Kiramin Iron Monster on jykevä paistorauta

Kiramin Iron Monster on jykevä paistorauta | Kirami

 

Jykevä Iron Monster paistaa kerralla isomman porukan pihvit

Yksi tämän kesän Kirami-uutuuksista on valssiteräksestä valmistettu Iron Monster -paistorauta, joka toimii sekä grillinä että tulisijana. Grilliritilän ansiosta rautaa voi käyttää paistamiseen ja grillaamiseen. Iron Monster on markkinoiden suurimpia grillejä.

Iron Monsterin suuren paistoraudan etu on, että sen ympärille voi kerääntyä istumaan isommalla porukalla, ja jokainen mahtuu vaikka itse kokkaamaan oman ruokansa. Samalla Iron Monster toimii lämmittimenä ja tunnelmanluojana.

Grillin 80-kiloisen raudan keskellä on reikä, josta puut laitetaan sisään ja tuli sytytetään. Se on kuin valtava lämpöpatteri. Puugrillin paras puoli on se, että se toimii aina, kaikissa säissä. Paistorautaa ei tarvitse viedä myöskään talvella varastoon säilöön ja se on helppo puhdistaa. Se on kuin vanhanajan puuhella ulos siirrettynä, siinä voi myös keittää perunat.


Ruoste on uusi musta

Ruoste on uusi musta | Kirami
Iron Monster - Ruoste on uusi musta

 

Iron Monsterin kestävyyden ja rustiikkisen ulkonäön salaisuus on luja Corten-erikoisteräs. Teräksen pintaan muodostuu tiivis oksidikerros, joka patinoituu kauniin ruosteen sävyiseksi. Se myös suojaa terästä ja estää korroosiota pääsemästä syvemmälle, mikä tekee siitä säänkestävän. Tiesithän, että Iron Monster valmistetaan Suomessa.

Ajatus koko Outstanding by Kirami -sarjaan lähti siitä, että Corten-terästuotteita ei ole Suomessa tarjolla. Se sopii materiaalina mielestäni loistavasti juuri näille leveysasteille, jossa sääolot ovat vaihtelevat. Corten kestää kaikenlaisissa säissä.

Iron Monster grilliä ja erikseen Iron Monster -paistorautaa (jonka voi osataa lisävarusteeksi Roasty Boss grilliin) myydään Kiramin verkkokaupassa sekä hyvin varustetuissa rautakaupoissa.

Katso alta myös keittiömestari Jesse Söderlundin herkullinen resepti, jossa karitsan sisäfilee grillataan nopeasti Iron Monsterissa ja tarjoillaan tryffelinmakuisen creme fraichen ja hillottujen kasvisten kera.


Terveisin,
Mika Rantanen

 

KARITSAN SISÄFILEE

Outstanding by Kirami - Iron Monster - Karitsan sisäfilee | Kirami
Outstanding by Kirami - Iron Monster - Karitsan sisäfilee


500 g karitsan sisäfileetä

  • Poista karitsan sisäfileestä kalvot 
  • Paahda kuumalla grillilevyllä fileitä vain 30 sekuntia per puoli 
  • Mausta suolalla ja pippurilla ja anna vetäytyä ennen leikkaamista pari minuuttia
  • Tarjoile tryffeli creme fraichen ja hillottujen kasvisten kera

 

TRYFFELI CREME FRAICHE

150 g ranskankermaa

2 ml tryffeliöljyä

suolaa

mustapippuria

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään, ja vatkaa hieman, jotta saat rakenteen paksummaksi

 

HILLOTTUJA KASVIKSIA

2 kpl retiisi 

2 kpl porkkana

50 g kantarelleja

50 g kesäkurpitsaa

 

Liemi:

0,5 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria 

1,5 dl vettä

  • Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi
  • Kiehauta liemi
  • Lisää kasvikset lämpimään liemeen ja anna maustua jääkaapissa