Talvi

Talvi

 

Palju talvi | Kirami
Nauti paljusta pakkasellakin

Q: Kuinka kauan vettä voi pitää paljussa talvella?

A: Kylpyaltaaseen ei saa jättää vettä valvomatta/lämmittämättä talven pakkasella, koska paljun kamiina ja kylpytynnyrin putkiosat jäätyvät todella helposti. Kovilla pakkasilla kylpemisen jälkeen vesi pysyy sulana paljun kamiinassa ja putkissa joitakin tunteja, jos kylpytynnyri on peitetty kannella. Suosittelemme pakkasella paljun tyhjentämistä käytön jälkeen, kunhan kamiinan tuli on sammunut ja hiillos hiipunut.

Q: Kylpytynnyri on jäätynyt, mitä teen?

A: Mikäli talvella paljun poistoletku/hana on päässyt jäätymään, voidaan allas tyhjentää irrottamalla kamiina paikaltaan, jolloin kamiinan alemmasta läpiviennistä vesi saadaan poistettua. Mikäli kamiina on päässyt jäätymään, voidaan sulattamista koettaa esim. lämpöpuhaltimella. Jos tämä ei auta, paljun kamiina voidaan irrottaa ja viedä johonkin lämmitettyyn tilaan sulamaan. Älä missään nimessä sytytä tulta kylpytynnyrin kamiinaan, jos epäilet sen jäätyneen talvella.

Q: Miten kylpytynnyriä säilytetään käyttämättömänä esim. talvella?

A: Talvella kylpytynnyri kannattaa pestä, huuhdella ja kuivata hyvin sekä varmistaa, että huuhtelun jälkeen altaaseen/poistoputkeen ei jää paljon vettä. Paljun poistoventtiilit kannattaa jättää auki talvisin; kumitulpallisissa malleissa kumitulppa otetaan kokonaan pois, ja jos tynnyrissä on palloventtiili, se kannattaa jättää puoliksi auki. Näin altaaseen mahdollisesti päässyt vesi pääsee poistumaan, eivätkä venttiilit pääse jäätymään rikki. Myös suodatin on syytä ottaa talveksi irti ja tyhjentää hyvin tai säilyttää lämpimässä. Säilytä palju talvella kannella peitettynä.
Kamiina ja putkisto tulee riittävän tyhjäksi kylpytynnyrin poistoventtiilin kautta, jos tynnyrin asennus on tehty ohjeen mukaisesti. Jos altaan ja kamiinan väliin on asennettu jatkoputkisarja, kiinnitä huomiota myös lämmittimen tyhjenemiseen.

Q: Voiko kylpytynnyriä käyttää talvella?

A: Voit käyttää kylpytynnyriäsi talvella normaalisti, kunhan huolehdit kylpypaljun veden lämmityksestä ja tyhjennyksestä käytön päätyttyä. Muista myös, että kylpytynnyrin ympärille roiskunut vesi aiheuttaa liukastumisvaaran. Tutustu blogiartikkeliimme: Nauti paljusta pakkasellakin.

 

Voiko kylpytynnyriä käyttää talvella? | Kirami
Voiko kylpytynnyriä käyttää talvella?

Q: Voiko suodatinta käyttää talvella?

A: Suodatin kannattaa viedä pakkasella sisätiloihin jäätymisen välttämiseksi.

Täydellisiä kylpyhetkiä myös talvella! Tutustu myös laajaan valikoimaamme kylpytynnyrin lisävarusteita ja lue lisää Kiramin kylpytynnyrimalleista!