Elias Tepsa

 

Tuleva ympäristötekniikan insinööri ensimmäisen työharjoittelu projektin parissa

 

Kirami Oy - Harjoittelija 2017 Elias Tepsa Elias Tepsa, 21, ensimmäisen vuoden ympäristötekniikan insinööri opiskelija Savonia-ammattikorkeakoulusta, suoritti kuukauden koulutukseen vaadittavan työharjoittelun Kiramilla. Kertomansa mukaan hän haki työpaikkoja monelta eri paikkakunnalta. Kiramia hän lähestyi  ensin sähköpostitse, mutta työpaikka varmistui lopulta käymällä paikan päällä Tommin haastattelussa.

Elias sai harjoittelunsa aikana tutustua tuotantoon liittyviin projektitehtäviin. Tehtäviin sisältyi viranomaislupien- ja teknisten vaatimusten selvitystä, tuotantotilojen- ja  laitetoimittajien kartoitusta ja kontaktointia sekä erilaisia mittauksia. Työaikani oli enimmäkseen 8-16, mutta välillä täytyi joustaa puolin ja toisin. Tärkeimmät työvälineeni olivat kannettava tietokone, matkapuhelin ja sähköposti. Oikeastaan kahta samanlaista päivää ei ollut, vaan joka päivä oli erilainen. Pääsin käyttämään koulussa opittuja asioita ihan käytännössä. Työ on ollut haastavaa, mielenkiintoista eikä liian helppoa.

Eliaksen mukaan Kiramilla on ollut mukavaa olla töissä. Ilmapiiri on rento ja ihmiset ovat ottaneet uudet työntekijät hyvin vastaan. Vapaa-ajallaan hän harrastelee Frisbeegolfia sekä bassokitaran soittoa.