Monikielinen vientiekspertti ja tanssilahjakkuus

Arja Saarikoski | Kiramin henkilöstöesittely

 

Arja Saarikoski haki Kiramille töihin silloisen työtoverinsa vinkistä. Työkaveri oli kuullut, että Kiramilla oli äkillinen tarve löytää vientipuolelle toimistotyöntekijä. Arja otti yhteyttä toimitusjohtajaan ja kysyi, voisiko tulla käymään ja hetken päästä hän jo istuikin toimistossa Villiläntiellä.

Kirami Oy - Arja Saarikoski on kielellisesti lahjakas
Kirami Oy - Arja Saarikoski on
kielellisesti lahjakas

Arja hoitaa Alankomaiden ja Itävallan avainasiakkuuksia sekä Puolan, Venäjän ja Ukrainan myyntiä ja markkinointia. Käytännössä se tarkoittaa yhteydenpitoa asiakkaisiin, tarjousten tekemistä, tilausten logistiikasta huolehtimista sekä markkinoinnin suunnittelua ja toteutusta yhdessä vientitiimin muiden jäsenten kanssa. Arja on kielellisesti lahjakas – hän taitaa suomea, venäjää, saksaa, ruotsia ja englantia. Harrastuksena hän on lisäksi opiskellut espanjan ja ranskan alkeita. Laajaa kielirepertuaariaan hän pääsee hyödyntämään työssään päivittäin.

Hänen työssään mukavaa on tehtävien monipuolisuus ja se, että työssä koko ajan oppii uusia asioita ja kohtaa haasteita. Yhteistyö jälleenmyyjien ja työkavereiden kanssa on kuitenkin työn suola. Työyhteisöä Arja kuvailee iloiseksi, rennoksi ja ahkeraksi. Työmoraali on kaikilla korkea ja töitä tehdään, kun on tehtävä. Arja arvostaa sitä, että hänen työtoverinsa kantavat vastuun tekemisistään ja sitä, että jokainen työntekijä omaa monenlaista osaamista.

Arja on vapaa-ajallaan hyvinkin aktiivinen. Hän harrastaa kaikenlaista liikuntaa, mikä toimii vastapainona hänen toimistotyölleen. Potkunyrkkeily, flamenco, painonnosto ja lavatanssit ovat Arjalle mieluisia harrastelajeja, mutta ehdottomasti rakkain harrastus on itämainen tanssi, jota hän on intohimoisesti harrastanut jo lähes 30 vuotta. Talvella hän käy lisäksi hiihtämässä säiden salliessa. Hän myös matkustaa mielellään eli uudet paikat ja kokemukset vetävät puoleensa. Arja on myös aktiivisesti mukana erilaisten yhdistysten toiminnassa ja aina silloin tällöin hän ehtii vielä ulkoiluttaa poikansa Hilla-koiraakin, mikä tuottaa kummallekin suurta iloa.