jäätymisvaaraa. Kiinnitä kansi mukana tulleilla kiinnikkeillä huolellisesti, jotta tuuli ei pääse viemään sitä. Eristekannessa ja muovikannessa on erilaiset kiinnikkeet. Tyhjennä kamiinasta tuhkat, jotta ne eivät ole sateen ja muun kosteuden jäljiltä märkää massaa. Märkä tuhka edesauttaa arinoiden ja arinakehdon ruostumista. 

Kamiinassa oleva, korroosiolta suojaava anoditanko kannattaa tarkastaa ja vaihtaa tarvittaessa.
Kun altaan hoitotoimet ovat valmiit, suosittelemme lukitsemaan kannen siihen tarkoitetulla turvalukolla ei toivottujen kylpijöiden varalta. 

 

suosittelemme lukitsemaan kannen siihen tarkoitetulla turvalukolla | Kirami
suosittelemme lukitsemaan kannen siihen tarkoitetulla turvalukolla

 

Kun paljun käyttö jatkuu läpi talven

Mikäli paljuttelu on ympärivuotista, tarvitsee tynnyrille tehdä jokaisen kylpykerran jälkeen vain normaalit toimenpiteet: huolellinen pesu, huuhtelu ja tuhkien tyhjennys kamiinasta. Altaan tulppa jätetään pois paikoiltaan, jotta käyttöjen välissä mahdollinen kosteus tai kondenssivesi ei jäädytä tulppaa kiinni tai riko muita paikkoja.

Talvipaljuilu ei vaadi erityisiä toimenpiteitä, mutta jäätymisriski täytyy ottaa huomioon. Herkin paikka jäätymiselle on tyhjennysventtiili, koska kondenssivedestä johtuva pienikin jäätynyt vesimäärä saattaa rikkoa venttiiliin. Tämä ei kuitenkaan aiheuta ongelmaa, jos tynnyri tyhjennetään pian kylpemisen jälkeen. Ennen tynnyrin tyhjentämistä tulee varmistaa, että tulipesä on varmasti aivan ”musta” eli siellä ei saa olla pienintäkään hiillosta. Kamiinassa oleva hiillos voi sulattaa kamiinan, kun tynnyrissä ei ole vettä. Suosittelemme jättämään tyhjennysventtiilin talvella kokonaan auki, niin kondenssivesi pääsee vapaasti valumaan ulos.

 

Monen mielestä syksy ja varsinkin talvi on parasta ja tunnelmallisinta kylpyaika | Kirami
Monen mielestä syksy ja varsinkin talvi on parasta ja tunnelmallisinta kylpyaikaa.

 

Tynnyrin ympäristö ja kansi kannattaa pitää vapaana lumesta, jotta paljun saa nopeasti käyttöön, kun tekee mieli kylpeä. Muistathan, että talvella paljun ympärillä voi olla liukasta, kun altaasta maahan loiskuva vesi jäätyy. Suosittelemme hiekoittamaan sekä tynnyrin ympäristön että esimerkiksi saunalta johtavan polun. Paljun rappusille voi laittaa maton, etteivät rappuset ole liukkaat tai kylmät.

Lue, kuinka voit nauttia paljusta pakkasellakin

 

Tunnelmallista talvea mökeillä ja pihoilla

Mökkikausi pitenee luontevasti, kun mökillä on talvellakin tekemistä. Puuhailu järven jäällä tai muuten ulkona esimerkiksi puuhommien parissa kiskoo mukavasti kotisohvalta ja tuo energiaa elämään. Grillailukin onnistuu hyvin, kun varusteet ovat kunnossa, esimerkiksi Kiramin Outstanding-sarjan Roasty Bossilla tai Iron Monsterilla. Puuhakkaan päivän jälkeen on mukava lämmittää sauna ja kylpytynnyri, ja nauttia raikkaasta ja rentouttavasta kylvystä hyvien ystävien kanssa ulkona raikkaassa ilmassa. Monen mielestä syksy ja varsinkin talvi on parasta ja tunnelmallisinta kylpyaikaa.

 

Mökkikausi pitenee luontevasti, kun mökillä on talvellakin tekemistä | Kirami
Mökkikausi pitenee luontevasti, kun mökillä on talvellakin tekemistä.

 

Kylpijöiden päät voi suojata pakkaselta Kiramin rempseillä kylpyhatuilla. Avantouinnista innostuneet voivat pulahtaa avantoon tai pyörähtää hangessa, jonka jälkeen voi vielä palata lämpimään paljuun ihailemaan tähtitaivasta. Tunnelmaa - ja myös turvaa - pimeisiin iltoihin tuo hyvin suunniteltu valaistus esimerkiksi Kiramin lyhdyillä ja valoa hohtavalla paljulla, jonka voi upottaa tyylikkäästi terassiin.

 

Tunnelmallista talvea mökeillä ja pihoilla | Kirami kylpytynnyri
Tunnelmallista talvea mökeillä ja pihoilla

 

Nauti paljusta pakkasellakin
Lue usein kysyttyjä kysymyksiä paljun talvikäytöstä
Tutustu kestäviin Outstanding-pihatuotteisiin
Tutustu Kiramin kylpytekstiileihin
Tutustu Kiramin lyhtyihin
Lue lisää LED-valoilla valaistusta paljusta